5 rețete sănătoase de luat în orice excursie în natură
Nu mai știi ce să pregătești în ghiozdan atunci când faci o ieșire în natură? Picnic, drumeție, excursie sau pur și simplu ai nevoie de ceva ușor, bun, rapid și sănătos de luat cu tine – Evelin Papp vine cu 5 super idei de rețete rapide și mega bune pentru tine și cei dragi ție!
Dietă & Wellness
Este acea rubrică în revista noastră, unde discutăm cu specialiști din domeniul fitness-ului, nutriției și dieteticii, precum și din domeniul aromaterapiei și terapiilor alternative despre cum să ne ajutăm corpul să supraviețuiască într-o lume în continuă mișcare și dezvoltare, fără să recurgem în toate cazurile la tratamente medicamentoase sintetice.
Sportul și nutriția joacă poate cel mai important rol în crearea unul stil de viață sănătos, iar terapiile alternative vin în perfectă completare, iar specialiștii noștri au multă experiență.
Uleiurile esențiale în concediu sau ce conține Kitul de Aroma Travel?
Printre multiplele beneficii, uleiurile esențiale ne îmbunătățesc starea de spirit, reduc stresul și au proprietăți antibacteriene. Sunt foarte ușor de folosit zilnic, și de ce nu, chiar și atunci când plecăm în vacanță! Profită de ele și vezi aici ce fel de uleiuri esențiale nu trebuie să-ți lipsească din bagaj – acel Aroma Travel Kit special pentru tine!
Pofta de dulce și foamea emoțională
Simți adesea poftă de dulce pe care nu ți-o prea poți explica? Ai auzit de termenul de foame emoțională dar nu prea știi cum să o identifici? Evelin Papp răspunde multor întrebări privind aceste două teme și ne ajută să ne dăm seama când are nevoie de mâncare corpul și când poftește de fapt creierul.
Hidratarea și consumul de apă: cum o faci corespunzător?
Hidratarea este cel mai simplu, la îndemână și totuși important proces de care avem nevoie absolut în fiecare zi. Cu atât mai mult în acest sezon minunat de vară, când ne place să ne expunem la soare pentru bronz, ne plac concediile, vacanțele și excursiile, e important să fim fresh!
Cum trăiești o viață holistică?
Un stil de viață holistic ar putea însemna lucruri diferite pentru persoane diferite. Nu există un singur mod „corect” de a trăi un stil de viață holistic. Dar, în esența sa, stilul de viață holistic înseamnă să ai grijă de întregul tău sine: minte, corp, emoții și suflet. Înseamnă să fii conștientă de modul în care diferitele părți ale vieții tale interacționează ca un întreg. De asemenea, înseamnă să fii intenționată în ceea ce privește alegerile pe care le faci în fiecare zi.
Am testat body roll – aparat de masaj anticelulitic cu infraroșu și a fost incredibil!
Am testat body roll – masajul anticelulitic cu infraroșu ce ne ajută să scăpăm de depozitele de grăsimi. Cum funcționează și ce beneficii are asupra corpului nostru? Descoperă în review-ul nostru, pentru că mergem pe-ncercate și de data asta!
Alimentația vegană sau cum ne hrănim corect în timpul postului?
Alimentația vegană – avantaje, dezavantaje, ce să mănânci și cum să-ți construiești alimentația și meniurile în așa fel, încât să-i oferi organismului tău tot ce are nevoie. Sfaturile vin de la specialistul nostru, Evelin Papp – nutriționist-dietetician.
Dulciuri senzaționale și sănătoase, ușor de preparat
Avem pentru tine trei rețete sănătoase, dulciuri formidabile, extrem de gustoase și nutritive, pentru că știm că alimentația corespunzătoare cuprinde și bunătăți dulci, indiferent de ce dietă urmați sau ce probleme de sănătate există. Descoperă rețetele nutriționistului Evelin Papp.
Mindful eating: ce este mâncatul conștient?
Ai mai auzit de noțiunea mindful eating? Dar de „mâncatul conștient”? Evelin Papp, nutriționist și dietetician cu o extraordinară experiență în domeniu ne împărtășește cele mai valoroase informații despre ce înseamnă o alimentație cu adevărat sănătoasă nu doar pentru trup, dar și pentru suflet, prin care ne putem menține creierul sănătos înainte de toate celelalte!
Alimentația și sindromul colonului iritabil
Poate ai auzit măcar o dată de sindromul colonului iritabil. Sună grav, dar informarea pe această temă te poate ajuta să înțelegi mai bine ce poți face ca să-l previi sau cum se poate trata printr-o alimentație corectă, cu ajutorul unui specialist. Am discutat cu nutriționistul-dietetician și venim cu informații importante, utile și practice în această privință.
Ce mâncăm? 3 idei de Mic Dejun sănătos
Mâncatul de dimineață nu a fost niciodată atât de colorat, diversificat și delicios: avem 3 super idei de mic dejun sănătos direct din farfuria nutriționistului Evelin Papp. Terci de bulgar, cremă de ton și frigănele mega sănătoase. Ce ziceți, merită încercate?
Top 3 uleiuri esențiale pentru orice începător
Avem 3 uleiuri esențiale pentru cele care sunt la început de drum în a descoperi uleiurile esențiale, precum și câteva rețete folosind aceste uleiuri. Le-ai încercat? Împărtășește cu noi ideile tale, experiențele tale și mai ales întrebările dacă ai.
Nutriția și rezistența la insulină – cum ne ajută?
Alimentația este totul atunci când avem probleme de sănătate, îndeosebi legate de digestie. Indiferent de natura problemei, diabet, rezistență la insulină, gastrită, ulcer gastric etc., nutriția și alimentația pot îmbunătăți considerabil calitatea vieții.
Am testat antrenamentele de Crossfit – Cum a fost?
Crossfit este o formă de antrenament extrem de benefică și solicitantă în același timp, care îmbină cu succes exercițiile cardio cu cele funcționale, cu scopul de a obține rezultatul dorit.
3 rețete de gustări sănătoase, cu ingrediente benefice
Nu doar cele 3 mese principale pe zi sunt importante. Știai că poți avea și gustări sănătoase și benefice pentru siluetă? Am discutat cu nutriționistul-dietetician și avem pentru voi câteva gustări super sănătoase și ușor de preparat acasă!
3 rețete de cină de la nutriționist
Am discutat cu specialistul în nutriție și dietetică și am hotărât să venim spre voi cu câteva idei de mâncare sănătoasă pentru masa de seară. Așadar, s-a născut articolul 3 rețete de cină de la nutriționist, pentru că doar astfel putem începe să implementăm noi idei sănătoasă în alimentația noastră zilnică.
Ce este un Jurnal alimentar – cine, când și de ce să-l țină?
Un jurnal alimentar este cel mai simplu și util instrument care ne poate ajuta indiferent de problemele pe care le avem legat de o alimentație necorespunzătoare. Ne ajută să identificăm obiceiurile proaste, să introducem unele noi și bune și ne ajută la atingerea obiectivelor noastre în viață.
Sănătate feminină
Cancerul de col uterin – stadii și tratamente – de vorbă cu oncologul
Dr. Aracs Loredana ne povestește despre ce este cancerul de col uterin, cum se manifestă și cum îl putem preveni, respectiv ce tipuri de tratamente există și cum se pot ele administra în diferite stadii ale bolii. Este printre formele de cancer ce pot fi prevenite în procente foarte mari.
Cancerul ovarian – simptone, tratamente, prevenție
Știi care este legătura dintre cancerul ovarian și cancerul de sân? Dr. Aracs Loredana, medic primar oncolog, ne oferă lămuriri privind cele mai dese forme ale acestei boli, dacă și cum pot fi ele prevenite și ce modalități de tratament există în diferite stadii.
Uleiurile esențiale și îngrijirea tenului
Ce uleiuri esențiale sunt benefice pentru îngrijirea tenului și cum le putem folosi în siguranță ne explică chiar aromaterapeutul certificat. Voi ați încercat vreun produs de ulei esențiale sau pe bază de uleiuri? Care sunt experiențele voastre cu ele?
Dezvoltare personală
Cum să confrunți pe cineva atunci când ți-e frică de conflict
Trebuie să recunosc că, din păcate, ideea de conflict mă speria. Mă făcea să simt că sunt o persoană rea sau că nu am evoluat suficient din punct de vedere spiritual, emoțional. Mereu am încercat să învăț din situația anterioară și să gestionez lucrurile diferit. Nu de fiecare dată mi-a ieșit, dar am rămas cu întrebarea: care este cel mai bun mod de a gestiona un conflict? Când cineva face ceva care te supără, îi spui cum te simți? Sau ignori și lași să treacă? Există oare și o altă opțiune?
Ce este Sextingul? Cum să îl faci distractiv și sigur
Sextingul tinde să fie mai frecvent în rândul adulților tineri, dar și adulții mai în vârstă pot trimite sau primi conținut sexual explicit. Sextingul poate avea beneficii, dar în aceeași măsură presupune și asumarea unor riscuri, dacă nu se întâmplă cu partenerul potrivit. Iată câteva sfaturi de care poți ține cont pentru a te distra cu sextingul, protejându-te și creând siguranță în același timp.
Totul se termină cu noi: imaginea unei relații abuzive, o problemă majoră
Bestsellerul și filmul lui Colleen Hoover Totul se termină cu noi este controversat, mai ales că mulți dintre cei care au citit cartea sau au vizionat filmul susțin că romanțează abuzul și ar putea transmite mesaje greșite cu privire la ceea ce trebuie tolerat într-o relație. În opinia mea, în calitate de psiholog, cred că se creează o imagine a complexității formelor în care poate apărea abuzul, dar există totuși o greșeală majoră în aceasta…
Murmur
Totul se termină cu noi – recenzie film
Totul se termină cu noi, o dramă bazată pe romanul autoarei Colleen Hoover ne transpune în două lumi: prezentul și trecutul lui Lily Bloom, care retrăiește abuzurile trăite ca fiica unui tată agresiv și ca soție a unui bărbat abuziv. O poveste captivantă, care ne poartă prin viața lui Lily, care odată ce dă naștere unei fetițe, hotărăște să pună capăt tiparului familiei din care provine.
Crăciun la New York – povești și rețete
Vino cu noi în minunata lume a Crăciunului, în New York, unde totul pare mult mai spectaculos, mai mare și mai frumos, căci albumul de față prezintă mai mult decât imagini, aduce povești și rețete gustoase pentru toată familia cu ocazia sărbătorilor de iarnă.
Interviu cu Adrienn Puskas – Femei creative, care mișcă lumea spre mai bine
Adrienn Puskas este o tânără mămică a două fete, inginer de profesie și totuși găsește acele momente din zi, în care toată atenția ei se focusează pe o activitate creativă: realizează diverse cadouri creative, unice și deosebite și face împletituri, activități care o ajută să devină implicit mai bună în cariera ei, dar și în viața de familie, oferindu-i echilibrul de care are nevoie.