Ce mâncăm bun și sănătos? 5 idei de gustări/mic dejun delicioase și sănătoase

Gustări sănătoase sau idei pentru un mic dejun formidabil? Rămâne să testați rețetele de mai jos și să vă hotărâți cu ce scop le veți prepara pentru încântarea papilelor gustative. Rețetele sunt create cu pasiune și iubire de la colaboratorul nostru, nutriționistul și dieteticianul Evelin Papp.
gustări sănătoase

Se spune că o alimentație sănătoasă constă în 3 mese principale, și 2 gustări sănătoase pe zi, după caz. Însă prea puțini dintre noi chiar reușim să respectăm această regulă, nu-i așa? Iar când viața de zi cu zi ne pune în constantă mișcare și „fugă”, e greu să fim conștiincioși cu dieta noastră.

Așa că venim mai jos cu câteva idei rapide de gustări ce ne pot scoate din încurcătură ca să nu mâncăm „prostii” atunci când suntem ocupați sau când pur și simplu poftim ceva bun și colorat. Rețetele provin de la nutriționistul și dieteticianul nostru – Evelin Papp, care e plină de idei creative când vine vorba de mâncare.

Overnight oats (ovăz peste noapte) cu banane și nuci

Ingrediente: 1 banană medie, 1 pahar de lapte vegetal, 5 linguri de fulgi de ovăz, 1 lingură unt de arahide, jumătate de linguriță de scorțișoară, 3-4 linguri de iaurt vegetal.

Mod de preparare: Luați un borcan și puneți pe fund fulgi de ovăz, apoi începeți să adăugați ingredientele în straturi: banane, iaurt și unt de arahide. În final, turnați laptele. Puneți un șervețel de hârtie pe gura sticlei și acoperiți borcanul semi-deschis. Se lasă să stea până dimineața.

Budincă de chia cu fructe de pădure

Ingrediente: 300 ml lapte de cocos fără zahăr,1 lingură semințe de chia, 1 mână fructe de pădure, 2 iaurturi de origine vegetală.

Preparare: Pentru budinca de chia se amestecă laptele cu semințele de chia, se toarnă în 2 pahare și se lasă la frigider minim 3-4 ore. Apoi puteți începe să decorați aceste pahare cu fructe proaspete și iaurt. Recomand să faci budinca cu o zi înainte, seara, astfel dimineața o poți consuma în câteva minute.

Wrap integral cu ton și fasole

Ingrediente: 1 buc. wrap integral, 1 lingură humus Chef Select (Lidl), condimente dupa gust, 1 conservă de ton în suc propriu, 1/2 conservă de fasole.

Mod de preparare: Încingeți wrap-ul cu humus. Adăugați fasole, ton și rolați wrap-ul. Se taie în două și se servește.

Wrap picant cu fasole și brânză (2 porții)

Ingrediente: 1 buc. wrap integral, 2 linguri pesto roșu, condimente dupa gust, 2 mâini de ciuperci, 1/2 brânză camambert, 1 conservă fasole.

Mod de preparare: Încingeți wrap-ul cu pesto roșu. Se prepară o mixtură de fasole într-o tigaie: se adăugă fasole, legume și 1/2 pahar de bulion roșu. Se adăugă chili, praf de boia și ierburi aromatice. Adăugați mixtura de fasole și rulați wrap-ul. Se taie în două și se servește.

Pâine integrală cu cremă de ouă și salată

Ingrediente: 3 ouă fierte, ierburi aromatice, 1 mână de legume după preferință, 1 lingură mare de iaurt vegetal din cocos (DM).

Preparare: Pâinea se unge cu crema de ouă și se servește cu legume. Ouăle se pisează cu furculița și se adăugă iaurt.

Toate acestea se pot pregăti foarte simplu cu o zi înainte, astfel încât să le avem la îndemână atunci când nu avem timp să stăm jos dar avem încă nevoie de energie să ne terminăm cu bine ziua. Ce ziceți? Ați încercat vreo rețetă?

Iată și articolul nostru despre Dulciuri senzaționale și sănătoase, ușor de preparat și articolul cu 3 idei de Mic Dejun sănătos

SHARE

Mădălin Porcar

Redactor-colaborator – Femzone.ro

Publicitate

Citește și alte articole

uleiurile esențiale

Uleiurile esențiale în concediu sau ce conține Kitul de Aroma Travel?

Printre multiplele beneficii, uleiurile esențiale ne îmbunătățesc starea de spirit, reduc stresul și au proprietăți antibacteriene. Sunt foarte ușor de folosit zilnic, și de ce nu, chiar și atunci când plecăm în vacanță! Profită de ele și vezi aici ce fel de uleiuri esențiale nu trebuie să-ți lipsească din bagaj – acel Aroma Travel Kit special pentru tine!

CITEȘTE MAI MULT
pofta de dulce

Pofta de dulce și foamea emoțională

Simți adesea poftă de dulce pe care nu ți-o prea poți explica? Ai auzit de termenul de foame emoțională dar nu prea știi cum să o identifici? Evelin Papp răspunde multor întrebări privind aceste două teme și ne ajută să ne dăm seama când are nevoie de mâncare corpul și când poftește de fapt creierul.

CITEȘTE MAI MULT

Abonare Newsletter