
Până când nu e prea târziu să faci un copil ca femeie?
Să naști un copil sau 3 nu mai e atât de normal sau de la sine stătător precum era în urmă cu 10-20-30 de ani. Evoluăm și ne schimbăm extrem de mult opțiunile în materie de întemeiere a unei familii și de a trăi o viață tradițională tip: școală, căsătorie, familie. Dar ce e de făcut atunci când suntem noi înșine incerte în privința opțiunilor de a face copii? Când devine ceasul biologic inamicul nostru principal?
Sănătate feminină
Sănătatea este primordială, îndeosebi pentru noi femeile, iar prevenția este primul și cel mai important pas și secretul vieții lungi. Sperăm că tot ce vei descoperi aici, îți va fi cu folos.
În această categorie te invităm să citești articole, reportaje și interviuri cu medici și alți specialiști din domeniul sănătății, precum și povești ale unor persoane care deși nu au vreo pregătire de specialitate medicală, cu siguranță au un mesaj și o experiență importantă de împărtășit.

Aromaterapia acasă versus în mediul de lucru: cum o folosim?
Uleiurile esențiale ne pot fi de real ajutor în viața de zi cu zi, fie că încercăm să ne relaxăm acasă, sau avem nevoie să fim cât mai productivi la muncă! Utilizate într-un difuzor sau aplicate direct pe încheieturi sau tâmple, uleiurile esențiale pure ca și lavanda, portocala sau lemnul de santal, pot face minuni pentru starea noastră de sănătate și de bine.

Curs de alăptare gratuit – pentru viitoarele mămici
Alăptarea reprezintă începutul alături de nou-născutul tău. Explorează un curs gratuit pentru mămici, ce te poate ajuta să afli tainele alăptării și să-ți răspunzi la nelămuririle în legătură cu acest proces minunat. Participă, descoperă și fă pași către o conexiune mai profundă cu bebelușul tău.

Alimentația și prolactina – tot ce trebuie să știi despre prolactinemie
Nivelul crescut de prolactina – cunoscut sub numele de prolactinemie – ne poate afecta atunci când vrem să rămânem însărcinate și ne poate ajuta atunci când suntem în faza de alăptare. Este bună sau rea prolactinemia? Aflăm din articolul scris în colaborare cu nutriționistul Evelin Papp.

Cancerul de col uterin – stadii și tratamente – de vorbă cu oncologul
Dr. Aracs Loredana ne povestește despre ce este cancerul de col uterin, cum se manifestă și cum îl putem preveni, respectiv ce tipuri de tratamente există și cum se pot ele administra în diferite stadii ale bolii. Este printre formele de cancer ce pot fi prevenite în procente foarte mari.

Cancerul ovarian – simptone, tratamente, prevenție
Știi care este legătura dintre cancerul ovarian și cancerul de sân? Dr. Aracs Loredana, medic primar oncolog, ne oferă lămuriri privind cele mai dese forme ale acestei boli, dacă și cum pot fi ele prevenite și ce modalități de tratament există în diferite stadii.

Uleiurile esențiale și îngrijirea tenului
Ce uleiuri esențiale sunt benefice pentru îngrijirea tenului și cum le putem folosi în siguranță ne explică chiar aromaterapeutul certificat. Voi ați încercat vreun produs de ulei esențiale sau pe bază de uleiuri? Care sunt experiențele voastre cu ele?

Depresia postpartum: Ce este și cum este tratată?
Studiile arată că, depresia postpartum și anxietatea sunt legate de experiențele de naștere. Prin urmare, având în vedere efectele sănătății mintale a mamelor asupra altor aspecte ale vieții unei femei și a familiei sale este important ca acestea să fie mai bine sprijinite și informate pe tot parcursul și în prima perioadă după venirea pe lume a noului membru al familiei. Despre ce este normal și ce nu, precum și despre modalitățile de tratament vom discuta în acest articol.

Top 7 vitamine și minerale necesare sistemului imunitar și care, la ce ne ajută de fapt?
În această perioadă în care răcelile sezoniere parcă sunt la ordinea zilei, este important să ne folosim de orice vitamine la îndemână. Farmacistul Coardoș Ionuț ne ajută cu sfaturi și explicații pentru a afla mai multe despre vitaminele și mineralele ce ne pot susține cât mai bine sistemul imunitar în sezonul rece și nu numai.

Vitaminele pentru o iarnă rece și o imunitate bombă – de vorbă cu farmacistul
An de an, iarnă de iarnă, vitaminele sunt principalii noștri aliați pentru a ne ajuta și susține sistemul nostru imunitar în sezonul instabil de iarnă. Am stat de vorbă cu Ionuț Coardoș – farmacist manager la o rețea de farmacii din România, care ne oferă periodic oportunitatea de a învăța lucruri interesante despre sănătatea noastră.

Super imunitate cu uleiuri esențiale și pe timp de iarnă
Articolul de azi vine în colaborare cu un aromaterapeut, Kiss Kinga-Roberta și e despre uleiuri esențiale pentru o super imunitate. Da, știm că imunitatea noastră

Eliberează furia reprimată și concentrează-te pe lucrurile pozitive
Ești blocată în trafic… din nou. Șoferul din fața ta se mișcă mai încet decât un melc în vacanță, iar semaforul pare să se distreze de minune rămânând roșu. Îți simți bătăile inimii crescând, iar strânsoarea pe volan se strânge. Acesta este momentul în care trebuie să știi cum să te eliberezi de furie. Îți sună cunoscut? Momente ca acestea ne pot face să ne gândim la: cum ne putem elibera furia într-un mod sănătos? În acest articol, vom explora psihologia complexă din spatele furiei și vom căuta prin metodele științifice modalități a o gestiona.

Tot ce trebuie să știi despre lentilele de contact
În articolul de astăzi vorbim despre ce sunt lentilele de contact, ce înseamnă să le porți, cui i se potrivesc și cui nu, respectiv cum se simt în timpul purtării micile accesorii care îți pot îmbunătăți vederea.

Cum ne pregătim de naștere? – cursuri, exerciții, bagajul de spital
A da naștere este unul dintre cele mai importante evenimente din viața unei femei, în special dacă este prima dată. Deși această experiență este total diferită pentru fiecare femeie în parte, există diverse metode prin care ne putem pregăti, ca să ne simțim cât mai stăpâne pe situație sau să ne adaptăm cât mai bine la ce poate apărea pe moment. Citește experiența personală din echipa Femzone!

Oftalmolog vs. Optometrist – știi care este diferența?
Dacă dorești să-ți schimbi ochelarii sau să faci un consult din cauza unui disconfort ocular, mergi la medicul oftalmolog sau la optometrist? O confuzie des întâlnită, dar venim cu explicații direct de la dr. Oftalmolog Sever Șter pentru a ne ajuta să înțelegem mai bine diferențele dintre cei doi.

Automedicația – de ce confundăm farmacistul cu medicul de familie?
Ai avut vreodată o durere de cap, de spate, de dinți? În mod sigur! Caz în care ai apelat direct la medicamentele cunoscute din popor sau ai dat o fugă la farmacie pentru a ușura durerea pe moment, nu-i așa? Ei bine, acest lucru se numește automedicație și în acest articol am discutat cu managerul de farmacie Coardoș Ionuț Marian, pentru a afla mai multe despre acest fenomen dar și despre motivul pentru care oamenii apelează întâi la farmaciști, în detrimentul medicilor.

Comportamentul bebelușilor – regresia somnului
Somnul este o parte importantă a vieții tuturor, dar totul pare că se schimbă atunci când devenim părinți și în familie mai apare un membru. Trebuie să ne adaptăm constant, și trebuie să fim cât mai informați despre schimbările ce au loc pe perioade scurte de timp. Așa că află tot ce trebuie să știi despre regresia somnului la copii și cum se manifestă aceasta în decursul a 2 ani. Consilierul pentru mămici și în alăptare Denisa Rusu ne lămurește.


Dezvoltare personală

Când partenerul nu te mai vede: relația în care te pierzi
Te întrebi de ce, în relații care par stabile, ajungi să te simți tot mai invizibilă? Când armonia din cuplu devine condiționată de tăcerea ta, ceva nu e în regulă. Hai să descoperim cum se formează tiparele care te fac să te adaptezi până la anularea de sine și ce poți face pentru a-ți recâștiga vocea, echilibrul și prezența într-o relație.

În vizită-test la creșă – provocare pentru mama și bebe!
Primii pași către creșă nu sunt doar ai celui mic, ci și ai parinților, care își desprind mâinile protectoare. Creșa nu este doar un loc, ci o adevărată aventură, unde cei mici învață să-și găsească echilibrul pe un teren necunoscut. Cum sună o vizită-test la creșă, inainte ca cel mic să-și înceapă programul zilnic? Programul Little Steps Together este special pentru a testa și explora ce înseamnă cu adevărat o vizită la creșă pentru micuțul tău!

Ziua Femeii … altfel! Cum a fost la atelierul de pictură experimentală Ladies Creative Day?
Atelierele de pictură experimentală sunt concepute în așa fel, încât cele care iau parte la o astfel de activitate să-și poată relaxa creierul și pune în mișcare mușchii feței simultan, deoarece de Ziua femeii chiar am avut parte de relaxare și râsete. Am pictat, am colorat, ne-am distrat și a meritat! Impresiile noastre de la Ladies Creative Day se regăsesc în articol!
Dietă & Wellness

Ce mâncăm bun și sănătos? 5 idei de gustări/mic dejun delicioase și sănătoase
Gustări sănătoase sau idei pentru un mic dejun formidabil? Rămâne să testați rețetele de mai jos și să vă hotărâți cu ce scop le veți prepara pentru încântarea papilelor gustative. Rețetele sunt create cu pasiune și iubire de la colaboratorul nostru, nutriționistul și dieteticianul Evelin Papp.

Alimentația vegană nu e pentru toată lumea. Află de ce!
În pas cu moda în materie de alimentație sau obiceiuri nesănătoase pe care le adoptăm inconștient. Alimentația vegană – o fi bună, o fi rea, tot avem parte de ea! Nutriționistul oferă lămuriri suplimentare și vine cu studii realizate pe persoane care au adoptat acest stil alimentar. Ce spun rezultatele?

Creierul și alimentele bune sau ce să consumăm pentru sănătatea mintală?
Creierul are și el nevoile sale din toate punctele de vedere. Astăzi ne lămurim cu specialistul în alimentație despre alimentele favorite pe care i le putem oferi creierului nostru pentru buna funcționare și randament maxim!
Murmur

Totul se termină cu noi – recenzie film
Totul se termină cu noi, o dramă bazată pe romanul autoarei Colleen Hoover ne transpune în două lumi: prezentul și trecutul lui Lily Bloom, care retrăiește abuzurile trăite ca fiica unui tată agresiv și ca soție a unui bărbat abuziv. O poveste captivantă, care ne poartă prin viața lui Lily, care odată ce dă naștere unei fetițe, hotărăște să pună capăt tiparului familiei din care provine.

Crăciun la New York – povești și rețete
Vino cu noi în minunata lume a Crăciunului, în New York, unde totul pare mult mai spectaculos, mai mare și mai frumos, căci albumul de față prezintă mai mult decât imagini, aduce povești și rețete gustoase pentru toată familia cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Interviu cu Adrienn Puskas – Femei creative, care mișcă lumea spre mai bine
Adrienn Puskas este o tânără mămică a două fete, inginer de profesie și totuși găsește acele momente din zi, în care toată atenția ei se focusează pe o activitate creativă: realizează diverse cadouri creative, unice și deosebite și face împletituri, activități care o ajută să devină implicit mai bună în cariera ei, dar și în viața de familie, oferindu-i echilibrul de care are nevoie.