Sănătate feminină

Sănătatea este primordială, îndeosebi pentru noi femeile, iar prevenția este primul și cel mai important pas și secretul vieții lungi. Sperăm că tot ce vei descoperi aici, îți va fi cu folos. 

În această categorie te invităm să citești articole, reportaje și interviuri cu medici și alți specialiști din domeniul sănătății, precum și povești ale unor persoane care deși nu au vreo pregătire de specialitate medicală, cu siguranță au un mesaj și o experiență importantă de împărtășit.

depresia postpartum

Depresia postpartum: Ce este și cum este tratată?

Studiile arată că, depresia postpartum și anxietatea sunt legate de experiențele de naștere. Prin urmare, având în vedere efectele sănătății mintale a mamelor asupra altor aspecte ale vieții unei femei și a familiei sale este important ca acestea să fie mai bine sprijinite și informate pe tot parcursul și în prima perioadă după venirea pe lume a noului membru al familiei. Despre ce este normal și ce nu, precum și despre modalitățile de tratament vom discuta în acest articol.

CITEȘTE MAI MULT
furia reprimată

Eliberează furia reprimată și concentrează-te pe lucrurile pozitive

Ești blocată în trafic… din nou. Șoferul din fața ta se mișcă mai încet decât un melc în vacanță, iar semaforul pare să se distreze de minune rămânând roșu. Îți simți bătăile inimii crescând, iar strânsoarea pe volan se strânge. Acesta este momentul în care trebuie să știi cum să te eliberezi de furie. Îți sună cunoscut? Momente ca acestea ne pot face să ne gândim la: cum ne putem elibera furia într-un mod sănătos? În acest articol, vom explora psihologia complexă din spatele furiei și vom căuta prin metodele științifice modalități a o gestiona.

CITEȘTE MAI MULT
ne pregătim de naștere

Cum ne pregătim de naștere? – cursuri, exerciții, bagajul de spital

A da naștere este unul dintre cele mai importante evenimente din viața unei femei, în special dacă este prima dată. Deși această experiență este total diferită pentru fiecare femeie în parte, există diverse metode prin care ne putem pregăti, ca să ne simțim cât mai stăpâne pe situație sau să ne adaptăm cât mai bine la ce poate apărea pe moment. Citește experiența personală din echipa Femzone!

CITEȘTE MAI MULT
automedicația - femzone

Automedicația – de ce confundăm farmacistul cu medicul de familie?

Ai avut vreodată o durere de cap, de spate, de dinți? În mod sigur! Caz în care ai apelat direct la medicamentele cunoscute din popor sau ai dat o fugă la farmacie pentru a ușura durerea pe moment, nu-i așa? Ei bine, acest lucru se numește automedicație și în acest articol am discutat cu managerul de farmacie Coardoș Ionuț Marian, pentru a afla mai multe despre acest fenomen dar și despre motivul pentru care oamenii apelează întâi la farmaciști, în detrimentul medicilor.

CITEȘTE MAI MULT
regresia somnului la bebeluși

Comportamentul bebelușilor – regresia somnului

Somnul este o parte importantă a vieții tuturor, dar totul pare că se schimbă atunci când devenim părinți și în familie mai apare un membru. Trebuie să ne adaptăm constant, și trebuie să fim cât mai informați despre schimbările ce au loc pe perioade scurte de timp. Așa că află tot ce trebuie să știi despre regresia somnului la copii și cum se manifestă aceasta în decursul a 2 ani. Consilierul pentru mămici și în alăptare Denisa Rusu ne lămurește.

CITEȘTE MAI MULT
hpv vaccinare Aracs loredana

De vorbă cu medicul oncolog: despre HPV și vaccinare

HPV este un virus pe care 85% din populație îl contactează pe parcursul vieții. Un procent destul de mare, nu-i așa? Acesta are multe tulpini care pot duce la stagii avansate de cancer. Fiind un subiect atât de important, am discutat cu medicul oncologul Aracs Loredana despre testarea și vaccinul împotriva acestuia. Citește în articolul de azi tot ce e bine să știi despre HPV!

CITEȘTE MAI MULT
medicul oncolog

Mame de fete, fiți atente la ce spune medicul oncolog!

Am discutat cu medicul oncolog despre Prevenție și sănătate feminină. Educația copiilor în general, dar mai ales a fetelor, în privința îngrijirii sănătății este literalmente prioritară încă din primii ani de viață, dar cu atât mai mult la vârsta adolescenței și tinereții. află mai multe de la dr. Aracs Loredana.

CITEȘTE MAI MULT

Publicitate

Dezvoltare personală

conflict

Cum să confrunți pe cineva atunci când ți-e frică de conflict

Trebuie să recunosc că, din păcate, ideea de conflict mă speria. Mă făcea să simt că sunt o persoană rea sau că nu am evoluat suficient din punct de vedere spiritual, emoțional. Mereu am încercat să învăț din situația anterioară și să gestionez lucrurile diferit. Nu de fiecare dată mi-a ieșit, dar am rămas cu întrebarea: care este cel mai bun mod de a gestiona un conflict? Când cineva face ceva care te supără, îi spui cum te simți? Sau ignori și lași să treacă? Există oare și o altă opțiune?

CITEȘTE MAI MULT
sextingul

Ce este Sextingul? Cum să îl faci distractiv și sigur

Sextingul tinde să fie mai frecvent în rândul adulților tineri, dar și adulții mai în vârstă pot trimite sau primi conținut sexual explicit. Sextingul poate avea beneficii, dar în aceeași măsură presupune și asumarea unor riscuri, dacă nu se întâmplă cu partenerul potrivit. Iată câteva sfaturi de care poți ține cont pentru a te distra cu sextingul, protejându-te și creând siguranță în același timp.

CITEȘTE MAI MULT

Totul se termină cu noi: imaginea unei relații abuzive, o problemă majoră

Bestsellerul și filmul lui Colleen Hoover Totul se termină cu noi este controversat, mai ales că mulți dintre cei care au citit cartea sau au vizionat filmul susțin că romanțează abuzul și ar putea transmite mesaje greșite cu privire la ceea ce trebuie tolerat într-o relație. În opinia mea, în calitate de psiholog, cred că se creează o imagine a complexității formelor în care poate apărea abuzul, dar există totuși o greșeală majoră în aceasta…

CITEȘTE MAI MULT

Dietă & Wellness

uleiurile esențiale

Uleiurile esențiale în concediu sau ce conține Kitul de Aroma Travel?

Printre multiplele beneficii, uleiurile esențiale ne îmbunătățesc starea de spirit, reduc stresul și au proprietăți antibacteriene. Sunt foarte ușor de folosit zilnic, și de ce nu, chiar și atunci când plecăm în vacanță! Profită de ele și vezi aici ce fel de uleiuri esențiale nu trebuie să-ți lipsească din bagaj – acel Aroma Travel Kit special pentru tine!

CITEȘTE MAI MULT
pofta de dulce

Pofta de dulce și foamea emoțională

Simți adesea poftă de dulce pe care nu ți-o prea poți explica? Ai auzit de termenul de foame emoțională dar nu prea știi cum să o identifici? Evelin Papp răspunde multor întrebări privind aceste două teme și ne ajută să ne dăm seama când are nevoie de mâncare corpul și când poftește de fapt creierul.

CITEȘTE MAI MULT

Murmur

Totul se termină cu noi – recenzie film – Femzone.ro

Totul se termină cu noi – recenzie film

Totul se termină cu noi, o dramă bazată pe romanul autoarei Colleen Hoover ne transpune în două lumi: prezentul și trecutul lui Lily Bloom, care retrăiește abuzurile trăite ca fiica unui tată agresiv și ca soție a unui bărbat abuziv. O poveste captivantă, care ne poartă prin viața lui Lily, care odată ce dă naștere unei fetițe, hotărăște să pună capăt tiparului familiei din care provine.

CITEȘTE MAI MULT
Crăciun la New York

Crăciun la New York – povești și rețete

Vino cu noi în minunata lume a Crăciunului, în New York, unde totul pare mult mai spectaculos, mai mare și mai frumos, căci albumul de față prezintă mai mult decât imagini, aduce povești și rețete gustoase pentru toată familia cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

CITEȘTE MAI MULT
femei creative adrienn puskas

Interviu cu Adrienn Puskas – Femei creative, care mișcă lumea spre mai bine

Adrienn Puskas este o tânără mămică a două fete, inginer de profesie și totuși găsește acele momente din zi, în care toată atenția ei se focusează pe o activitate creativă: realizează diverse cadouri creative, unice și deosebite și face împletituri, activități care o ajută să devină implicit mai bună în cariera ei, dar și în viața de familie, oferindu-i echilibrul de care are nevoie.

CITEȘTE MAI MULT