Super imunitate cu uleiuri esențiale și pe timp de iarnă

uleiuri esențiale pentru imunitate

Articolul de azi vine în colaborare cu un aromaterapeut, Kiss Kinga-Roberta și e despre uleiuri esențiale pentru o super imunitate.

Da, știm că imunitatea noastră depinde de mai mulți factori, iar utilizarea corectă și consecventă de uleiuri esențiale poate contribui semnificativ la creșterea, întărirea și susținerea sănătății atât la copii, cât și la adulți deopotrivă.

Când o persoană contactează o afecțiune, acest lucru are mai puțin de-a face cu expunerea la agenți infecțioși sau factori agresori externi, însă cu atât mai mult cu gradul de echilibru al sistemului imunitar în timpul acelei expuneri – susțin cei de la Organizația Mondială a Sănătății (World Health Organisation).

Ce este imunitatea?

Aromaterapeutul certificat, Kiss Kinga-Roberta, spune că, „din punct de vedere medical, imunitatea reprezintă capacitatea organismului de a lupta cu toate agresiunile ce vin din exterior (bacterii, fungi,virusi, paraziți) și tind să invadeze permananet corpul uman, fiind o veritabilă barieră de protecție pentru diversele boli sau infecții pe care le-am putea contacta.” Însă, specialistul susține faptul că în termeni holistici, imunitatea sau sănătatea reprezintă o unitate între spiritual, emoţional şi fizic.

Cauzele slăbirii sistemului imunitar

Indiferent de perspectiva din care privim imunitatea, concluzia unanimă este că stresul, stilul de viață dezordonat și haotic, sedentarismul, obiceiurile alimentare greșite (consum de zahar alb, grăsimi, alcool, hrană procesată, lipsa de nutrienți calitativi și de hrană enzimatică, vie), fumatul,  lipsa somnului, situațiile particulare de viață, bolile, modificărilepatologice ale mucoasei colonului, scăderea aciditatii gastrice, terapia medicamentoasă imunosupresivă, dezechilibre emoționale, șocuri, traume, frici, etc.  sunt cauze des întâlnite ale scăderii imunității.

Într-o singură idee: tot ceea ce facem ZILNIC, ca alimentație, acțiuni, comportamente, emoții, mentalitate, ne poate crește sau ne poate distruge la nivel imunitar.

De ce am folosi uleiuri esențiale pentru imunitate?

  • Uleiurile esențiale sunt antioxidanti puternici. Multe dintre acestea au capacități antibacteriene, antivirale, antiseptice, antitumorale, antiparazitare și antifungice. Ele susțin sistemul imunitar, homeostazia și procesele naturale de vindecare și de regenerare a corpului.
  • Unele uleiuri esențiale au un rol important în detoxifiere. De exemplu, uleiul de Rozmarin amplifică activitatea enzimatică a ficatului, organul cu rol principal în detoxifiere.
  • Uleiurile esentiale sunt volatile, aromatice și cu activitate antimicrobiană și prin difuzare. (uleiurile sub formă de vapori se combină cu ionii negativi pentru o acțiune sinergetică de purificare și dezinfectare a aerului).
  • Uleiurile esențiale sunt folosite pentru a sprijini organismul în procesul de autovindecare, în cosmetică (pot înlocui aproape toate produsele folosite în îngrijirea personală – creme, loțiuni, pastă de dinți, șampon etc), în gospodărie (ca și produse de curățenie), și chiar la gătit.
  • Uleiurile esențiale au un efect sistemic, de echilibrare, de susținere, măresc energia în celule, energia vitală, oxigenează, conferă putere antioxidantă, vitalitate celulară, alcalinizează corpul, creează o biochimie favorabilă prin care susțin gestionarea stresului și a anxietății, duc spre homeostazie.
  • În anumite situații și doar la recomandarea unui medic sau aromaterapeut, antibioticele de sinteză pot fi evitate sau înlocuite cu succes cu uleiuri esențiale care sunt considerate antibiotice naturale. Avantajul acestora este că sunt prietenoase cu flora noastră bacteriană, nu creează aciditate și nu au efecte secundare. (antibiotice naturale sunt considerate uleiul esențial de oregano, cimbru, cuișoare, etc.)
  • De asemenea, curele cu suplimente obținute dintr-un complex de plante medicinale, super alimente și uleiuri esențiale, special alese, sunt o soluție eficientă și sigură de a limita dezechilibrele produse de stresul oxidativ și de a limita cât mai mult procesele inflamatorii din organism. Compușii bioactivi au un rol adjuvant în reglarea a numeroase procese din organism, întărirea imunității, îmbunătățirea funcției de detoxifiere, reglarea apetitului, optimizarea digestiei și reglarea naturală a circulației periferice (vezi complexul Lifelong Vitality Pack)

Sfaturi practice de la aromaterapeut:

  • Difuzează zilnic uleiuri esențiale de citrice sau din frunze, care vor purifica aerul și căile respiratorii
  • Susține imunitatea cu ulei de frankincense și copaiba, câte 1 picătură zilnic, sublingual
  • Pregătește o miere aromatizată cu OnGuard, Lemon, Copaiba și administrează o linguriță pe zi, în perioada sezonului rece
  • În fază acută de răceală, nas înfundat, durere de gât, sinusuri pline, etc., pregătește-ți capsule cu ulei de oregano, thyme, frankincense, completând capsula cu ulei de măsline, și administrează de 3x/zi, timp de 10 zile
  • Dacă te doare gâtul, fă gargară cu apă în care ai picurat 1 picătură peppermint sau arbore de ceai (tea tree)
  • Masează căile respiratorii (gât, piept, coloană) cu ulei esențial de eucalipt sau cu amestecul pentru respirație (Air).

Pentru mai multe informații despre uleiuri esențiale rămâneți alături de Femzone, iar dacă vreți un consult privind utilizarea uleiurilor esențiale pure, o găsiți pe Kinga pe pagina ei iubimuleiurile.ro

SHARE

Gabriela Pușcașiu

Redactor, reporter – Femzone.ro

Publicitate

Citește și alte articole

depresia postpartum

Depresia postpartum: Ce este și cum este tratată?

Studiile arată că, depresia postpartum și anxietatea sunt legate de experiențele de naștere. Prin urmare, având în vedere efectele sănătății mintale a mamelor asupra altor aspecte ale vieții unei femei și a familiei sale este important ca acestea să fie mai bine sprijinite și informate pe tot parcursul și în prima perioadă după venirea pe lume a noului membru al familiei. Despre ce este normal și ce nu, precum și despre modalitățile de tratament vom discuta în acest articol.

CITEȘTE MAI MULT

Abonare Newsletter