Cu siguranță ai încercat cel puțin un produs cosmetic pentru îngrijirea tenului până în prezent, nu-i așa? Ei bine, uleiurile esențiale, fiind extracte de plante obținute din flori, frunze și semințe, unele dintre având chiar multiple proprietăți benefice pentru sănătatea pielii, au devenit din ce în ce mai populare pentru industria cosmetică.
În acest articol am discutat cu aromaterapeutul certificat Kiss Kinga-Roberta despre câteva dintre cele mai benefice uleiuri esențiale ce pot contribui cu succes la îngrijirea pielii la nivelul tenului, și nu numai, iar dacă încă ești tentată să încerci aceste uleiuri magnifice, îți prezentăm cele mai recomandate produse în funcție de tipul de ten.
Uleiuri esențiale pentru ten uscat
Potrivit specialistului în domeniul uleiurilor esențiale, trei dintre cele mai benefice uleiuri recomandate tenului uscat ar fi lavanda, mușețelul marocan și tămâia. Iar acum, să vedem de ce?
Lavandă: Acest ulei esențial poate ajuta la echilibrarea nivelurilor de umiditate din piele, reducând roșeața și rehidratândși regenerând în același timp pielea.
Mușețel marocan: Conține azulenă, cunoscută pentru creșterea umidității și reducerea inflamației. Acest super ulei susține repararea și elasticitatea pielii.
Frankincense sau Uleiul esențial de tămâie: previne ridurile și îmbătrânirea prematură a pielii, oxigenează, protejează celulele pielii, reduce petele de acnee/pete pigmentare, previne apariția porilor mari/dilatarea acestora și încetinește în mod natural semnele îmbătrânirii
Ce uleiuri sunt benefice pentru tenul gras?
Salvie: Ajută la controlul excesului de sebum datorită compușilor activi precum acetatul de linalil și geraniol.
Tămâie: Poate atenua pielea grasă și acneea.
Geranium sau Mușcată: Echilibrează producția de sebum și este utilă pentru hidratarea și regenerarea de seară.
Tea Tree sau Arborele de ceai: dezinfectant, cicatrizant, echilibrează producția de sebum.
Proprietățile uleiurilor pentru toate tipurile de ten
Neroli: Ajută la echilibrarea sebumului fără a usca pielea în același timp.
Magnolia: este cel mai blând ulei esențial, blând inclusiv cu pielea atopică și foarte sensibilă.
Cum aplicăm uleiurile esențiale pentru îngrijirea tenului?
Dacă vrei să le dai o șansă acestor uleiuri esențiale, dar nu știi ce și în ce cantitate și, mai ales, sub ce formă să folosești, să vedem care sunt opțiunile sigure pentru tine și pielea ta?
„E important să alegeți uleiurile esențiale care se potrivesc nevoilor dvs. Uleiurile esențiale se aplică întotdeauna diluate într-un ulei vegetal potrivit tipului de piele. Un ulei vegetal poate fi uleiul de cocos, migdale, jojoba, argan etc.”, ne explică aromaterapeului Kiss Kinga-Roberta.
Așadar, să reținem totuși și faptul că uleiurile esențiale extrase prin presare la rece din coajă de citrice nu se aplică pe piele timp de 12 ore înainte de expunere la soare sau raze UV, deoarece datorită acestora pot apărea pete la nivelul pielii.
Cu Kinga am mai povestit despre uleiurile esențiale, ultimul articol poate fi citit chiar aici, despre protecția solară și imunitară cu uleiuri esențiale
Dacă vrei să afli mai multe despre cum folosim uleiurile esențiale, poți contacta specialistul numaidecât!