Speed Dating: avantaje, dezavantaje și sfaturi pentru a avea succes

Cu toții cunoaștem metode mai tradiționale de a întâlni pe cineva, fie într-o seară obișnuită într-un local, fie utilizând aplicații de dating online, în speranța de a găsi partenerul potrivit. Oricare variantă am alege, sunt metode de a întâlni persoane singure foarte laborioase, necesitând să trimiți mesaje sau să discuți cu o persoană pentru o perioadă lungă de timp înainte de a decide că vrei să ieșiți la o întâlnire. Soluția alternativă ar putea fi participarea la un eveniment de tip speed dating.
speed dating

Am mai discutat noi despre speed dating, iar acum vine partea a doua! Vrei să cunoști pe cineva, dar nu știi cum și unde? Ai încercat întâlniri online, dar ai descoperit că majoritatea oamenilor încearcă doar să își omoare timpul, nu vorbesc serios și nici măcar nu plănuiesc să se întâlnească față în față? Poate totuși, ai întâlnit câteva persoane, dar s-a întâmplat ca realitatea să fie departe de impresia pe care ți-ai făcut-o prin corespondență?

Există numeroase motive pentru a încerca ceva diferit. De la faptul că ești prea ocupată pentru a petrece ore în fața calculatorului trecând prin sute de profiluri de dating până la faptul că preferi să cunoști oamenii față în față în locul anonimatului de pe internet. Dacă nu vrei să te bazezi doar pe coincidență, ci vrei să fii proactivă și să începi să cunoști oameni într-un mod rapid și eficient, soluția este speed dating-ul.

Însă ca orice formă netradițională de întâlnire, formatul speed dating are avantajele și dezavantajele sale. Azi aș vrea să discutăm puțin despre ce e pro și ce e contra acestei modalități de a cunoaște potențiali parteneri, precum și despre câteva sfaturi pentru a-ți crește rata de succes.

Avantajele speed dating

#te ajută să cunoști mai mulți potențiali parteneri: Poate fi greu să întâlnești pe cineva dacă viața ta de zi cu zi te ține ocupată. Speed dating te poate ajuta să cunoaști mai mulți potențiali parteneri într-o singură ocazie.

#te ajută să determini rapid chimia: În timp ce aplicațiile de dating online au devenit modalități populare de a găsi potențiali parteneri, poți discuta cu cineva online timp de săptămâni întregi, doar pentru a descoperi că nu aveți chimie atunci când îl întâlnești în persoană. Speed dating oferă șansa de a întâlni persoana față în față și de a determina dacă există o atracție instantanee sau chimie între voi doi.

#întâlnirile rapide îți economisesc timp și bani: Să mergi la întâlniri poate costa mult timp, bani și efort. Procesul de speed dating te poate ajuta să combini mai multe întâlniri într-o singură seară. Pe durata unui eveniment de acest gen vei întâlni aproximativ 7 – 12 persoane. Ai reuși să ai atâtea întâlniri la acest cost în altă parte? Cu greu!

#nu există momente jenante la speed dating: Întâlnirea cu cineva pentru prima dată la un bar sau la o cafenea poate veni cu multă incertitudine și stângăcie. Formatul de speed dating are un set de reguli fixe care pot evita orice stângăcie. În plus, nu trebuie să inventezi scuze să scapi de o întâlnire neplăcută. Cele 5 – 7 minute, pe care le vei petrece cu fiecare participant la evenimentul de speed dating, pot fi supraviețuite cu ușurință, chiar dacă nu-l găsești pe celălalt simpatic sau compatibil.

#oferă un sentiment de siguranță: Există un sentiment de siguranță în a ști că evenimentul este guvernat de un set de reguli, iar organizatorii vor cere oricui se comportă necorespunzător să plece. Evenimentul se desfășoară într-un loc public, în prezența altor persoane. Datele tale de contact rămân private, cu excepția cazului în care alegi să le împărtășești. De asemenea, întâlnirea față în față reduce riscul de a fi „păcălit”.

#speed dating-ul este dovedit: Speed dating este organizat cu succes în multe țări din întreaga lume.

Dezavantajele speed dating-ului

#se poate simți grăbit: Speed dating se poate simți uneori grăbit, deoarece câteva minute pot fi insuficiente pentru a cunoaște pe cineva, pentru a determina dacă aveți interese comune sau pentru a vă măsura compatibilitatea.

#se poate pune prea mult accent pe prima impresie: Speed dating poate pune multă presiune pe tine pentru a face o primă impresie bună asupra cuiva într-un timp scurt, ceea ce poate fi stresant. De asemenea, poate prioritiza în mod exagerat aspectul fizic în detrimentul altor calități importante care pot să nu fie imediat evidente.

#poate fi dificil pentru persoanele cu anxietate socială: Persoanele care sunt sociabile și extrovertite se pot descurca mai bine la întâlnirile rapide. În schimb, poate fi stresant pentru persoanele care au tendința de a deveni nervoase sau anxioase în astfel de situații.

#s-ar putea să nu te ajute neapărat să întâlnești persoana potrivită: În timp ce speed dating poate ajuta să cunoști potențiali parteneri, s-ar putea să nu întâlnești neapărat pe cineva cu care ai dori să continui o relație, ceea ce poate fi dezamăgitor.

Ce să faci și ce nu la speed dating?

Iată câteva sugestii de „așa da” și „așa nu” pe care să le faci la întâlnirile rapide care te pot ajuta să îți îmbunătățești șansele de succes.

Așa da!

  • Fii deschisă față de proces și față de potențialii parteneri
  • Pregătește-ți câteva idei de conversație
  • Găsește un echilibru între a vorbi și a-ți asculta partenerul
  • Roagă o prietenă să facă o întâlnire de probă cu tine dacă ai emoții
  • Încearcă să te relaxezi și să fii tu însăți, ea autentică

Așa nu!

  • Să fii negativistă cu privire la proces sau critică față de participanți
  • Să tratezi întâlnirea ca pe un interviu
  • Să monopolizezi conversația sau fii tăcută
  • Să renunți la proces dacă nu a funcționat de prima data
  • Să acorzi prioritate aspectului fizic al participanților în detrimentul caracterului și personalității

Concluzii

Dacă decizi să mergi la un eveniment de speed dating, păstrează-ți mintea deschisă. Partea bună este că nu trebuie să mergi neapărat singură, te poți înscrie împreună cu câțiva dintre prietenii tăi single. Încearcă să te relaxezi și fii tu însăți. Nu numai că vei avea o seară distractivă, dar ai putea să-ți întâlnești viitorul soț sau soție!

Citește articolul nostru precedent despre Speed Dating – Ce este și cum funcționează pe Femzone.ro

Azi încă te mai poți înscrie la Speed Dating, primul astfel de eveniment din Satu Mare.

SHARE

Diana Zazula

Psiholog, redactor-colaborator – Femzone.ro

Publicitate

Citește și alte articole

conflict

Cum să confrunți pe cineva atunci când ți-e frică de conflict

Trebuie să recunosc că, din păcate, ideea de conflict mă speria. Mă făcea să simt că sunt o persoană rea sau că nu am evoluat suficient din punct de vedere spiritual, emoțional. Mereu am încercat să învăț din situația anterioară și să gestionez lucrurile diferit. Nu de fiecare dată mi-a ieșit, dar am rămas cu întrebarea: care este cel mai bun mod de a gestiona un conflict? Când cineva face ceva care te supără, îi spui cum te simți? Sau ignori și lași să treacă? Există oare și o altă opțiune?

CITEȘTE MAI MULT
sextingul

Ce este Sextingul? Cum să îl faci distractiv și sigur

Sextingul tinde să fie mai frecvent în rândul adulților tineri, dar și adulții mai în vârstă pot trimite sau primi conținut sexual explicit. Sextingul poate avea beneficii, dar în aceeași măsură presupune și asumarea unor riscuri, dacă nu se întâmplă cu partenerul potrivit. Iată câteva sfaturi de care poți ține cont pentru a te distra cu sextingul, protejându-te și creând siguranță în același timp.

CITEȘTE MAI MULT

Totul se termină cu noi: imaginea unei relații abuzive, o problemă majoră

Bestsellerul și filmul lui Colleen Hoover Totul se termină cu noi este controversat, mai ales că mulți dintre cei care au citit cartea sau au vizionat filmul susțin că romanțează abuzul și ar putea transmite mesaje greșite cu privire la ceea ce trebuie tolerat într-o relație. În opinia mea, în calitate de psiholog, cred că se creează o imagine a complexității formelor în care poate apărea abuzul, dar există totuși o greșeală majoră în aceasta…

CITEȘTE MAI MULT
loc de munca prin social media

Cum să folosești eficient Facebook și social media pentru căutarea unui loc de muncă?

Poate primul tău gând atunci când vine vorba de identificarea unui loc de muncă nu este acela de a-l căuta pe Facebook, nu-i așa? Cel mai probabil nici nu ar trebui să fie neaparat primul, dar ar fi bine să fie în top 5, pentru că oportunitatea se poate ivi de unde nici nu te aștepți. Dar, hai să vedem cum putem valorifica rețelele sociale pentru a ne spori șansele de a găsi un loc de muncă.

CITEȘTE MAI MULT
3 tipuri de bărbați toxici

3 tipologii de bărbați toxici cu care femeile nu ar trebui să-și piardă vremea

Sunt bărbați care trebuie evitați? Am pregătit o listă cu trei tipuri de bărbați toxici, numai buni de evitat dacă îți dorești relații sănătoase și fericire pe termen lung. Ți-ai pus ochii pe un bărbat carismatic, dar care evită angajamentul și planurile de viitor sau pe cineva care este concentrat pe carieră, lăsând puțin timp pentru relații autentice sau familie? Sau pe cineva care are vorbele dulci mereu la el? Deși sună bine, poate ar fi mai bine să eviți aceste tipuri de bărbați. De ce?

CITEȘTE MAI MULT
no contact despartire

Regula: no contact după o despărțire

După o despărțire, aplicarea regulii „no contact” poate fi esențială pentru vindecarea și dezvoltarea personală. Întreruperea legăturilor permite concentrarea asupra propriei vindecări și dezvoltării, evitând ciclul de atașament și nostalgie. Limitarea contactului oferă claritate și perspectivă, facilitând înțelegerea dinamicii relației și a impactului său. Cu toate acestea, stabilirea limitelor poate fi dificilă din cauza emoțiilor persistente și a presiunii sociale. Pentru a face acest proces mai ușor, este recomandat să întrerupi contactul complet, să te îndepărtezi digital de fostul partener și să te concentrezi pe propria bunăstare și creștere personală.

CITEȘTE MAI MULT

Abonare Newsletter