Ce este speed dating și cum funcționează?

Te-ai săturat să pierzi timpul mergând la o mulțime de întâlniri pe nevăzute și să te întâlnești cu oameni pe care i-ai cunoscut online, doar pentru a descoperi că nu vă potriviți în viața reală? Dacă ai o viață ocupată, este util să descoperi cât mai mult posibil într-un interval scurt de timp. Întâlnirea cu o mulțime de persoane singure eligibile sub un singur acoperiș în câteva ore poate fi răspunsul. Dar ce este mai exact speed dating și cum te poate ajuta?
speed dating întâlniri rapide

Dacă nu ai mai auzit de noțiunea de Speed dating, acest articole e pentru tine categoric! Întâlnirile nu sunt întotdeauna ușoare, mai ales atunci când ai o carieră care te ține ocupată și o viață socială plină. Acest lucru poate face dificil pentru persoanele singure să găsească timp pentru a întâlni pe cineva „special” și a începe o relație.

Dacă te regăsești în situația descrisă mai sus, de ceea ce ai nevoie este o seară, și nu orice seară, ci una în care poți întâlni de alte persoane single. Așa îți vei oferi cele mai bune șanse de a găsi acea persoană cu care dorești să ieși la întâlniri. Și aici intervine speed dating!

Ce este Speed Dating?

Speed dating este un format de eveniment care este conceput pentru a ajuta persoanele singure să se întâlnească și să interacționeze între ele. Petreci perioade scurte de timp cu mai mulți potențiali candidați pentru a vedea dacă te potrivești cu vreunul dintre ei și dacă ați dori să vă cunoașteți mai bine. Adesea nu durează mult să determini dacă ești atrasă de cineva sau nu și pe această idee se bazează întâlnirile rapide.

În general, la aceste evenimente pot participa în jur de 40 de persoane, iar nopțile diferite se vor adresa atât persoanelor singure heterosexuale, cât și celor din comunitatea LGBTQ+. În acest fel vei avea întotdeauna un număr suficient mare de persoane cu aceeași orientare ca a ta.

În acest articol, discutăm despre cum funcționează speed dating-ul și despre câteva lucruri pe care trebuie să le faci sau nu la un astfel de eveniment, care te pot ajuta să îți îmbunătățești șansele de succes.

Care sunt regulile speed dating-ului?

Evenimentele de speed dating sunt organizate, în general, în locuri precum restaurante, cafenele, baruri, spații pentru evenimente sau parcuri. Acestea implică adesea mâncare și băuturi, pentru a-i ajuta pe toți să se relaxeze, să socializeze și să se distreze.

Evenimentele de speed dating sunt găzduite de persoane fizice, organizații sau firme de evenimente. Este posibil să trebuiască să îți înregistrezi participarea în avans sau să cumperi un bilet pentru a participa la eveniment. Acest lucru îi ajută pe organizatori să echilibreze numărul de participanți la eveniment.

Pentru asigurarea desfășurării unui eveniment de speed dating fără probleme, există anumite reguli pe care toți cei care participă trebuie să le respecte – în caz contrar, nu vei profita la maximum de această seară. Așadar, care sunt regulile generale ale speed dating-ului?

Regula no.1

Când ajungi la locul de desfășurare a evenimentului, vei primi de la organizatori materiale precum un ecuson, o fișă pentru notițe și o fișă de punctaj. Gazdele te vor informa și îți vor spune câte runde vor fi, cu cine vor fi și dacă există și alte reguli. În funcție de numărul de participanți la eveniment, în mod normal te vei vei întâlni cu 5 – 10 parteneri pe parcursul evenimentului.

Organizatorii vor împărți, de asemenea, participanții în două grupuri: un grup va rămâne așezat pe tot parcursul întâlnirii, în general doamnele, iar un grup va schimba locurile după fiecare rundă.

Regula no.2

Fiecare „întâlnire” va dura aproximativ 5-7 minute. Acest timp ar trebui să îți dea șansa de a afla câteva informații cheie despre persoana respectivă și de a determina dacă există o scânteie între voi. Când timpul se termină, va suna un clopoțel și domnii se vor ridica și se vor muta la masa următoare pentru a se întâlni cu altcineva.

Regula no.3

După fiecare întâlnire, participanții vor nota în fișă dacă sunt interesați să se întâlnească din nou cu acea persoană. La final fișele se vor preda organizatorilor, urmând ca în câteva zile să primești un e-mail cu persoanele cu care ai o potrivire, urmând să decizi dacă dorești să vă reîntâlniți. Evident, poți stabili o întâlnire cu oricine ai cunoscut în acea seară, nu este obligatoriu să existe o potrivire.

Și da, nu îți fă griji dacă nu ai întâlnit pe nimeni special în acea seară, există întotdeauna o mulțime de alte seri de speed dating în care ai putea întâlni sufletul pereche!

Regula no.4

După ce toate rundele sunt finalizate, este posibil să aibă loc un cocktail sau o activitate socială, în timpul căreia puteți petrece mai mult timp cu ceilalți participanți.

Regula no.5

Simte-te bine! E o activitate fun, unde ai ocazia să cunoști pe cineva interesant. Nu sunt obligații de niciun fel și nici clopotele nu bat… sau cel puțin nu alea de la biserică, încă 😉

Speed dating chiar funcționează!

Este important să reții că, speed dating este o modalitate dovedită pentru persoanele singure de a-și întâlni perechea perfectă. Ceea ce înseamnă că, dacă te confrunți cu dificultate în a întâlni pe cineva special în viața ta, nu ai nimic de pierdut dacă te înscrii la o seară de speed dating.

Concluzii

Dacă nu ai mult timp la dispoziție pentru întâlniri sau pentru a cunoaște oameni, speed dating poate oferi o modalitate de a cunoaște potențiali parteneri. Poate fi deosebit de util dacă preferi să întâlniești oamenii față în față, în loc să folosești aplicații de dating și să discuți cu ei online.

Ești intrigată de ideea de speed dating, dar încă nu ești sigură dacă dorești să să te avânți și să te înscrii la un eveniment? Ei bine, în articolul de data viitoare am să îți vorbesc despre avantajele speed dating-ului care ar putea să te ajute să te decizi.

Citește și Articolul: 15 idei de întâlniri numai bune de testat!

Participă și tu la primul eveniment de tip Speed Dating din Satu Mare.

Femzone.ro este Partener Media la acest eveniment

SHARE

Diana Zazula

Psiholog, redactor-colaborator – Femzone.ro

Publicitate

Citește și alte articole

Relația in care te pierzi

Când partenerul nu te mai vede: relația în care te pierzi

Te întrebi de ce, în relații care par stabile, ajungi să te simți tot mai invizibilă? Când armonia din cuplu devine condiționată de tăcerea ta, ceva nu e în regulă. Hai să descoperim cum se formează tiparele care te fac să te adaptezi până la anularea de sine și ce poți face pentru a-ți recâștiga vocea, echilibrul și prezența într-o relație.

CITEȘTE MAI MULT
inscrierea la cresa

În vizită-test la creșă – provocare pentru mama și bebe!

Primii pași către creșă nu sunt doar ai celui mic, ci și ai parinților, care își desprind mâinile protectoare. Creșa nu este doar un loc, ci o adevărată aventură, unde cei mici învață să-și găsească echilibrul pe un teren necunoscut. Cum sună o vizită-test la creșă, inainte ca cel mic să-și înceapă programul zilnic? Programul Little Steps Together este special pentru a testa și explora ce înseamnă cu adevărat o vizită la creșă pentru micuțul tău!

CITEȘTE MAI MULT
Ladies creative day de ziua femeii

Ziua Femeii … altfel! Cum a fost la atelierul de pictură experimentală Ladies Creative Day?

Atelierele de pictură experimentală sunt concepute în așa fel, încât cele care iau parte la o astfel de activitate să-și poată relaxa creierul și pune în mișcare mușchii feței simultan, deoarece de Ziua femeii chiar am avut parte de relaxare și râsete. Am pictat, am colorat, ne-am distrat și a meritat! Impresiile noastre de la Ladies Creative Day se regăsesc în articol!

CITEȘTE MAI MULT
limitele sexuale in dating

Cum să vorbești despre limitele sexuale în etapa de dating

În era consimțământului, regula este consimțământul. Etapa de cunoaștere, de început de relație poate fi pe cât de euforică, pe atât de înspăimântătoare, mai ales atunci când vine vorba de comunicarea limitelor și mai ales ale celor sexuale. Vezi aici ce poți face pentru a te asigura că atât limitele sexuale proprii, cât și cele ale partenerului sunt respectate și înțelese pe tot parcursul relației voastre.

CITEȘTE MAI MULT
conflict

Cum să confrunți pe cineva atunci când ți-e frică de conflict

Trebuie să recunosc că, din păcate, ideea de conflict mă speria. Mă făcea să simt că sunt o persoană rea sau că nu am evoluat suficient din punct de vedere spiritual, emoțional. Mereu am încercat să învăț din situația anterioară și să gestionez lucrurile diferit. Nu de fiecare dată mi-a ieșit, dar am rămas cu întrebarea: care este cel mai bun mod de a gestiona un conflict? Când cineva face ceva care te supără, îi spui cum te simți? Sau ignori și lași să treacă? Există oare și o altă opțiune?

CITEȘTE MAI MULT
sextingul

Ce este Sextingul? Cum să îl faci distractiv și sigur

Sextingul tinde să fie mai frecvent în rândul adulților tineri, dar și adulții mai în vârstă pot trimite sau primi conținut sexual explicit. Sextingul poate avea beneficii, dar în aceeași măsură presupune și asumarea unor riscuri, dacă nu se întâmplă cu partenerul potrivit. Iată câteva sfaturi de care poți ține cont pentru a te distra cu sextingul, protejându-te și creând siguranță în același timp.

CITEȘTE MAI MULT

Abonare Newsletter