De Ziua Femeii am experimentat ceva nou și pentru noi, valorificând energia creativă în ceva cu totul diferit față de făceam până acum. Practic, am fost la un altfel de eveniment: Ladies Creative Day.
De Ziua Internațională a Femeii toate femeile caută să-și petreacă timpul cât mai frumos cu putință și adevărul este că am avut activități din ce alege și anul acesta. Însă dincolo de workshop-urile tematice, dincolo de petrecerile faine sau ieșirile în oraș pentru gagici, există și altfel de activități care ne pot bucura sufletul de femeie.
Așa a fost evenimentul de sâmbătă după-masă, la care am luat parte alături de alte peste 100 de femei de absolut toate vârstele, care ne-am dat întâlnire la atelierul de pictură experimentală Ladies Creative Day.
Ce sunt atelierele de pictură experimentală?
Un atelier de pictură experimentală este o activitate care, din experiența mea, îți dă shut down la creierul care te însoțește în călătoria minunată de zi cu zi – care se numește viață, și te transformă pentru câteva ore în energie pură, bucurie și relaxare exact așa cum poate nici nu poți să-ți închipui citind acest articol.
Dacă îl întrebi pe artistul care a coordonat workshopul de pictură – Aurel Popp – el va spune că un atelier de pictură experimentală de acest gen este pură relaxare creativă, în cadrul căreia participantele își realizează pas cu pas o pictură sub îndrumarea unui artist profesionist.
Trandafiri și energie feminină pe pânză
La atelierul organizat la Satu Mare de Centrul Cultural G.M. Zamfirescu cu sprijinul Primăriei Satu Mare ne-am dat întâlnire femei cu energie bună, pline de iubire și dorință de a crea ceva frumos de ziua lor.
Workshop-ul sau atelierul de pictură experimentală ne-a oferit posibilitatea să creăm prin propriile simțuri picturile proprii, chiar dacă majoritatea dintre noi nu am avut harul de a ne naște cu talente de acest gen.
Cum a fost la atelierul organizat de Ziua Femeii?
Ne-am adunat la Casa Meșteșugarilor încă de pe la orele 16.30, evenimentul urmând să înceapă teoretic la ora 17.00. Însă, cum bine știm că femeile sunt făcute pentru socializare, a fost un mic delay, însă toată lumea s-a simțit fantastic. Organizatorii au pus la dispoziția doamnelor și domnișoarelor participante un bufet suedez cu vinuri excepționale, băuturi răcoritoare, ceva de mâncare și ronțăit în timpul celor peste 3 ore și jumătate cât urma să dureze tot workshopul.
Călătoria acuarelelor colorate pe cele 100+ de pânze a fost magică. Am schițat ideea principală din creion, după care fiecare persoană a fost liberă să-și personalizeze tabloul după plac. A fost un eveniment care ne-a dat febră musculară la mușchii feței fără doar și poate, dar care a meritat timpul și atenția noastră.
Fără să fiu subiectivă, trebuie să menționez că meritele pentru această experiență le aparțin tuturor, atât organizatorilor de la Centrul Cultural G.M.Zamfirescu, cât și artistului Aurel Popp. Totul a fost atât de atent realizat: pregătirea sălii, a bufetului și barului, aranjamentele și set-up-ul pentru pictură. Nota 10* din partea noastră.
Dacă sunteți din Satu Mare, fiți pe fază și în 2026, să nu ratați o astfel de experiență.
Cât despre rezultate, ce să vă zic … este clar că suntem niște talente ascunse, artiste desăvârșite care abia așteaptă să-și dea întâlnire din nou la viitoarele workshop-uri.
La Mulți Ani nouă, femeilor!