Sexul și intimitatea în relație: Cum poți să devii mai intimă cu soțul tău?

Deseori se poate întâmpla că odată cu trecerea anilor, partenerii să se îndepărteze și să nu mai aibă momente de intimitate. Ce putem face în acest caz? Iată 7 modalități prin care poți deveni mai intima cu soțul tău.
Sexul și intimitatea în relație

Cred că există un mit care spune că femeilor nu le place sexul la fel de mult ca bărbaților. Și, sincer, îmi este greu să cred că este adevărat. Ceea ce cred că se întâmplă de fapt, în majoritatea cazurilor, este că bărbaților le trebuie mult mai puțin pentru a se simți cu adevărat intimi. Ceea ce vreau să spun aici este că, eu cred, că bărbații se simt adesea intimi prin simplul act sexual. Desigur, acesta nu este singurul lucru care îi face să se simtă intimi, și femeile se pot simți intime prin actul sexual. Eu cred că mințile noastre funcționează în moduri diferite când vine vorba de sex și intimitate.

Nu știu ce părere ai tu, dar eu funcționez diferit de soțul meu. Intimitatea, pentru mine, începe cu mult înainte de a face sex. Iată câteva sfaturi pe care le-am adunat și care mă ajută să mă simt intimă:

Scapă de conflicte sau neînțelegeri

Unul dintre motivele pentru care s-ar putea să nu te simți intimă cu soțul tău este că există un conflict nerezolvat în aer. De obicei, există două lucruri pe care le putem face în legătură cu asta: să lăsăm să treacă sau să abordăm conflictul. Dacă ești ca mine și aveți probleme nerezolvate, sunt șanse mari să ai nevoie să vorbiți despre ele, pentru că, chiar dacă te prefaci că ai trecut peste ele, în câteva ore îți vei reaminti cât de frustrante sunt ele de fapt.

Un lucru pe care mi-l reamintesc frecvent atunci când intru într-un astfel de ciclu vicios, este că partenerul meu nu îmi citește gândurile. Spre surprinderea mea, nici eu fac asta. Așadar, cu toate că soții noștri cu siguranță pot gafa, și o vor face din când în când, putem să îi responsabilizăm, discutând și arătând afecțiunea pe care sperăm să o primim și noi dacă situația ar fi inversă.

Trăiește clipa, momentul și emoția

Nu îți sugerez să eviți problemele sau să aștepți momentul potrivit pentru a le aduce în discuție, dar să deschizi astfel de subiecte chiar înainte de sex doar pentru a te descărca nu este o idee grozavă. Poți face asta doar dacă vrei să eviți sexul. Încearcă să rezolvi problemele fie pe moment. Dar hei, dacă se întâmplă să ai chef după ce anumite probleme sunt rezolvate, atunci și sexul de împăcare poate fi grozav!

Preia inițiativa, poți fi și spontană

Sexul spontan este grozav, dar să fim sincere, nu vom avea întotdeauna chef în același timp cu soțul. Dar chiar dacă el nu o arată, o respingere blândă poate fi totuși dureroasă. Mi-a luat mult timp să-mi dau seama că de fiecare dată când am spus „nu în seara asta” fără să mă mai gândesc la asta, pe partenerul meu a continuat să-l deranjeze ore în șir. Când credeam că pur și simplu îi cer ceva timp pentru a se decomprima și a se relaxa, el s-a simțit respins, neiubit și nedorit. Când mi-am dat seama de acest lucru, mi s-a frânt inima! Nu a fost niciodată intenția mea ca el să se simtă așa, am simțit doar că aveam nevoie de puțin timp pentru mine sau pur și simplu nu prea aveam chef. Când am reușit să empatizez cu el, totul a căpătat mult mai mult sens. Așa că depun un efort să încerc să inițiez sexul din când în când.

Acum, fac tot posibilul să mă pregătesc mental. Știu, „pregătirea mentală” pentru sex nu sună atât de romantic. Dar, de fapt, ajută să îmi eliberez mintea și să renunț la celelalte lucruri pe care „aș putea” să le fac în schimb. Dar inițierea sexului îi face pe soții noștri să se simtă doriți și doriți, ceea ce pentru ei spune: „Te iubesc!”.

Sincronizați-vă

Chiar dacă totul este relativ liniștit între tine și soțul tău, s-ar putea să mai existe momente în care simți că există o distanță între voi doi. Cu nebunia vieții, de multe ori poate fi greu să ai pur și simplu o conversație completă în fiecare zi. Dacă acesta este și cazul tău, încercați să vă faceți timp astfel încât tu și soțul tău să aveți timp să vă conectați în fiecare zi.

Dezvoltarea prieteniei voastre este esențială

În general, nu este neapărat vorba despre cât de mult vorbiți, ci despre cât de profundă este relația voastră. Dacă simți că îți place să petreci timp cu soțul tău și că puteți vorbi despre aproape orice împreună, sunt șanse ca sexul să vină natural.  Găsiți modalități de a petrece timp împreună. Gătiți cina împreună, faceți cumpărăturile împreună. Faceți exerciții împreună. Faceți lucruri împreună.

Vorbește despre sex

Poate fi un subiect sensibil, mai ales dacă chiar simți că ai ceva ce ai vrea să aduci în discuție. Încearcă să faci tot posibilul să vorbești despre sex cu soțul tău. Spune-i ceea din ce face îți place sau ce nu plăcut atât de mult. Lasă-l să știe ce te ajută să te simți în dispoziție. Sincer, sexul va evolua și se va îmbunătăți în timp doar dacă fiecare dintre voi este dispus să se adapteze și să crească împreună. Niciuna dintre acestea nu se va întâmpla dacă nu sunteți capabili să comunicați.

Mentalitatea și gândurile legate de sex

Multe femei se pot lupta cu ideea că sexul este pentru bărbați. Dacă acesta este modul în care privim sexul, atunci, garantat, va deveni o luptă să te simți intimă și să îți dorești, de fapt, să faci sex. Sexul se va simți mai mult ca o corvoadă decât ca ceva de care ne putem bucura.

De asemenea, este posibil să vă luptați cu faptul că sexul este adesea unilateral. Dacă te regăsești în această situație, vreau să te încurajez din nou să faceți tot posibilul să vorbiți despre ceea ce vă ajută să vă simțiți intimi cu soțul tău.

Așa că, pe cât de mult poți, comunică cu soțul tău și fă din sex un moment care să fie incitant și plăcut pentru amândoi. Intimitatea se cultivă, te invit să o faci.

Citește și Mituri despre chimia personală, iar dacă vrei să afli mai multe pe teme psihologice, citește psihoblogul Dianei.

SHARE

Diana Zazula

Psiholog, redactor-colaborator – Femzone.ro

Publicitate

Citește și alte articole

conflict

Cum să confrunți pe cineva atunci când ți-e frică de conflict

Trebuie să recunosc că, din păcate, ideea de conflict mă speria. Mă făcea să simt că sunt o persoană rea sau că nu am evoluat suficient din punct de vedere spiritual, emoțional. Mereu am încercat să învăț din situația anterioară și să gestionez lucrurile diferit. Nu de fiecare dată mi-a ieșit, dar am rămas cu întrebarea: care este cel mai bun mod de a gestiona un conflict? Când cineva face ceva care te supără, îi spui cum te simți? Sau ignori și lași să treacă? Există oare și o altă opțiune?

CITEȘTE MAI MULT
sextingul

Ce este Sextingul? Cum să îl faci distractiv și sigur

Sextingul tinde să fie mai frecvent în rândul adulților tineri, dar și adulții mai în vârstă pot trimite sau primi conținut sexual explicit. Sextingul poate avea beneficii, dar în aceeași măsură presupune și asumarea unor riscuri, dacă nu se întâmplă cu partenerul potrivit. Iată câteva sfaturi de care poți ține cont pentru a te distra cu sextingul, protejându-te și creând siguranță în același timp.

CITEȘTE MAI MULT

Totul se termină cu noi: imaginea unei relații abuzive, o problemă majoră

Bestsellerul și filmul lui Colleen Hoover Totul se termină cu noi este controversat, mai ales că mulți dintre cei care au citit cartea sau au vizionat filmul susțin că romanțează abuzul și ar putea transmite mesaje greșite cu privire la ceea ce trebuie tolerat într-o relație. În opinia mea, în calitate de psiholog, cred că se creează o imagine a complexității formelor în care poate apărea abuzul, dar există totuși o greșeală majoră în aceasta…

CITEȘTE MAI MULT
loc de munca prin social media

Cum să folosești eficient Facebook și social media pentru căutarea unui loc de muncă?

Poate primul tău gând atunci când vine vorba de identificarea unui loc de muncă nu este acela de a-l căuta pe Facebook, nu-i așa? Cel mai probabil nici nu ar trebui să fie neaparat primul, dar ar fi bine să fie în top 5, pentru că oportunitatea se poate ivi de unde nici nu te aștepți. Dar, hai să vedem cum putem valorifica rețelele sociale pentru a ne spori șansele de a găsi un loc de muncă.

CITEȘTE MAI MULT
3 tipuri de bărbați toxici

3 tipologii de bărbați toxici cu care femeile nu ar trebui să-și piardă vremea

Sunt bărbați care trebuie evitați? Am pregătit o listă cu trei tipuri de bărbați toxici, numai buni de evitat dacă îți dorești relații sănătoase și fericire pe termen lung. Ți-ai pus ochii pe un bărbat carismatic, dar care evită angajamentul și planurile de viitor sau pe cineva care este concentrat pe carieră, lăsând puțin timp pentru relații autentice sau familie? Sau pe cineva care are vorbele dulci mereu la el? Deși sună bine, poate ar fi mai bine să eviți aceste tipuri de bărbați. De ce?

CITEȘTE MAI MULT
no contact despartire

Regula: no contact după o despărțire

După o despărțire, aplicarea regulii „no contact” poate fi esențială pentru vindecarea și dezvoltarea personală. Întreruperea legăturilor permite concentrarea asupra propriei vindecări și dezvoltării, evitând ciclul de atașament și nostalgie. Limitarea contactului oferă claritate și perspectivă, facilitând înțelegerea dinamicii relației și a impactului său. Cu toate acestea, stabilirea limitelor poate fi dificilă din cauza emoțiilor persistente și a presiunii sociale. Pentru a face acest proces mai ușor, este recomandat să întrerupi contactul complet, să te îndepărtezi digital de fostul partener și să te concentrezi pe propria bunăstare și creștere personală.

CITEȘTE MAI MULT

Abonare Newsletter