HomeGym – Cum să-ți amenajezi propria sală de fitness acasă?

Aflăm de la antrenorul personal și choach-ul sportiv Anzik Arnold, cum ne putem amenaja propria sală de fitness în confortul casei, pentru a ne bucura de antrenamente echilibrate și consecvente chiar și atunci când nu avem timp sau posibilitatea de a merge la sala de sport.
sală de fitness acasă

Te-ai întrebat ce presupune să-ți amenajezi propria sală de fitness acasă și nu știi de unde s-o apuci? Am discutat cu un specialist pentru a te informa cu privire la avantajele și dezavantajele de a avea propria sală de fitness acasă sau propriul homegym cum îi mai spun specialiștii din domeniu.

Avantajele de a avea o sală de fitness acasă

Dacă încă nu ești convinsă că e o idee prea bună să-ți sacrifici un spațiu din locuința ta, fie ea o cameră, fie un spațiu conex casei tale, pentru a amenaja o mică sală de fitness, hai să vedem câteva din avantajele acestui pas.

În primul rând nu mai pierzi timp pe drumuri către și de la sala de fitness sau sport. Apoi, ai spațiul tău, în care îți faci antrenamentele dorite, când vrei și cu cine vrei tu. Un alt beneficiu ar fi faptul că nu ești legată de timp, adică de orarul sălii de sport sau fitness, poți practica sport dimineața devreme sau seara târziu dacă în timpul zilei nu apuci să-ți faci exercițiile. În plus, petreci mai mult timp cu familia.”, ne spune Anzik Arnold, specialist în domeniul sportiv.

Adevărul este că, cui nu i-ar plăcea să se simtă confortabil în timpul sportului? Îți dotezi sala exact așa cum vrei ca să te simți bine la tine acasă.

Ce dezavantaje pot fi dacă ai homegym?

Am mai discutat noi despre asta când am vorbit despre practicarea unor sporturi online fără să fie necesară deplasarea la o sală de sport sau fitness. Unul din marile dezavantaje ar fi faptul că ți-ar putea lipsi socializarea de care ai parte atunci când frecventezi un loc anume.

Iar un alt dezavantaj poate fi faptul că nu ai fi urmărită de un antrenor în timpul practicării exercițiilor. Iar dacă scopul tău este de a slăbi sau a lua în masă musculară și urmezi un plan de antrenament riguros, fără sârguință și autocontrol va fi mai greu de îndeplinit ce ți-ai propus din confortul casei.

Ce aparate să alegi pentru propria sală de fitness acasă?

E greu de decis ce aparate să achiziționezi, mai ales că spațiul e întotdeauna limitat față de o sală uriașă de fitness și nici din punct de vedere al cheltuielilor nu e totuna în ce sumă te încadrezi.

Anzik Arnold spune că „Ca și aparate minime ai nevoie de o zonă cardio cu o bandă de alergat și o bicicletă, iar dacă ești mai profi/avansată în a practica sport, poți să ai un aparat de vâslit ori un airbike. Apoi, mai ai nevoie de gantere între 2 și 25 kg, precum și de aparate pentru diferite grupe musculare (piept, spate, fese etc.). De asemenea, dacă ești mai axată pe antrenamentele funcționale, e suficient să ai un Squat Rack cu o bară olimpiși niște discuri de 5-10-15 kg”.

Cum alegi aparatele pentru o sală de fitness acasă?

Dacă crezi că nu vrei să dai greș și preferi să ceri ajutor, poți cere consiliere de la specialiști cum e și Anzik Arnold. Astfel poți primi sfaturi foarte utile pentru a investi banii tăi exact în aparatele de care ai nevoie și nu vor sta într-un colț de cameră fără să le folosești.

Înainte de a veni cu sfaturi utile pentru clienți, trebuie să vedem spațiul respectiv, să facem măsurătorile, iar mai apoi discutăm cu clienții ca să încercăm să aflăm nevoile lor: dacă vor un homegym pentru familie, ori pentru femei sau bărbați, sau e unul pentru un sportiv de performanță. Sunt multe informații pe care trebuie săle luăm în considerare, după care încercăm să aflăm suma pe care este dispus dispus clientul să o investească în homegym. Sunt unii care vor aparate nou-nouțe (profesionale sau semiprofesionale), iar alții optează pentru aparate second hand, adică folosite deja în prealabil de alții, caz în care recomandăm doar cele profesionale. După ce avem aceste informații, facem un design 3D, căutăm să întocmim o ofertă cuaparatele la cel mai bun raport calitate-preț, iar după semnarea contractului începem amenajarea spațiului, comandăm aparatele și în cel mult o lună de zile putem preda spațiul amenajat conform cerințelor clientului.”, conchide specialistul Anzik Arnold.

Așadar, un homegym sună bine? Apelează la profesioniști și bucură-te de mișcare în confortul propriei case.

SHARE

Gabriela Pușcașiu

Redactor, reporter – Femzone.ro

Publicitate

Citește și alte articole

uleiurile esențiale

Uleiurile esențiale în concediu sau ce conține Kitul de Aroma Travel?

Printre multiplele beneficii, uleiurile esențiale ne îmbunătățesc starea de spirit, reduc stresul și au proprietăți antibacteriene. Sunt foarte ușor de folosit zilnic, și de ce nu, chiar și atunci când plecăm în vacanță! Profită de ele și vezi aici ce fel de uleiuri esențiale nu trebuie să-ți lipsească din bagaj – acel Aroma Travel Kit special pentru tine!

CITEȘTE MAI MULT
pofta de dulce

Pofta de dulce și foamea emoțională

Simți adesea poftă de dulce pe care nu ți-o prea poți explica? Ai auzit de termenul de foame emoțională dar nu prea știi cum să o identifici? Evelin Papp răspunde multor întrebări privind aceste două teme și ne ajută să ne dăm seama când are nevoie de mâncare corpul și când poftește de fapt creierul.

CITEȘTE MAI MULT
viața holistică

Cum trăiești o viață holistică?

Un stil de viață holistic ar putea însemna lucruri diferite pentru persoane diferite. Nu există un singur mod „corect” de a trăi un stil de viață holistic. Dar, în esența sa, stilul de viață holistic înseamnă să ai grijă de întregul tău sine: minte, corp, emoții și suflet. Înseamnă să fii conștientă de modul în care diferitele părți ale vieții tale interacționează ca un întreg. De asemenea, înseamnă să fii intenționată în ceea ce privește alegerile pe care le faci în fiecare zi.

CITEȘTE MAI MULT

Abonare Newsletter