Avantajele de a face sport online acasă

Trăim vremuri în care totul se întâmplă online, iar practicarea unui sport online, din confortul propriei case reprezintă principala activitate despre care discutăm în acest articol cu antrenorul personal Anzik Arnold.
Avantajele de a face sport online acasă

În articolul de azi am discutat cu Anzik Arnold, antrenor personal, care ne prezintă avantajele și dezavantajele practicării unui sport online, din confortul casei.

Se pare că pandemia a fost bună și ea la ceva, căci ne-a învățat să facem multe lucruri din confortul casei, pe care poate înainte nu le făceam din comoditate sau lipsă de timp. Un astfel de lucru este sportul, pe care-l putem practica fie abonându-ne la un program comun, fie de pe YouTube, fie chiar lucrând cu un antrenor personal care ne învață cum să lucrăm cu greutatea propriului corp.

Avantajele de a face sport online

Cu peste 10 ani de experiență în domeniul sportului și fitness-ului, antrenorul Anzik Arnold spune că, pentru clienții de azi posibilitatea de a face mișcare adecvată din confortul casei este extrem de importantă.

Observ că, clienților le este favorabil să se antreneze de acasă, deoarece scapă de stresul și timpul pierdut pe drumuri, ceea ce în orașele mai mari e foarte avantajos căci se pot economisi aproape 2 ore petrecute doar pe drum. În plus, aceștia primesc planul de antrenamente în avans și își pot efectua exercițiile practic când vor ei, în oricare parte a zilei când munca și celelalte activități le permite.”, spune Anzik Arnold, personal trainer și performance coach.

Controlul și monitorizarea efectuării planului de antrenamente se face de către antrenor, care îi răspunde persoanei de fiecare dată când există întrebări și poate modifica dificultatea antrenamentelor în funcție de performanța și eficacitatea de care se dă dovadă pe parcursul experienței clientului.

Un alt avantaj ar fi faptul că, indiferent unde se află clientul, dacă e plecat periodic sau constant, își poate urma planul de antrenament prestabilit, căci totul e online, nu este legat de timp, deci se poate efectua și în timpul concediului în Dubai, Paris sau altundeva. Durata medie a unui antrenamente este de cca. 45 minute, deci nu e ceva imposibil de realizat.”, mai spune antrenorul Anzik Arnold.

Tot mai mulți antrenori își creează programe de fitness online, înregistrate în avans, cu plan de antrenament săptămânal, pe care le pun la dispoziția clienților în funcție de rezultatele la care se dorește să se ajungă în timp, fie slăbire, fie tonifiere sau construcția mușchilor. Din fericire posibilitățile sunt extrem de multe, limita fiind doar cerul.

Există dezavantaje?

Deși e fitness online, din confortul casei, se pare că poate exista și un dezavantaj pentru unele personale, și anume lipsa socializării cu alți oameni. Acest lucru poate cauza demotivarea în timp, însă din fericire trăim vremuri în care putem practica sport și în regim hybrid, cu 1-2 ieșiri la sport pe săptămână și în rest urmarea planului de antrenament de acasă.

Totuși, din prisma antrenorului, un dezavantaj este acela al lipsei controlului direct din timpul antrenamentului, însă video-urile sunt filmate în așa fel încât clientul poate oricând să revadă înregistrarea, toate exercițiile sunt explicate în detaliu, iar noi ca antrenori lucrăm exercițiile în paralel cu clienții, deci clientul poate vedea execuția corectă a mișcărilor și exercițiilor”, ne mai explică coach-ul Anzik Arnold.

Pentru multe persoane totuși un dezavantaj e lipsa socializării, mai ales că în timpul pandemiei nu au avut această posibilitate, însă dacă dorința e să ne atingem obiectivele pe plan personal (să slăbim, să lucrăm grupele musculare etc), își pot urma planul de antrenamente fără probleme.

Fac parte dintr-un grup de peste 100 de antrenori personali, și văd care sunt trendurile în domeniu. Oamenii care fac astfel de programe de antrenamente online trăiesc în mare parte în colțuri diferite ale lumii, de la Qatar, Dubai, Singapore și până în Bali, și absolut fiecare persoană reușește să-și mențină grupul de oameni cu care lucrează literalmente de peste tot din lume.”, ne mai spune Anzik Arnold.

Este fitness-ul online viitorul?

Aparent totul se mută în online, căci toți cei care aleg să se orienteze spre business-uri online în domeniul fitness-ului, reușesc să genereze venituri destul de frumoase prin vânzarea acestor programe.

Personal cunosc traineri care generează lunar sume de 40.000 lei (8.000 euro) din această activitate. Chiar avem în grup o tânără domnișoară, care trăiește în Spania, și care a reușit performanța de a-și dezvolta afacerea la un nivel atât de ridicat, încât câștigă până la 2.500 lei/zi.”, explică Anzik Arnold.

Online-ul oferă multe oportunități celor care doresc să-și dezvolte și să-și crească performanțele în orice domeniu, chiar și al sportului, căci lumea se îndreaptă deja spre eficientizarea activităților, în scopul de a face cât mai multe, într-un timp cât mai scurt.

Despre importanța antrenorului personal am mai discutat noi într-un articol, iar dacă vrei să-ți iei un antrenor personal, aici îl găsești pe Arni.

SHARE

Gabriela Pușcașiu

Redactor, reporter – Femzone.ro

Publicitate

Citește și alte articole

uleiurile esențiale

Uleiurile esențiale în concediu sau ce conține Kitul de Aroma Travel?

Printre multiplele beneficii, uleiurile esențiale ne îmbunătățesc starea de spirit, reduc stresul și au proprietăți antibacteriene. Sunt foarte ușor de folosit zilnic, și de ce nu, chiar și atunci când plecăm în vacanță! Profită de ele și vezi aici ce fel de uleiuri esențiale nu trebuie să-ți lipsească din bagaj – acel Aroma Travel Kit special pentru tine!

CITEȘTE MAI MULT
pofta de dulce

Pofta de dulce și foamea emoțională

Simți adesea poftă de dulce pe care nu ți-o prea poți explica? Ai auzit de termenul de foame emoțională dar nu prea știi cum să o identifici? Evelin Papp răspunde multor întrebări privind aceste două teme și ne ajută să ne dăm seama când are nevoie de mâncare corpul și când poftește de fapt creierul.

CITEȘTE MAI MULT
viața holistică

Cum trăiești o viață holistică?

Un stil de viață holistic ar putea însemna lucruri diferite pentru persoane diferite. Nu există un singur mod „corect” de a trăi un stil de viață holistic. Dar, în esența sa, stilul de viață holistic înseamnă să ai grijă de întregul tău sine: minte, corp, emoții și suflet. Înseamnă să fii conștientă de modul în care diferitele părți ale vieții tale interacționează ca un întreg. De asemenea, înseamnă să fii intenționată în ceea ce privește alegerile pe care le faci în fiecare zi.

CITEȘTE MAI MULT

Abonare Newsletter