Cum recunoști un bărbat neasumat? 3 fraze pe care nu vrei să le auzi

Într-o societate în continuă schimbare, relațiile romantice devin tot mai complexe, iar uneori bărbații pot manifesta o dorință de neimplicare și de neasumare a relației. Aceasta poate fi justificată de frica de angajament, nevoia de spațiu și independență, standardele ridicate în alegerea partenerului sau concentrarea pe alte aspecte ale vieții.
Cum recunoști un bărbat neasumat? – Femzone.ro

Tu știi cum să recunoști un bărbat neasumat și să citești printre rânduri atunci când îți dă o replică pe care parcă ai mai auzit-o? Într-o societate în continuă schimbare, relațiile romantice devin tot mai complexe, iar în aceste interacțiuni, bărbații pot afișa uneori o dorință de neimplicare sau de neasumare a responsabilităților legate de relație. Azi, vom explora câteva motive comune și justificări pe care le folosesc bărbații pentru a-și ascunde teama de angajament sau pentru a-și menține „libertatea”. Este important de subliniat faptul că fiecare individ este unic, iar aceste observații nu se aplică în mod universal. Dar ele pot arunca o lumină asupra unor aspecte adesea neexplorate ale interacțiunilor de cuplu în relațiile moderne.

Dar hai să ne pornim și să vedem unele lucruri pe care sunt sigură că le-ai auzit măcar o dată 😊 și care ar trebui să te pună pe gânduri că ai lângă tine un bărbat neasumat

#1 Nu vreau să mă sufoc într-o relație 

Recunosc pe asta nu am auzit-o adresată direct mie, dar este un motiv frecvent invocat. Atât bărbații, cât și femeile, așa își justifică nevoia de spațiu personal și independență. Este adevărat că bărbații pot simți presiunea de a renunța la autonomie și de a se adapta la nevoile și așteptările partenerei. Iar acest lucru îi poate face să se simtă îngrijorați sau claustrofobici. Asta nu înseamnă în mod obligatoriu că nu ne apreciază sau nu ne iubesc. Ar putea fi la fel de bine și faptul că au nevoie de timp și spațiu personal pentru a se conecta cu ei înșiși și a-și păstra propria identitate. În astfel de cazuri, încurajează-ți partenerul să-și exprime nevoile și asigură-te că aveți timp de calitate împreună, dar și individual pentru a vă dezvolta și a vă menține pasiunile și interesele personale.

Totuși te întrebi ce înseamnă și cum știi dacă ar trebui să îți fie teamă sau nu? Da, da! E posibil că atunci când un bărbat afirmă că are nevoie de spațiu și independență într-o relație, unele cazuri este echivalent cu dorința de a se vedea sau de a interacționa cu alte femei. Aceasta poate fi o consecință a nevoii lor de a explora și de a experimenta relații și interacțiuni noi în afara relației actuale. Este important să ai o comunicare deschisă și sinceră cu partenerul tău pentru a înțelege clar nevoile și intențiile sale. Dacă dorințele sau nevoile sale contravin valorilor și așteptărilor tale într-o relație monogamă, este important să discuți despre limitele și valorile tale personale. Relațiile sănătoase sunt construite pe încredere, comunicare și respect reciproc, astfel încât este esențial să stabiliți împreună ceea ce este confortabil și acceptabil pentru ambii parteneri.

Dar deși am pus la început partea mai nefericită, totuși de cele mai multe ori aceste nevoi de spațiu și independență nu trebuie percepute ca o respingere a partenerului sau a relației în ansamblu. Ele reflectă dorința lui de a-și menține propria identitate și de a se simți echilibrat între viața de cuplu și viața individuală. Este esențial să existe o comunicare deschisă și înțelegere reciprocă între voi, astfel încât amândoi să vă simțiți respectați și împliniți în ceea ce privește nevoile voastre personale și relaționale.

#2 Nu am întâlnit pe cineva cu adevărat special

Când un bărbat spune că nu a întâlnit pe cineva cu adevărat special, poate ascunde, de fapt, frica de angajament într-o relație pe termen lung. Motivația din spatele acestei afirmații poate fi complexă și poate implica mai multe aspecte:

Standarde ridicate: Uneori, bărbații pot avea așteptări foarte înalte în ceea ce privește potențiala parteneră. Ei pot fi în căutarea unei persoane care să corespundă unui set specific de calități sau trăsături, ceea ce face ca găsirea acelei persoane să fie o provocare.

Teama de angajament: Uneori, evită angajamentul din cauza experiențelor anterioare negative în relații sau pentru a nu fi răniți. Pot fi reticenți să se implice emoțional pentru a nu repeta experiența și dezamăgirea trăite în trecut. Astfel, ei pot căuta mereu persoana „specială” care le poate oferi siguranță și garanția că vor fi fericiți.

Teama de compromis: Bărbații pot percepe angajamentul într-o relație ca pe un sacrificiu al libertății lor. Poate fi legată de teama de a-și pierde identitatea individuală sau de a fi restricționați în propriile alegeri și activități. Trăiesc cu impresia că o compatibilitate extrem de ridicată, le-ar permite să-și mențină stilul de viață dorit.

Neclaritate asupra propriilor nevoi: Unii pot fi confuzi în legătură cu ceea ce caută și folosesc această sintagmă ca pe o justificare pentru a-și explora opțiunile și pentru a-și lăsa ușa deschisă în căutarea compatibilității perfecte.

#3 Nu sunt pregătit pentru o relație serioasă

Am lăsat ultima data această afirmație pentru că este preferata mea. Adevărul este că aceasta poate ascunde mai multe aspecte sau temeri. Iată câteva nuanțe din spatele acestei afirmații:

Teama de angajament: Poate fi rezultatul experiențelor anterioare traumatizante sau poate reflecta o lipsă de încredere în propria lor capacitate de a menține și susține o relație

Neclaritate în ceea ce privește propriile nevoi: Bărbații pot simți presiunea de a se conforma normelor sociale sau așteptărilor celor din jur și pot încerca să evite o relație serioasă pentru a evita conflictele interne sau deciziile dificile.

Concentrarea pe alte aspecte ale vieții: Uneori suntem focalizați și pe alte aspecte ale vieții, cum ar fi cariera, dezvoltarea personală sau explorarea altor oportunități. Ei pot dori să-și dedice timpul și energia pentru a-și atinge obiectivele și pot considera că o relație serioasă le-ar putea distrag atenția.

Nevoia de libertate și independență: Pot considera că o relație serioasă ar restricționa sau limita această libertate și pot prefera să rămână deschiși și disponibili pentru alte opțiuni și experiențe.

Evident aceste motive nu sunt universal valabile. Comunică deschis și sincer cu partenerul tău. Vezi dacă sunteți pe aceeași lungime de undă în ceea ce privește angajamentul și viitorul relației voastre. Relațiile și emoțiile sunt complexe și pot fi influențate de o multitudine de factori. În final, ai încredere în tine și fă alegeri care te fac să te simți bine și fericită. Fiecare relație este unică, iar tu meriți să fii într-o relație în care ești apreciată, respectată și susținută.

În esență, este important să existe comunicare deschisă și înțelegere reciprocă pentru a putea naviga în aceste interacțiuni complexe și pentru a găsi echilibrul între nevoile tale individuale și cele relaționale.

Pentru tine ce calități trebuie să aibă un partener?

SHARE

Diana Zazula

Psiholog, redactor-colaborator – Femzone.ro

Publicitate

Citește și alte articole

conflict

Cum să confrunți pe cineva atunci când ți-e frică de conflict

Trebuie să recunosc că, din păcate, ideea de conflict mă speria. Mă făcea să simt că sunt o persoană rea sau că nu am evoluat suficient din punct de vedere spiritual, emoțional. Mereu am încercat să învăț din situația anterioară și să gestionez lucrurile diferit. Nu de fiecare dată mi-a ieșit, dar am rămas cu întrebarea: care este cel mai bun mod de a gestiona un conflict? Când cineva face ceva care te supără, îi spui cum te simți? Sau ignori și lași să treacă? Există oare și o altă opțiune?

CITEȘTE MAI MULT
sextingul

Ce este Sextingul? Cum să îl faci distractiv și sigur

Sextingul tinde să fie mai frecvent în rândul adulților tineri, dar și adulții mai în vârstă pot trimite sau primi conținut sexual explicit. Sextingul poate avea beneficii, dar în aceeași măsură presupune și asumarea unor riscuri, dacă nu se întâmplă cu partenerul potrivit. Iată câteva sfaturi de care poți ține cont pentru a te distra cu sextingul, protejându-te și creând siguranță în același timp.

CITEȘTE MAI MULT

Totul se termină cu noi: imaginea unei relații abuzive, o problemă majoră

Bestsellerul și filmul lui Colleen Hoover Totul se termină cu noi este controversat, mai ales că mulți dintre cei care au citit cartea sau au vizionat filmul susțin că romanțează abuzul și ar putea transmite mesaje greșite cu privire la ceea ce trebuie tolerat într-o relație. În opinia mea, în calitate de psiholog, cred că se creează o imagine a complexității formelor în care poate apărea abuzul, dar există totuși o greșeală majoră în aceasta…

CITEȘTE MAI MULT
loc de munca prin social media

Cum să folosești eficient Facebook și social media pentru căutarea unui loc de muncă?

Poate primul tău gând atunci când vine vorba de identificarea unui loc de muncă nu este acela de a-l căuta pe Facebook, nu-i așa? Cel mai probabil nici nu ar trebui să fie neaparat primul, dar ar fi bine să fie în top 5, pentru că oportunitatea se poate ivi de unde nici nu te aștepți. Dar, hai să vedem cum putem valorifica rețelele sociale pentru a ne spori șansele de a găsi un loc de muncă.

CITEȘTE MAI MULT
3 tipuri de bărbați toxici

3 tipologii de bărbați toxici cu care femeile nu ar trebui să-și piardă vremea

Sunt bărbați care trebuie evitați? Am pregătit o listă cu trei tipuri de bărbați toxici, numai buni de evitat dacă îți dorești relații sănătoase și fericire pe termen lung. Ți-ai pus ochii pe un bărbat carismatic, dar care evită angajamentul și planurile de viitor sau pe cineva care este concentrat pe carieră, lăsând puțin timp pentru relații autentice sau familie? Sau pe cineva care are vorbele dulci mereu la el? Deși sună bine, poate ar fi mai bine să eviți aceste tipuri de bărbați. De ce?

CITEȘTE MAI MULT
no contact despartire

Regula: no contact după o despărțire

După o despărțire, aplicarea regulii „no contact” poate fi esențială pentru vindecarea și dezvoltarea personală. Întreruperea legăturilor permite concentrarea asupra propriei vindecări și dezvoltării, evitând ciclul de atașament și nostalgie. Limitarea contactului oferă claritate și perspectivă, facilitând înțelegerea dinamicii relației și a impactului său. Cu toate acestea, stabilirea limitelor poate fi dificilă din cauza emoțiilor persistente și a presiunii sociale. Pentru a face acest proces mai ușor, este recomandat să întrerupi contactul complet, să te îndepărtezi digital de fostul partener și să te concentrezi pe propria bunăstare și creștere personală.

CITEȘTE MAI MULT

Abonare Newsletter