Ce să faci dacă cineva flirtează cu partenerul tău?

Fiecare persoană are limite diferite într-o relație. Pentru unele persoane, să ai în lista de prieteni pe rețelele de socializare a unui fost e considerată în afara limitelor, în timp ce pentru altele e acceptabil ca partenerul lor să mai iasă din când în când la o cafea cu cineva cu care obișnuia să se întâlnească. Un domeniu care este un pic gri este flirtul. Flirtul poate arăta într-o mulțime de moduri diferite pentru diferite persoane. Ce e „inocent” pentru o persoană este „nepotrivit” pentru o altă persoană.
Ce să faci dacă cineva flirtează cu partenerul tău?

Așadar, ce faci atunci când cineva flirtează cu partenerul tău chiar în fața ta? Există o mulțime de flirturi care se încadrează în zona „ambiguă”. Atât de ambiguă încât nici măcar nu știi dacă ar trebui să faci ceva sau nu. Drept urmare, cred că ar trebui să existe o plajă oarecum largă pentru tot ceea ce înseamnă „flirt”. În anumite situații, ar putea fi mai ușor să lași să treacă, dar există momente în care ar trebui să spui ceva, fie partenerului tău, fie persoanei care flirtează.

Cred, de asemenea, că sunt șanse ca suspiciunile tale să te fi adus la acest articol. Așa că, iată mai jos cele mai frecvente semne după care să te uiți și sfaturi legate de ce ar trebui să faci dacă cineva flirtează cu partenerul tău.

Semnale de alarmă la care trebuie să fii atentă că cineva flirtează cu partenerul tău

#1 Își trimit texte și/sau au apeluri (până) târziu în noapte

Cu excepția cazului în care partenerul tău are o profesie care îi cere să fie de gardă pentru diverse urgențe, mesajele și apelurile nocturne – mai ales cu aceeași persoană – pot fi (puțin) suspecte. Cel mai probabil, dacă sunteți în relație de ceva vreme, cunoști deja tiparele de comunicare a partenerului tău. Dacă acest tipar se schimbă sau ceva te face să ridici din sprânceană, cel mai probabil ai prins urma la ceva. Discuțiile după orele de program și conversațiile frecvente sunt, de obicei, cele mai evidente semnale de alarmă.

#2 Partenerul tău se comportă cu nonșalanță în legătură cu amiciția/prietenia lor

Știi vorma aia cu nu vezi pădurea de copaci? Ei bine, fiind în „miezul” relației, ne poate face adesea să fim orbi cu privire la imaginea de ansamblu. Același lucru poate fi valabil și pentru partenerul tău, care s-ar putea să nu fie capabil să recunoască flirtul ca fiind flirt, deoarece este prea „prins” de situație. Adesea este nevoie de un ochi obiectiv pentru a observa ce se întâmplă cu adevărat. Totuși, dacă partenerul tău nu este de fapt distant, ci în schimb alege să minimalizeze lucrurile pentru a păstra pacea, s-ar putea să fie nevoie să aveți o discuție. S-ar putea ca rolul pe care îl joacă să fie mai mult decât pare.

#3 Poartă ținute prea „sexy” în preajma partenerului tău

Stilul este una dintre formele noastre preferate de exprimare și fiecare are propria abordare. Dacă abordarea cuiva în materie de modă, în general se îndreaptă spre partea mai seducătoare, probabil că nu este un motiv de îngrijorare. Cu toate acestea, dacă se întâmplă ca aspectul de obicei asortat al unei persoane să ia o înfățișare mult mai libertină atunci când se află în compania partenerului tău, s-ar putea să ai o situație de flirt în mâinile tale.

#4 Încearcă să-ți facă partenerul gelos

Activarea sentimentului de „gelozie” este una dintre cele mai vechi tactici din cărțile despre iubire și război. Este o formă de manipulare emoțională pentru a constrânge pe cineva să ia măsuri. În acest caz, stârnirea geloziei partenerului tău ar putea fi o stratagemă pentru a-l face să cedeze la orice sentiment de atracție pe care l-ar putea avea pentru această persoană.

#5 Îți complimentează partenerul (foarte mult)

Există o linie fină între complimentele autentice și cele care ne fac să strâmbăm din nas și să ne întrebăm pentru ce a fost asta. Pornim de la premisa, deoarece o relație reușită presupune și o doză sănatoasă de admirație reciprocă, că știi deja toate punctele forte și slăbiciunile înduioșătoare ale acestuia. Așa că, clar îți este ușor să identifici dacă sunt lingușeli și ce urmărește persoana respectivă.

#6 Este ostilă față de tine

Deci, ai sentimentul că această persoană te displace cu adevărat. Indiferent dacă sentimentele lor negative față de tine sunt evidente sau mai subtile, situația este totuși un pic incomodă. Deși nu ar trebui niciodată să te gândești prea mult la motivele pentru care cineva nu te place (am acceptat deja ideea că nu putem mulțumi pe toată lumea), dacă nu există niciun alt motiv pentru tensiunea dintre voi – în afară de motivul în mărime naturală care stă lângă tine – ar putea fi un semn că te vede ca pe un obstacol sau că îți invidiază poziția.

#7 Ai o presimțire

Dacă intuiția ta îți spune că ceva nu este în regulă, ascult-o și vezi unde te ghidează. Ar putea fi vorba de ego-ul tău care îți întunecă judecata, dar nu ai cum să știi cu siguranță decât dacă aprofundezi. Într-o relație sănătoasă, vrei să îți poți clarifica dubiile și să ai o conversație deschisă cu partenerul despre cum te simți și despre nivelul de disconfort resimțit datorită situației create.

Concluzii

Să privești pe altcineva cum flirtează cu partenerul tău s-ar putea să nu te facă să te simți grozav, dar de multe ori va fi doar ceva inofensiv. Nu poți controla modul în care alți oameni interacționează, umorul sau stilul lor de comunicare. Dar dacă această persoană este o parte obișnuită din viața ta – sau dacă simți că partenerul tău o încurajează – ar putea fi o problemă mai mare. Discută cu partenerul tău despre cum să o tai din fașă și, dacă este nevoie, abordează direct persoana respectivă. Poate fi o situație care îți afectează relația în ansamblu. Doar confruntându-i vei ști dacă este o problemă reală sau nu.

Ai citit articolul colegei noastre despre Ce calități ar trebui să caut la un partener?

Nu uita să vizitezi și psihologul iocucioc.ro, unde vei descoperi alte materiale valoroase pe diverse teme de relație și dezvoltare personală!

SHARE

Diana Zazula

Psiholog, redactor colaborator – Femzone.ro

Publicitate

Citește și alte articole

conflict

Cum să confrunți pe cineva atunci când ți-e frică de conflict

Trebuie să recunosc că, din păcate, ideea de conflict mă speria. Mă făcea să simt că sunt o persoană rea sau că nu am evoluat suficient din punct de vedere spiritual, emoțional. Mereu am încercat să învăț din situația anterioară și să gestionez lucrurile diferit. Nu de fiecare dată mi-a ieșit, dar am rămas cu întrebarea: care este cel mai bun mod de a gestiona un conflict? Când cineva face ceva care te supără, îi spui cum te simți? Sau ignori și lași să treacă? Există oare și o altă opțiune?

CITEȘTE MAI MULT
sextingul

Ce este Sextingul? Cum să îl faci distractiv și sigur

Sextingul tinde să fie mai frecvent în rândul adulților tineri, dar și adulții mai în vârstă pot trimite sau primi conținut sexual explicit. Sextingul poate avea beneficii, dar în aceeași măsură presupune și asumarea unor riscuri, dacă nu se întâmplă cu partenerul potrivit. Iată câteva sfaturi de care poți ține cont pentru a te distra cu sextingul, protejându-te și creând siguranță în același timp.

CITEȘTE MAI MULT

Totul se termină cu noi: imaginea unei relații abuzive, o problemă majoră

Bestsellerul și filmul lui Colleen Hoover Totul se termină cu noi este controversat, mai ales că mulți dintre cei care au citit cartea sau au vizionat filmul susțin că romanțează abuzul și ar putea transmite mesaje greșite cu privire la ceea ce trebuie tolerat într-o relație. În opinia mea, în calitate de psiholog, cred că se creează o imagine a complexității formelor în care poate apărea abuzul, dar există totuși o greșeală majoră în aceasta…

CITEȘTE MAI MULT
loc de munca prin social media

Cum să folosești eficient Facebook și social media pentru căutarea unui loc de muncă?

Poate primul tău gând atunci când vine vorba de identificarea unui loc de muncă nu este acela de a-l căuta pe Facebook, nu-i așa? Cel mai probabil nici nu ar trebui să fie neaparat primul, dar ar fi bine să fie în top 5, pentru că oportunitatea se poate ivi de unde nici nu te aștepți. Dar, hai să vedem cum putem valorifica rețelele sociale pentru a ne spori șansele de a găsi un loc de muncă.

CITEȘTE MAI MULT
3 tipuri de bărbați toxici

3 tipologii de bărbați toxici cu care femeile nu ar trebui să-și piardă vremea

Sunt bărbați care trebuie evitați? Am pregătit o listă cu trei tipuri de bărbați toxici, numai buni de evitat dacă îți dorești relații sănătoase și fericire pe termen lung. Ți-ai pus ochii pe un bărbat carismatic, dar care evită angajamentul și planurile de viitor sau pe cineva care este concentrat pe carieră, lăsând puțin timp pentru relații autentice sau familie? Sau pe cineva care are vorbele dulci mereu la el? Deși sună bine, poate ar fi mai bine să eviți aceste tipuri de bărbați. De ce?

CITEȘTE MAI MULT
no contact despartire

Regula: no contact după o despărțire

După o despărțire, aplicarea regulii „no contact” poate fi esențială pentru vindecarea și dezvoltarea personală. Întreruperea legăturilor permite concentrarea asupra propriei vindecări și dezvoltării, evitând ciclul de atașament și nostalgie. Limitarea contactului oferă claritate și perspectivă, facilitând înțelegerea dinamicii relației și a impactului său. Cu toate acestea, stabilirea limitelor poate fi dificilă din cauza emoțiilor persistente și a presiunii sociale. Pentru a face acest proces mai ușor, este recomandat să întrerupi contactul complet, să te îndepărtezi digital de fostul partener și să te concentrezi pe propria bunăstare și creștere personală.

CITEȘTE MAI MULT

Abonare Newsletter