Antrenorul personal – cheia succesului în procesul de slăbire

Atunci când vrei să slăbești sau să te îngrași, să-ți tonifici musculatura sau să o construiești, ideea este să faci acești pași sub atenta supraveghere a unui antrenor care să te consilieze potrivit nevoilor și structurii tale, ca rezultatele să fie de durată!
Antrenorul personal

Ca orice femeie, sigur te-ai lovit și tu de probleme privind greutatea, slăbitul, creșterea în masă musculară, tonifiere etc. Ei bine, nu e lucru ușor să ne menținem în formă, mai ales după o vârstă, deoarece corpul nostru se adaptează ușor diferitelor stiluri de viață, nivele de trai și obiceiuri, atât bune, cât și proaste.

Dar ce e de făcut dacă nu ne place situația actuală, în care ne aflăm? Cum putem face o schimbare benefică pentru noi, indiferent dacă asta presupune a pierde câteva kg, a lua în greutate (după caz), sau de a ne tonifia și întări mușchii pentru a face față mai cu brio vieții?

Astăzi discutăm despre importanța, să nu zicem necesitatea, colaborării cu un antrenor personal, specializat în sport și fitness, care să ne sprijine pe drumul schimbării.

Ce este antrenorul personal și de ce avem nevoie de el?

Oamenii în general, cu precădere femeile, au perioade și perioade în care își propun o schimbare a stilului de viață, a alimentației, a obiceiurilor sportive. Dacă și tu ți-ai spus cel puțin o dată în viață „de luni fac sport”, „din data de 1 luna viitoare mă apuc de treabă”  sau „anul acesta voi slăbi 10 kg”, acest material clar e pentru tine!

Revenind la subiect, însă, astăzi vorbim despre ce este un antrenor personal sau consilier sportiv și la ce ne ajută el în atingerea obiectivelor noastre.

Ei bine, am discutat cu unul din cei mai buni antrenori personali pe care îi cunoaștem, Anzik Arnold, și lămurim câteva aspecte mandatorii.

Recomand munca cu un antrenor personal pentru că el va fi atent la client la fiecare pas, la fiecare exercițiu, la evoluția persoanei respective și îi va crea un program de antrenament personalizat și adaptat nevoilor și obiectivelor propuse de client.”, spune antrenorul Anzik Arnold.

În primul rând să știți că antrenorul personal nu este singura persoană de care depinde succesul nostru în atingerea obiectivelor, dar adevărul este că el ne împinge dincolo de limitele noastre de fiecare dată când alegem să colaborăm cu el pentru un scop, indiferent dacă vorbim despre slăbit, îngrășat, dezvoltarea masei musculare sau tonifiere.

Fiecare antrenor e diferit, are stil diferit și metodă de lucru proprie, prin care ajută clientul să ajungă la țintă.

Ca o persoană care le-a cam încercat pe toate, vă mărturisesc că nu e ușor deloc, dar nici imposibil! Dacă ești pe „mâinile potrivite”, obiectivele pot fi realizabile. Cheia succesului: perseverență, muncă, ascultare, control.

Antrenorul personal este cel care îți creează un program de sport, care te ghidează spre un specialist care să te ajute cu privire la alimentație, pentru rezolvarea eventualelor probleme medicale ce pot sta în calea atingerii obiectivelor tale și care te sprijină în procesul tău. El nu va munci în locul tău, dar va fi acolo pentru tine.

Cât timp trebuie să colaborez cu un antrenor pentru reușită?

Ei bine, știi tu bine că, cu o floare nu se face primăvară, așadar, e bine să fii perseverentă în munca ta, alegerile făcute și obiceiurile tale. Atunci când apelezi la ajutor, indiferent că e vorba de antrenor personal, nutriționist-dietetician sau orice alt sprijin în parcursul tău, trebuie să fie o alegere conștientă și de durată. Nu renunța după 2-3 săptămâni, altfel literalmente ai aruncat banii pe geam!

„După părerea mea e important ca munca pe care o facem împreună cu clientul să fie pe o durată de cel puțin 3 luni de zile pentru a avea rezultate vizibile, iar ca perioadă maximă de colaborare nu putem spune că există un termen. Lucrăm cu clientul fie până când ajunge la obiectivul dorit, fie până dorește acesta”, ne mai spune Anzik Arnold, personal trainer.

Cum alegem antrenorul personal?

Există foarte multă expunere în acest sens în mediul online, așadar opțiuni avem câte vrem și nu vrem. Însă, în opinia noastră, alegerea unui antrenor trebuie să depindă mai puțin de popularitate și mai mult de rezonanță. Degeaba începi să lucrezi cu un antrenor cunoscut, dacă tu ca persoană nu reușești să rezonezi cu acesta, să poți lucra fără stres, fără apăsare și fără frustrări.

Antrenorul trebuie să aibă un efect emoțional pozitiv asupra ta, să-ți dea curaj, ambiție și să te ajute să-ți depășești limitele, nu să te frustreze, streseze, consume psihic. Din păcate multe persoane nu au rezultate și reușite tocmai din acest motiv, pentru că nu rezonează cu antrenorul ales și preferă să renunțe.

Tu ce experiențe ai la acest capitol?

Dacă ești din Satu Mare și nu ai găsit încă antrenorul personal potrivit, la Energy Kardio Club există o armată întreagă de oameni bine pregătiți, care abia așteaptă să te scoată din zona de confort și să lucreze cot la cot cu tine, pentru obținerea obiectivelor propuse! Aici îl găsești și pe Arni.

SHARE

Mădălin Porcar

Redactor, colaborator – Femzone.ro

Publicitate

Citește și alte articole

uleiurile esențiale

Uleiurile esențiale în concediu sau ce conține Kitul de Aroma Travel?

Printre multiplele beneficii, uleiurile esențiale ne îmbunătățesc starea de spirit, reduc stresul și au proprietăți antibacteriene. Sunt foarte ușor de folosit zilnic, și de ce nu, chiar și atunci când plecăm în vacanță! Profită de ele și vezi aici ce fel de uleiuri esențiale nu trebuie să-ți lipsească din bagaj – acel Aroma Travel Kit special pentru tine!

CITEȘTE MAI MULT
pofta de dulce

Pofta de dulce și foamea emoțională

Simți adesea poftă de dulce pe care nu ți-o prea poți explica? Ai auzit de termenul de foame emoțională dar nu prea știi cum să o identifici? Evelin Papp răspunde multor întrebări privind aceste două teme și ne ajută să ne dăm seama când are nevoie de mâncare corpul și când poftește de fapt creierul.

CITEȘTE MAI MULT
viața holistică

Cum trăiești o viață holistică?

Un stil de viață holistic ar putea însemna lucruri diferite pentru persoane diferite. Nu există un singur mod „corect” de a trăi un stil de viață holistic. Dar, în esența sa, stilul de viață holistic înseamnă să ai grijă de întregul tău sine: minte, corp, emoții și suflet. Înseamnă să fii conștientă de modul în care diferitele părți ale vieții tale interacționează ca un întreg. De asemenea, înseamnă să fii intenționată în ceea ce privește alegerile pe care le faci în fiecare zi.

CITEȘTE MAI MULT

Abonare Newsletter