Bianca se întoarce spre cititoarele Femzone.ro cu o rețeaă pe cât de simplă, pe atât de delicioasă.
Ciocănelele de pui ne plac tuturor, sub orice formă, cu atât mai mult sub forma unor pulpe de pui în stil marocan. Rețeta de azi e aromată, savuroasă, ușor de pregătit. Sunt pulpe de pui fragede, primăvăratice. Am folosit mirodenii cu iz marocan pentru a alunga monotonia din cuptor. Veți avea nevoie de următoarele condimente:
- Ras el hanout, cimbru, sare și piper.
De asemenea, veți avea nevoie de zeama unei jumătăți de lămâi. Ras el hanout este un amestec exotic unic marocan, care se potrivește cu preparate din vită, miel, pui și orice fel de legume gătite. Include cardamom, chimion, cuișoare, ienibahar, ghimbir uscat, fulgi de chilli, nucșoară, coriandru, turmeric, boia dulce și iute, fenicul. E parfumat și deosebit la gust. Sunt convinsă că vă va plăcea. Pulpele acestea vă recomand să le serviți cu orez basmati sau cous-cous și o salată verde cu dressing de iaurt și mentă.
Condimentul îl veți găsi la raionul de mirodenii din marile supermarketuri. E nevoie de foarte puțină cantitate pentru a aroma totul.
Cantitățile recomandate în această rețetă sunt pentru patru persoane.
Ingrediente pentru Pulpe de pui în stil marocan
8 pulpe inferioare de pui
1 lingură ras el hanout
2 linguri ulei de măsline
2-3 crenguțe de cimbru
Sare, piper
Ce avem de făcut pentru a realiza preparatul?
- Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
- Într-un bol masați pulpele cu ulei de măsline și condimente.
- Așezați pulpele într-un vas termorezistent.
- Acoperiți vasul cu folie de aluminiu.
- Dați pulpele la cuptor acoperite 20 de minute, apoi îndepărtați folia și lăsați-le să se rumenească frumos alte 20 de minute.
- Serviți-le cu orez, salată sau cous-cous.
Ai savurat vreo rețetă din cele pregătite de Bianca Cigan? Dacă da, și vrei să guști și mai multe, te invităm să vizitezi puțin blogul ei, unde postează rețete delicioase, speciale, realizate într-un stil unic! Iar dacă vrei să vezi ce bunătăți a mai creat pentru cititoarele Femzone.ro, rămâneți aproape la rubrica Dietă & Wellness!