Cum să îmi creez un profil autentic de dating?

Ești în căutarea unui partener și-ți încerci norocul pe paginile de dating de pe rețelele de socializare? Fă-ți un profil mișto și atrăgător în același timp! Nu știi cum? Iată top 3 sfaturi despre cum să îți creezi un profil autentic.
profil autentic dating

Găsirea unui partener în era aplicațiilor de dating este o misiune dificilă. Adevărul este că, atât prietenii, cât și clienții uneori, ajung să îmi arate profiluri de pe aceste aplicații cu întrebarea dacă văd ceva suspicios la ele. Nu este nimic rău în a dori să investighezi suplimentar, mai ales că din păcate, nu este deloc surprinzător faptul că, în multe cazuri, profilul rareori se potrivește cu ceea ce se dovedește a fi persoana în realitate.

Îmi place termenul de avatar, deoarece consider că promovăm această „cultură a avatarului”. Este o tendință generală, dar mai ales pe aplicațiile de întâlniri, să împărtășim doar aspectele despre care credem că sunt cele mai atrăgătoare din viețile noastre. Cumva facem uitate orice descrieri sau situații care ne pot crea o imagine negativă. Este lesne de înțeles de ce mulți utilizatori ai aplicațiilor de dating fac aceste lucruri. Din păcate însă, acest lucru duce mai mereu la dezamăgire și deziluzie atunci când sunt descoperite trăsăturile ascunse.

Acestea fiind spune, care este modalitatea cea mai bună de a evita acest joc complicat? Pot fi onestă și atrăgătoare în același timp pe o aplicație de dating? Ce ar trebui să fac pentru a împărtăși unui străin cine sunt într-un mod cât mai credibil și autentic?

Cum creezi un profil de dating de succes, dar onest?

  1. Recunoaște ceea ce poți oferi

Cu toții avem părți pozitive și părți pe care ne-am dori să le îmbunătățim. Ideal ar fi ca din fiecare relație să învățăm despre acest „pachet”. Îți propun un exercițiu interesant în acest sens. Pentru o clipă, imaginează-ți că toți foștii tăi parteneri sunt în același timp într-o singură încăpere. Acolo ei vorbesc deschis despre ceea ce le-a plăcut la tine și ceea ce pe termen lung a fost neplăcut pentru ei. Ce ar spune?

Sarcina ta este de a căuta suprapuneri în descrierile lor despre tine. Văzându-le și conștientizându-le, îți va fi mult mai ușor să decizi dacă, sau ce vrei să schimbi la tine în viitor.  Acum că ai o imagine mai clară, iată cum ai putea modifica descrierea la profilul tău:

„Am avut unele relații grozave și altele mai puțin grozave. Nu vreau să dau vina pe oamenii pe care i-am ales. Prefer să mă uit cu atenție la mine și la ceea ce trebuie să fac pentru a fi cea mai bună persoană care pot fi. Ce îți pot spune cu siguranță este că sunt amuzantă, onestă, de încredere, aventuroasă (mă rog, oarecum), loială și, de obicei, destul de interesantă. Probabil că am așteptări mari de la oamenii pe care îi iubesc și nu mă descurc prea bine cu dezamăgirea. Per total, totuși, prietenii mei spun că sunt o partidă bună. Sper că și tu vei simți la fel”.

  1. Fii realistă cu așteptările tale de la un partener

Pornind de la premisa că poțialul partener a omis lucrurile controversate, cum poți vorbi despre ceea ce îți dorești, astfel încât să îi dai spațiu persoanei respective pentru a fi sinceră? Îți propun un exemplu de prezentare în care să vorbești deschis despre nevoile tale, dar în acleași timp să lași si oportunitatea celuilalt pentru a fi onest:

„În general sunt o persoană cu picioarele pe pământ, deși uneori îmi doresc ca partenerul să fie puțin romantic. Știu ce pot oferi într-o relație, de ce am nevoie și ce nu este acceptabil pentru mine.

Trebuie să știi despre mine că sunt o persoană care iartă cu adevărat, atunci când văd că cineva lucrează să își îndrepte greșelile și ajut atunci când mi se solicită sprijinul. Nu sunt genul de persoană care să salveze pe cineva și nici nu am nevoie să fiu salvată. Respect persoanele care nu se tem să vorbească despre luptele lor și își recunosc limitările. Mă întreb deseori dacă persoana care o doresc eu, mă vrea la rândul ei? Este o întrebare dificilă, dar nu mă sperie să aflu răspunsul la ea.”

  1. Prezintă realitatea cu înțelegere și respect

Indiferent de momentul în care te afli în viața ta, ai șanse mai mari să dai de persoana alături de care să găsești iubirea, dacă vorbești despre călătoria ta cu compasiune și respect. Să știi că oricât de mult succes ai avea, cu toții am avut relații care ne-au frânt inima sau care ne-au dezamăgit. Ceea ce rămâne după acestea, modul în care procesezi aceste lecții sunt lucrurile cu adevărat importante. Nimeni nu vrea să fie responsabil pentru vindecarea unor traume pe care nu le-a creat. Este o povară prea mare și mulți nu știu cum să o gestioneze. Dar un lucru este sigur, majoritatea suntem atrași de persoanele care se plac așa cum sunt. Iată cum poți exprima acest lucru:

„În călătoria mea am învățat destul de multe despre mine, despre ceilalți și care sunt ingredientele pentru a avea și a menține o relație grozavă. Am fost nevoită să mă uit cu atenție la istoricul meu, la ceea ce vreau să duc mai departe cu mine sau trebuie să abandonez. Per total, mă bucur de fiecare ocazie în care pot asculta sau învăța de la și despre cei din jurul meu. Îmi doresc să îmi păstrez curiozitatea legată de modul în care oamenii iubesc și creează conexiuni frumoase cu ceilalți”.

De final

Știu că este foarte dificil să te prezinți vulnerabilă în fața necunoscuților. Dar, dacă e să compari exemplele de mai sus cu ceea ce citești de obicei sau cu cele pe care le-ai scris până acum, ai fi mai predispusă să crezi că acea persoană spune adevărul despre cine este? Te-ar intriga dincolo de poze și de aspectele pozitive incomplete sau exagerate?

Dacă te potrivești cu cineva, vei avea suficient timp pentru a afla despre preferințele muzicale, locurile în care a călătorit sau dorește să o facă, despre istoricul relațiilor, hobby-uri și multe altele. Dar, un profil bun ar trebui să permită celorlalți să afle cine ești, nu doar ce ai făcut. Asta înseamnă cu profil autentic.

Ți-a plăcut articolul Dianei? Rămâi pe Femzone.ro pentru mai multe astfel de materiale!

SHARE

Diana Zazula

Psiholog, redactor colaborator – Femzone.ro

Publicitate

Citește și alte articole

conflict

Cum să confrunți pe cineva atunci când ți-e frică de conflict

Trebuie să recunosc că, din păcate, ideea de conflict mă speria. Mă făcea să simt că sunt o persoană rea sau că nu am evoluat suficient din punct de vedere spiritual, emoțional. Mereu am încercat să învăț din situația anterioară și să gestionez lucrurile diferit. Nu de fiecare dată mi-a ieșit, dar am rămas cu întrebarea: care este cel mai bun mod de a gestiona un conflict? Când cineva face ceva care te supără, îi spui cum te simți? Sau ignori și lași să treacă? Există oare și o altă opțiune?

CITEȘTE MAI MULT
sextingul

Ce este Sextingul? Cum să îl faci distractiv și sigur

Sextingul tinde să fie mai frecvent în rândul adulților tineri, dar și adulții mai în vârstă pot trimite sau primi conținut sexual explicit. Sextingul poate avea beneficii, dar în aceeași măsură presupune și asumarea unor riscuri, dacă nu se întâmplă cu partenerul potrivit. Iată câteva sfaturi de care poți ține cont pentru a te distra cu sextingul, protejându-te și creând siguranță în același timp.

CITEȘTE MAI MULT

Totul se termină cu noi: imaginea unei relații abuzive, o problemă majoră

Bestsellerul și filmul lui Colleen Hoover Totul se termină cu noi este controversat, mai ales că mulți dintre cei care au citit cartea sau au vizionat filmul susțin că romanțează abuzul și ar putea transmite mesaje greșite cu privire la ceea ce trebuie tolerat într-o relație. În opinia mea, în calitate de psiholog, cred că se creează o imagine a complexității formelor în care poate apărea abuzul, dar există totuși o greșeală majoră în aceasta…

CITEȘTE MAI MULT
loc de munca prin social media

Cum să folosești eficient Facebook și social media pentru căutarea unui loc de muncă?

Poate primul tău gând atunci când vine vorba de identificarea unui loc de muncă nu este acela de a-l căuta pe Facebook, nu-i așa? Cel mai probabil nici nu ar trebui să fie neaparat primul, dar ar fi bine să fie în top 5, pentru că oportunitatea se poate ivi de unde nici nu te aștepți. Dar, hai să vedem cum putem valorifica rețelele sociale pentru a ne spori șansele de a găsi un loc de muncă.

CITEȘTE MAI MULT
3 tipuri de bărbați toxici

3 tipologii de bărbați toxici cu care femeile nu ar trebui să-și piardă vremea

Sunt bărbați care trebuie evitați? Am pregătit o listă cu trei tipuri de bărbați toxici, numai buni de evitat dacă îți dorești relații sănătoase și fericire pe termen lung. Ți-ai pus ochii pe un bărbat carismatic, dar care evită angajamentul și planurile de viitor sau pe cineva care este concentrat pe carieră, lăsând puțin timp pentru relații autentice sau familie? Sau pe cineva care are vorbele dulci mereu la el? Deși sună bine, poate ar fi mai bine să eviți aceste tipuri de bărbați. De ce?

CITEȘTE MAI MULT
no contact despartire

Regula: no contact după o despărțire

După o despărțire, aplicarea regulii „no contact” poate fi esențială pentru vindecarea și dezvoltarea personală. Întreruperea legăturilor permite concentrarea asupra propriei vindecări și dezvoltării, evitând ciclul de atașament și nostalgie. Limitarea contactului oferă claritate și perspectivă, facilitând înțelegerea dinamicii relației și a impactului său. Cu toate acestea, stabilirea limitelor poate fi dificilă din cauza emoțiilor persistente și a presiunii sociale. Pentru a face acest proces mai ușor, este recomandat să întrerupi contactul complet, să te îndepărtezi digital de fostul partener și să te concentrezi pe propria bunăstare și creștere personală.

CITEȘTE MAI MULT

Abonare Newsletter