Adevăruri pe care trebuie să le știi înainte de a vă muta împreună

Ești îndrăgostită nebunește de partenerul tău? Vă treziți că vă gândiți dacă ar trebui să începeți să locuiți împreună înainte de căsătorie? Coabitarea este un pas mare, așa că este important să vă gândiți bine înainte de a face acest pas.
a va muta împreună

Tu și partenerul tău ați purtat o conversație despre a locui împreună? La urma urmei, atunci când dragostea plutește în aer, îți dorești să petreci fiecare moment de somn sau veghe în brațele celuilalt, nu-i așa? Dar, mutatul împreună în orice etapă a relației este o decizie serioasă. Una care trebuie analizată cu atenție, în opinia mea.

Mutarea împreună ajută o relație?

Este o întrebare des întâlnită. În unele cazuri, da, dar în alte cazuri, poate rupe relația. Dacă vă mutați împreună pentru a vă salva relația, nu va funcționa. De cele mai multe ori va pune mai multă presiune asupra voastră și a relației. Dar dacă sunteți amândoi într-un loc în care vreți să treceți la nivelul următor, cu siguranță poate spori conexiunea pe care o aveți.

Ține minte doar că nu îți vei cunoaște niciodată complet partenerul până când nu veți locui împreună. Așa că fii pregătită pentru câteva surprize.

Cele mai bune motive pentru a vă muta împreună

Înainte de a afla ce funcționează, întreabă-te cum te-ai simți dacă ai fi în preajma partenerului tău 24/7, 365 de zile. Îți place ideea? Desigur, dacă amândoi lucrați, abia dacă vă veți vedea, dar ai înțeles ideea. Bun, însă acesta nu este singurul lucru pe care trebuie să-l luați în considerare înainte de a lua o decizie. Există mai multe lucruri legate de mutatul împreună, și vezi mai jos o mică listă cu motive excelente pentru a vă muta împreună.

#1. Sunteți amândoi stabili din punct de vedere financiar

Printre primele lucruri pe care trebuie să le abordați înainte de a vă muta împreună este situația financiară. Dacă amândoi aveți deja locuințe separate, atunci să vă mutați împreună și să contribuiți la o gospodărie nou-nouță nu va fi o problemă prea mare. Cu toate acestea, dacă situațiile voastre financiare nu sunt la fel de clare, este posibil să existe obstacole în calea voastră.

De exemplu, poate că amândoi nu câștigați suficienți bani pentru a vă muta și susține o gospodărie. Sau, unul dintre voi câștigă mai mult decât celălalt și există posibilitatea ca cel care câștigă mai puțin să devină o povară financiară pentru cel care câștigă mai mult în relație. Nu ar trebui să faceți niciodată ca o relație să se rezume la bani, dar banii pot pune presiune asupra unei relații.

#2. Sunteți amândoi de acord că este o idee bună

În momentul în care simți ezitare fie din partea ta, fie din partea partenerului tău, fă un pas înapoi și reevaluează dacă coabitarea este cu adevărat ceea ce îți dorești. Dar dacă amândoi simțiți că este un pas mare, atunci poate că coabitarea ar fi un stadiu sensibil pentru voi momentan.

#3. Etapa lunii de miere a trecut de mult

Este o idee bună să vă mutați împreună odată ce sunteți siguri că etapa de lună de miere a relației voastre s-a încheiat. S-ar putea să sune ca o contradicție, dar ascultă-mă. Să locuiești cu cineva nu înseamnă doar romantism și distracție. Acest lucru înglobează totul, de la a lăsa vasele unsuroase în chiuvetă până la capacul ridicat la toaletă. Atâta timp cât sunteți conștienți că realitatea va face parte din viața voastră de zi cu zi, sunteți cu un pas mai aproape de a fi pregătiți pentru coabitare.

#4. Ați supraviețuit celei mai mari furtuni din relația voastră

Dacă ai trecut printr-un obstacol incredibil cu partenerul tău și poți spune cu încredere că ați muta munții unul pentru celălalt, atunci s-ar putea să fiți gata pentru coabitare. Faptul că ați reușit să treceți cu bine peste probleme nefirești este un semn bun că sunteți făcuți unul pentru celălalt.

Motive comune, dar îngrozitoare, pentru a vă muta împreună

Mulți oameni fac o greșeală uriașă mutându-se cu cineva un pic prea devreme. Este important să te gândești bine la decizie și, de asemenea, să vă cunoașteți suficient de bine unul pe celălalt. Iată câteva motive foarte proaste pentru a lua în considerare coabitarea.

#1. Vrei să verifici dacă sunteți compatibili pentru căsătorie

E ca și cum ai spune că vrei să rămâi însărcinată pentru a vedea cum e să fii părinte! Dacă vă mutați împreună doar pentru a determina compatibilitatea pentru căsătorie, o să vă pară rău amândurora în doar câteva luni. În acest caz, scopul nu este să fiți fericiți, ci să vă dovediți unul altuia în mod regulat că planurile voastre de a vă căsători sunt justificate. Dar dacă trebuie să vă străduiți atât de mult să le justificați, nu pare prea convingător.

#2. Îndrăgostiți, dar cu scopuri diferite

Dacă pui sub același acoperiș două persoane cu obiective și ambiții diferite, foarte curând vor fi neînțelegeri. Sigur, poate că sexul este grozav, dar, pe termen lung, nu veți face decât să vă epuizați unul pe celălalt prin conflicte constante.

#3. Unul vrea să se căsătorească, iar celălalt nu

Este deja un indiciu clar dacă aveți păreri contradictorii despre căsătorie. Din păcate, cei care vor să se căsătorească încearcă să își convingă partenerul să încerce următorul lucru cel mai bun, și anume să se mute împreună. Ei fac acest lucru în speranța că, prin conviețuire, îl vor face pe partenerul care se opune căsătoriei să se răzgândească.

Sigur, celălalt partener își poate schimba părerea despre căsătorie după coabitare. Dar dacă nu o face, cel care vrea să se căsătorească poate începe să simtă că mutatul împreună a fost doar o pierdere de timp.

Sunteți pregătiți să vă mutați împreună?

Poate fi ușor să faci coabitarea înainte de căsătorie să funcționeze pentru tine. Nu contează cât de mult îți iubești partenerul, vor exista provocări pe parcurs dacă alegeți să locuiți împreună. Dar, dacă vă amintiți cât de mult vă iubiți și vă adorați unul pe celălalt, dacă comunicați cu atenție și dacă vă acordați reciproc spațiu atunci când este necesar, puteți depăși orice vă pune viața în față, inclusiv coabitarea.

SHARE

Diana Zazula

Psiholog, redactor colaborator – Femzone.ro

Publicitate

Citește și alte articole

conflict

Cum să confrunți pe cineva atunci când ți-e frică de conflict

Trebuie să recunosc că, din păcate, ideea de conflict mă speria. Mă făcea să simt că sunt o persoană rea sau că nu am evoluat suficient din punct de vedere spiritual, emoțional. Mereu am încercat să învăț din situația anterioară și să gestionez lucrurile diferit. Nu de fiecare dată mi-a ieșit, dar am rămas cu întrebarea: care este cel mai bun mod de a gestiona un conflict? Când cineva face ceva care te supără, îi spui cum te simți? Sau ignori și lași să treacă? Există oare și o altă opțiune?

CITEȘTE MAI MULT
sextingul

Ce este Sextingul? Cum să îl faci distractiv și sigur

Sextingul tinde să fie mai frecvent în rândul adulților tineri, dar și adulții mai în vârstă pot trimite sau primi conținut sexual explicit. Sextingul poate avea beneficii, dar în aceeași măsură presupune și asumarea unor riscuri, dacă nu se întâmplă cu partenerul potrivit. Iată câteva sfaturi de care poți ține cont pentru a te distra cu sextingul, protejându-te și creând siguranță în același timp.

CITEȘTE MAI MULT

Totul se termină cu noi: imaginea unei relații abuzive, o problemă majoră

Bestsellerul și filmul lui Colleen Hoover Totul se termină cu noi este controversat, mai ales că mulți dintre cei care au citit cartea sau au vizionat filmul susțin că romanțează abuzul și ar putea transmite mesaje greșite cu privire la ceea ce trebuie tolerat într-o relație. În opinia mea, în calitate de psiholog, cred că se creează o imagine a complexității formelor în care poate apărea abuzul, dar există totuși o greșeală majoră în aceasta…

CITEȘTE MAI MULT
loc de munca prin social media

Cum să folosești eficient Facebook și social media pentru căutarea unui loc de muncă?

Poate primul tău gând atunci când vine vorba de identificarea unui loc de muncă nu este acela de a-l căuta pe Facebook, nu-i așa? Cel mai probabil nici nu ar trebui să fie neaparat primul, dar ar fi bine să fie în top 5, pentru că oportunitatea se poate ivi de unde nici nu te aștepți. Dar, hai să vedem cum putem valorifica rețelele sociale pentru a ne spori șansele de a găsi un loc de muncă.

CITEȘTE MAI MULT
3 tipuri de bărbați toxici

3 tipologii de bărbați toxici cu care femeile nu ar trebui să-și piardă vremea

Sunt bărbați care trebuie evitați? Am pregătit o listă cu trei tipuri de bărbați toxici, numai buni de evitat dacă îți dorești relații sănătoase și fericire pe termen lung. Ți-ai pus ochii pe un bărbat carismatic, dar care evită angajamentul și planurile de viitor sau pe cineva care este concentrat pe carieră, lăsând puțin timp pentru relații autentice sau familie? Sau pe cineva care are vorbele dulci mereu la el? Deși sună bine, poate ar fi mai bine să eviți aceste tipuri de bărbați. De ce?

CITEȘTE MAI MULT
no contact despartire

Regula: no contact după o despărțire

După o despărțire, aplicarea regulii „no contact” poate fi esențială pentru vindecarea și dezvoltarea personală. Întreruperea legăturilor permite concentrarea asupra propriei vindecări și dezvoltării, evitând ciclul de atașament și nostalgie. Limitarea contactului oferă claritate și perspectivă, facilitând înțelegerea dinamicii relației și a impactului său. Cu toate acestea, stabilirea limitelor poate fi dificilă din cauza emoțiilor persistente și a presiunii sociale. Pentru a face acest proces mai ușor, este recomandat să întrerupi contactul complet, să te îndepărtezi digital de fostul partener și să te concentrezi pe propria bunăstare și creștere personală.

CITEȘTE MAI MULT

Abonare Newsletter