3 semne subtile de infidelitate și ce să faci în privința lor

Infidelitatea este o realitate a vieții cotidiene. Ne place sau nu, face parte din viețile noastre. Întrebarea este cum reacționăm când aflăm de o situație de infidelitate din partea partenerului nostru. Mai mult decât atât, cum recunoaștem primele 3 semne subtile ale infidelității?
infidelitate - 3 semne sa recunoști ca ești inselata

Te-ai întrebat vreodată ce ar putea însemna o schimbare bruscă în comportamentul partenerului tău și să recunoști primele semne de infidelitate dacă ele ar fi sub nasul tău?

Infidelitatea este o realitate nefericită a vieții. Un studiu efectuat în America și publicat în Journal of Sex Research spune că mai mult de 50% din cupluri s-au angajat în cel puțin un episod de infidelitate. O altă cercetare, făcută în Franța de data aceasta, spune că o treime din femeile franceze, au recunoscut că au întreținut relații sexuale în afara relației de cuplu.

Dar, cel mai probabil, aceste statistici nu te surprind prea tare. Iar luând în considerare incidența crescută, există șanse destul de mari să te găsești cel puțin o data în viață într-o situație de infidelitate. Întrebarea care însă se poate contura pe buzele tale este aceea referitoare la semnele care indică duplicitatea partenerului, nu? Uneori îți dai seama că ceva nu este în regulă din modul în care comunicați. Poate brusc stă prea mult pe telefon și nu primești explicații de ce petrece mai puțin timp cu tine. Alteori, semnele sunt mult mai subtile. Azi, aș vrea să menționez trei semne mai puțin evidente care pot indica infidelitatea.

Apar schimbări inexplicabile în viața voastră sexuală

Faptul că există fluctuații în ceea ce privește frecvența actelor sexuale de-a lungul timpului într-o relație nu este ceva neobișnuit. Cu toate acestea, dacă există un dezinteres în ceea ce privește activitatea sexuală din partea partenerului, poate fi un semn de infidelitate. Acest lucru este valabil mai ales atunci când inițiativele tale pentru intimitate sunt refuzate fără vreo explicație sau reciprocitate emoțională.

Ești acuzat că înșeli sau că distrugi relația

Sentimentul de vinovăție poate fi o emoție copleșitoare. Se întâmplă uneori ca, atunci când ne simțim vinovați, să transferăm acele sentimente asupra partenerului. Așa că, se poate întâmpla să fii acuzată, lăsând astfel să se înțeleagă că de fapt tu ești cea responsabilă pentru orice acțiune sau comportament nepotrivit ar fi avut partenerul infidel. Dacă se întâmplă așa, fii atentă la:

  • Ești acuzată în mod irational sau ilogic de către partenerul tău?
  • Se grăbește să transforme o discuție în ceartă?
  • Devine suspicios cu privire la comportamentul tău și insistă cu tu ești cea care se comportă ciudat sau dubios?

Atenție, atunci când astfel de acuzații scapă de sub control, deseori rezultă în gaslighting. Aceasta este o formă de abuz emoțional în care sfârșești prin a crede, în mod fals, că ai greșit și că tu ești cea care are o problemă.

Banii devin un subiect de ceartă

Majoritatea dintre noi trecem, la un moment dat, într-un fel sau altul printr-un stres financiar. Dar, anumite probleme financiare pot sugera o lipsă de încredere care pornește de la un act de infidelitate. Ce să urmărești în acest caz:

  • Banii devin dintr-o dată o problemă în relația voastră?
  • Ambițiile tale profesionale sunt o problemă importantă în relația voastră?
  • Prioritizarea unor investiții mari (o călătorie, cumpărarea unei case) ajung pe plan secundar sau se găsesc motive pentru care să nu întâmple?
  • Nu mai discutați despre cheltuieli și partenerul tău ia decizii de unul singur?

Cum ar trebui să abordezi subiectul de infidelitate cu partenerul tău?

În unele cazuri, partenerii vor nega cu vehemență orice acuzație de infidelitate, până în momentul în care sunt confruntați cu dovezi clare ale comportamentelor sale. În altele, ei vor mărturisi atunci când sunt pregătiți. În oricare din situații te-ai afla, primul pas este întotdeauna dialogul. Este posibil, dacă doriți să salvați relația să solicitați și sprijinul unui terapeut pentru a media discuția.

Trebuie să reții că suferința emoțională îți pune amprenta asupra sănătății fizice la fel de mult ca asupra celei mentale și emoționale. Nu uita să practici iubirea de sine, poate printr-o oră suplimentar dormită sau să faci mișcare regulat. Oricât de greu ți-ar fi să crezi că ajută la alinarea suferinței, dar și dieta este importantă în acest sens. Fă mai mult din ceea ce îți place și reține că ceea ce simți în acest moment nu va dura la nesfârșit.

Ce să faci dacă tu ești cea tentată să fii infidelă?

Dacă te lupți cu tentația de a înșela, vreau să reții că nu ești singură și nu este nimic în neregulă cu tine. Ceea ce este greșit, însă, este să nu fii cinstită.

Autorii unui studiu recent publicat în Archives of Sexual Behavior oferă următoarele sugestii pentru a gestiona tentațiile cu care te poți confrunta:

Verifică influențele

Se poate întâmpla ca persoanele aflate în relații monogame, trăind într-un mediu în care infidelitatea este normalizată (oarecum) se pot confrunta cu astfel de probleme. Dacă te găsești într-o astfel de situație, este indicat să vă orientați (ca și cuplu) spre consiliere și terapie, pentru a vă întări legătura emoțională și sexuală. Este important să conștientizați influența mediului și impactul pe care îl are asupra deciziilor și comportamentului vostru. De asemenea, încercați să vă asociați cu persoane din comunitatea voastră care au relații asumate cu partenerii lor.

Ia în calcul consecințele

Am auzit despre strategii, care au și funcționat bine la alții, de a-și proteja relația prin ignorarea pretendenților. În acest sens fie i-au perceput pe aceștia mai puțin atrăgători decât erau ei în realitate, fie au pus pe masă toate consecințele supărătoare ale unui act de indiscreție.

Redefinește limitele relației

Monogamia este cea mai predominantă formă de parteneriat, însă nu este singura. Nu trebuie să îți fie teamă să vă redefiniți limitele relației dacă acest lucru funcționează mai bine pentru relația voastră. Trăiește-ți relația după regulile tale, nu după ale altora.

Ți-a plăcut acest articol? Femzone.ro îți aduce săptămânal articole faine pe teme de relație, carieră și dezvoltare personală.

SHARE

Diana Zazula

Psiholog, redactor colaborator – Femzone.ro

Publicitate

Citește și alte articole

conflict

Cum să confrunți pe cineva atunci când ți-e frică de conflict

Trebuie să recunosc că, din păcate, ideea de conflict mă speria. Mă făcea să simt că sunt o persoană rea sau că nu am evoluat suficient din punct de vedere spiritual, emoțional. Mereu am încercat să învăț din situația anterioară și să gestionez lucrurile diferit. Nu de fiecare dată mi-a ieșit, dar am rămas cu întrebarea: care este cel mai bun mod de a gestiona un conflict? Când cineva face ceva care te supără, îi spui cum te simți? Sau ignori și lași să treacă? Există oare și o altă opțiune?

CITEȘTE MAI MULT
sextingul

Ce este Sextingul? Cum să îl faci distractiv și sigur

Sextingul tinde să fie mai frecvent în rândul adulților tineri, dar și adulții mai în vârstă pot trimite sau primi conținut sexual explicit. Sextingul poate avea beneficii, dar în aceeași măsură presupune și asumarea unor riscuri, dacă nu se întâmplă cu partenerul potrivit. Iată câteva sfaturi de care poți ține cont pentru a te distra cu sextingul, protejându-te și creând siguranță în același timp.

CITEȘTE MAI MULT

Totul se termină cu noi: imaginea unei relații abuzive, o problemă majoră

Bestsellerul și filmul lui Colleen Hoover Totul se termină cu noi este controversat, mai ales că mulți dintre cei care au citit cartea sau au vizionat filmul susțin că romanțează abuzul și ar putea transmite mesaje greșite cu privire la ceea ce trebuie tolerat într-o relație. În opinia mea, în calitate de psiholog, cred că se creează o imagine a complexității formelor în care poate apărea abuzul, dar există totuși o greșeală majoră în aceasta…

CITEȘTE MAI MULT
loc de munca prin social media

Cum să folosești eficient Facebook și social media pentru căutarea unui loc de muncă?

Poate primul tău gând atunci când vine vorba de identificarea unui loc de muncă nu este acela de a-l căuta pe Facebook, nu-i așa? Cel mai probabil nici nu ar trebui să fie neaparat primul, dar ar fi bine să fie în top 5, pentru că oportunitatea se poate ivi de unde nici nu te aștepți. Dar, hai să vedem cum putem valorifica rețelele sociale pentru a ne spori șansele de a găsi un loc de muncă.

CITEȘTE MAI MULT
3 tipuri de bărbați toxici

3 tipologii de bărbați toxici cu care femeile nu ar trebui să-și piardă vremea

Sunt bărbați care trebuie evitați? Am pregătit o listă cu trei tipuri de bărbați toxici, numai buni de evitat dacă îți dorești relații sănătoase și fericire pe termen lung. Ți-ai pus ochii pe un bărbat carismatic, dar care evită angajamentul și planurile de viitor sau pe cineva care este concentrat pe carieră, lăsând puțin timp pentru relații autentice sau familie? Sau pe cineva care are vorbele dulci mereu la el? Deși sună bine, poate ar fi mai bine să eviți aceste tipuri de bărbați. De ce?

CITEȘTE MAI MULT
no contact despartire

Regula: no contact după o despărțire

După o despărțire, aplicarea regulii „no contact” poate fi esențială pentru vindecarea și dezvoltarea personală. Întreruperea legăturilor permite concentrarea asupra propriei vindecări și dezvoltării, evitând ciclul de atașament și nostalgie. Limitarea contactului oferă claritate și perspectivă, facilitând înțelegerea dinamicii relației și a impactului său. Cu toate acestea, stabilirea limitelor poate fi dificilă din cauza emoțiilor persistente și a presiunii sociale. Pentru a face acest proces mai ușor, este recomandat să întrerupi contactul complet, să te îndepărtezi digital de fostul partener și să te concentrezi pe propria bunăstare și creștere personală.

CITEȘTE MAI MULT

Abonare Newsletter