3 idei pentru a pregăti un mic dejun cu terci de ovăz

Cele 3 rețete de terci de ovăz cu diferite combinații de fructe și nuci vor aduce valori nutriționale importante și necesare pentru a vă începe ziua exact așa cum trebuie! Să ne spuneți combinația voastră favorită și ce vă mai place să așezați peste terciul cremos!
3 rețete cu terci de ovăz

Micul dejun este atât de important, încât dintre toate mesele principale ale zilei, ne place cel mai mult să-l variem și combinăm, mai ales când vine vorba de variantele cu terci de ovăz!

Am pregătit rețete cu terci de ovăz în atât de multe feluri până acum, încât niciodată nu ne-a ieșit la fel.

Împărtășim cu voi 3 rețete mișto, care vă vor transforma micul dejun într-un adevărat festival colorat!

Cum se prepară baza la terciul de ovăz?

Poți pregăti un terci simplu din lapte de vacă, lapte vegetal sau chiar și pe bază de apă. Este complet la latitudinea ta și poți alege în funcție de dieta pe care o urmezi.

Nouă ne plac variantele cu lapte, fie de vacă, fie vegetal de orice fel.

În funcție de ce cantitate vrei să obții și, evident, de numărul de persoane, pui la fiert lichidul în care prepari ovăzul. Când începe să dea în clocot, reduci focul la minim și adaugi fulgii de ovăz într-o cantitate în care ți se pare suficient de groasă compoziția (aici depinde mult de ce preferințe ai). Amesteci foarte bine și lași pe foc 10-15 minute sau până când compoziția începe să se îngroașe atât cât îți dorești, după care stingi focul.

#1. Terci de ovăz cu fructe de pădure

Odată preparat terciul propriu-zis, îl poți decora după bunul tău plac cu literalmente orice. O variantă ar fi să folosești fructe de pădure cât mai variate pentru a fi cât mai nutritiv, sănătos și mai ales apetisant.

Nouă ne place extrem de mult varianta cu zmeură, mure, afine și căpșuni. E un adevărat simpozion de fructe pline de antioxidanți naturali, să nu mai zicem de gustul desăvârșit de primăvară și vară.

#2. Terci de ovăz cu banane, unt de arahide și fulgi de migdale

O idee mai consistent, acest terci va aduce organismului niște valori nutriționale importante sistemului nervos central și nu numai. Atât bananele, cât și arahidele și migdalele stimulează dezvoltarea funcțiilor creierului, îmbunătățesc memoria, concentrarea și implicit productivitatea.

Este un mic dejun adevărat și valoros pentru oricine!

#3. Terci de ovăz cu măr și scorțișoară

O alternativă mult mai ușoară și adesea preferată de copilași, dar și prietenos cu persoanele diabetice, terciul cu mere presărat cu scorțișoară aduce o grămadă de valoare dimineții tale. Deși mărul cu scorțișoară e un gust mai mult asociat cu toamna-iarna, combinația este ideală pentru orice zi din an.

Care din cele 3 rețete ți-a plăcut? Sau poate toate 3 îți fac cu ochiul? Merită încercate pe rând, căci au extrem de mulți nutrienți, antioxidanți și vitamine. Ce ne putem dori mai mult?

SHARE

Gabriela Pușcașiu

Redactor, reporter – Femzone.ro

Publicitate

Citește și alte articole

uleiurile esențiale

Uleiurile esențiale în concediu sau ce conține Kitul de Aroma Travel?

Printre multiplele beneficii, uleiurile esențiale ne îmbunătățesc starea de spirit, reduc stresul și au proprietăți antibacteriene. Sunt foarte ușor de folosit zilnic, și de ce nu, chiar și atunci când plecăm în vacanță! Profită de ele și vezi aici ce fel de uleiuri esențiale nu trebuie să-ți lipsească din bagaj – acel Aroma Travel Kit special pentru tine!

CITEȘTE MAI MULT
pofta de dulce

Pofta de dulce și foamea emoțională

Simți adesea poftă de dulce pe care nu ți-o prea poți explica? Ai auzit de termenul de foame emoțională dar nu prea știi cum să o identifici? Evelin Papp răspunde multor întrebări privind aceste două teme și ne ajută să ne dăm seama când are nevoie de mâncare corpul și când poftește de fapt creierul.

CITEȘTE MAI MULT
viața holistică

Cum trăiești o viață holistică?

Un stil de viață holistic ar putea însemna lucruri diferite pentru persoane diferite. Nu există un singur mod „corect” de a trăi un stil de viață holistic. Dar, în esența sa, stilul de viață holistic înseamnă să ai grijă de întregul tău sine: minte, corp, emoții și suflet. Înseamnă să fii conștientă de modul în care diferitele părți ale vieții tale interacționează ca un întreg. De asemenea, înseamnă să fii intenționată în ceea ce privește alegerile pe care le faci în fiecare zi.

CITEȘTE MAI MULT

Abonare Newsletter