Recomandare: Ginny și Georgia, serial Netflix

Cauți un serial ușor de înțeles, amuzant și prietenos? Recomandarea Murmur vine acum cu privire la o poveste a unei relații de mamă-fiică, Ginny și Georgia, iar dacă ai văzut Fetele Gilmore și ți-a plăcut, cu siguranță te vei delecta și cu acest serial! Enjoy it!
ginny și Georgia

Cititoarele noastre (și, sunt sigură, cititorii) „cu mai multă experiență de viață”, ca să nu zic „cu mai multe primăveri” la activ știu cu siguranță serialul Fetele Gilmore. De altfel, dacă nu mă înșeală memoria, este acum disponibil tot pe Netflix și pentru cei ce n-au apucat vremea când așteptai o săptămână ca să vezi un episod dintr-un serial. Închid aici paranteza nostalgică.

Ginny și Georgia este, într-o oarecare măsură, făcut pe același calapod ca Fetele Gilmore, punând în prim plan relația dintre o mamă (Georgia) și fiica sa (Ginny). Trecutul dubios, ca să nu zic tenebros, al Georgiei, mamă singură a doi copii cu tați diferiți, ni se dezvăluie treptat, prin scene de flashback presărate de-a lungul fiecărui episod. Victimă a multor abuzuri fizice, sexuale, psihice încă din copilărie, Georgia a făcut față dificulăților crunte prin care a trecut creându-și un scut de apărare care o face să devină aproape o sociopată și o văduvă neagră. Ajunsă acum într-un orășel cochet și înstărit, Georgia dorește să-și reconstruiască viața alături de cei doi copii ai ei.

Ginny și Georgia – ți se pare interesant?

Pesemne, până acum, nu pare un serial extrem de interesant. Și totuși, sunt unele lucruri care mi-au plăcut și pentru care îl recomand. Primul ar fi faptul că, deși, așa cum spuneam mai sus, Georgia pare o sociopată criminală, aflându-i treptat povestea de viață, nu poți să nu te întrebi ce ai fi făcut tu în locul ei, cum ai fi reacționat în fața abuzurilor repetate, cum ai fi trăit ca mamă adolescentă nevoită să se descurce singură, ce ai face ca să-ți aperi copiii de diferite forme de abuz. Devine astfel dificil să o condamni pe Georgia, este un personaj simpatic și volubil și te captivează cu puterea ei de a trece peste greutățile vieții, chiar dacă, în definitiv, este un personaj sumbru.

Al doilea lucru ce mi s-a părut interesant este personajul Ginny, fiica adolescentă a Georgiei. Ginny este o fată de 16 ani care se luptă cu diferite probleme ale adolescenței și încearcă să-și găsească locul în lume. Prinsă între trecutul negru al mamei sale pe care îl descoperă treptat și dragostea filială pentru Georgia, Ginny face tot ce poate pentru a nu se lăsa compleșită de probleme. Și noi nu putem să nu ne întrebăm cât și în ce fel o vor influența comportamentul și acțiunile mamei sale.

Ultimul motiv pentru care mi-a plăcut serialul, care este de fapt și cel mai important, este faptul că Ginny și Georgia prezintă multe teme din viața adolescenților, subiecte delicate, precum prima dragoste, începutul vieții sexuale, homosexualitatea, prieteniile, discriminarea rasială, depresia la adolescenți, automutilarea, divorțul părinților etc. Sunt subiecte arzătoare, de prea multe ori tabu, pe care însă ar trebui să le tratăm cu deosebit de multă seriozitate și să nu ne mai prefacem că nu există. Da, toate există, ele fac parte din viața adolescenților, într-o măsură mai mare sau mai mică. Și pentru că eu cred cu tărie că literatura și cinematografia (în sensul larg al termenilor) ne ajută să progresăm în materie de mentalitate, cred și că seriale ca Ginny și Georgia pot ajuta la conștientizarea ceva mai blândă a unor probleme deloc blânde.

Dacă ai urmărit serialul, spune-ne în comentarii care este personajul tău preferat! Îți plac recomandările Murmur?

SHARE

Larissa Luică

Redactor colaborator – Femzone.ro

Publicitate

Citește și alte articole

Totul se termină cu noi – recenzie film – Femzone.ro

Totul se termină cu noi – recenzie film

Totul se termină cu noi, o dramă bazată pe romanul autoarei Colleen Hoover ne transpune în două lumi: prezentul și trecutul lui Lily Bloom, care retrăiește abuzurile trăite ca fiica unui tată agresiv și ca soție a unui bărbat abuziv. O poveste captivantă, care ne poartă prin viața lui Lily, care odată ce dă naștere unei fetițe, hotărăște să pună capăt tiparului familiei din care provine.

CITEȘTE MAI MULT
Crăciun la New York

Crăciun la New York – povești și rețete

Vino cu noi în minunata lume a Crăciunului, în New York, unde totul pare mult mai spectaculos, mai mare și mai frumos, căci albumul de față prezintă mai mult decât imagini, aduce povești și rețete gustoase pentru toată familia cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

CITEȘTE MAI MULT
femei creative adrienn puskas

Interviu cu Adrienn Puskas – Femei creative, care mișcă lumea spre mai bine

Adrienn Puskas este o tânără mămică a două fete, inginer de profesie și totuși găsește acele momente din zi, în care toată atenția ei se focusează pe o activitate creativă: realizează diverse cadouri creative, unice și deosebite și face împletituri, activități care o ajută să devină implicit mai bună în cariera ei, dar și în viața de familie, oferindu-i echilibrul de care are nevoie.

CITEȘTE MAI MULT
Rețeaua Alice – Kate Quinn

Recenzie: Rețeaua Alice – Kate Quinn

În cartea Rețeaua Alice – Kate Quinn autoarea a ales să pună în evidență curajul și implicarea unor femei în cele două războaie mondiale, elemente mult prea des uitate când vorbim despre „fapte de vitejie”. Solidaritatea feminină și modul în care se susțineau, se ajutau, se suportau uneori unele pe altele sunt emoționante în contextul atrocităților celor două războaie.

CITEȘTE MAI MULT
Persepolis

Recenzie carte: Persepolis – Marjane Satrapi

Un roman grafic impresionant, realizat de o scriitoare iraniană Marjane Satrapi. Cele 4 volume din Persepolis sunt de fapt o autobiografie, povestind peripețiile personajului și, desigur, ale autoarei între vârsta de 8 ani și cea de 25 de ani, purtându-ne prin anii 70 și 80. În mare parte, acțiunea se derulează în Iran, dar și în Austria, la Viena, unde Marjane a urmat liceul francez.

CITEȘTE MAI MULT

Abonare Newsletter