Recenzie: Un alt sine – serial Netflix

Ada, Sevgi și Leyla pornesc spre Ayvalik, pe malul mării, unde descoperă spiritualitatea adevărată prin propriul lor trecut și destin care se împletesc. Pornind la drum din dorința de a o vindeca pe Sevgi de cancer, drumurile celor 3 ajung pe meleaguri neașteptate
un alt sine netflix

În acest weekend am vizionat Un alt sine – un serial numai bun pentru cei care iubesc filmele spirituale și psihologice deopotrivă. Apărut în urmă cu aproape 1 an pe Netflix, mini-serialul are 8 episoade a câte o oră și este o producție turcească extrem de reușită.

Un alt sine este povestea a trei prietene de 30+ ani, care pornesc într-o călătorie spirituală neplanificată și complet neașteptată, la malul mării, în localitatea Ayvalik, unde fiecare din eroinele noastre își descoperă trecutul într-un mod incredibil.

Având la bază cartea „Povestea ta a început de mult”, filmul relevă ceea ce tot mai multe culturi numesc terapia constelațiilor familiale, descoperirea originilor și rădăcinilor personale, a familiilor din care ne tragem și modul în care aceste rădăcini ne definesc credințele despre noi înșine, despre viață și despre relațiile și dinamicile noastre cu ceilalți.

Sevgi este avocat corporatist în Istanbul, care se îmbolnăvește de cancer, iar în momentul în care boala recidivează imediat după primele tratamente, în disperarea de a mai trăi și de a fi fericită, ea hotărăște să acorde șansa pentru o terapie alternativă, spirituală. Așadar își roagă prietenele, Leyla și Ada, să o însoțească într-o călătorie spre necunoscut.

De ce Un alt sine?

Îl întâlnește pe Zaman, un guru spiritual care ghidează un grup de oameni adunați pentru practicarea exercițiilor spirituale – așa cum le numesc ei în film, cu scop terapeutic, loc în care descoperă ce anume a stat la baza îmbolnăvirii sale.

Odată vindecată de boala care i-a luat viața tatălui Adei, cele trei fete încep să descopere modul în care constelațiile familiale funcționează și pot vindeca problemele din viața curentă în raport cu traumele trăite de strămoșii noștri în urmă cu ani, pe când poate noi nici măcar nu am existat.

Fiecare își duce propria luptă cu trecutul care se răsfrânge asupra prezentului. În timp ce Sevgi se vindecă de cancer, își dorește să-și găsească jumătatea, Ada duce o luptă grea între latura ei conștientă și cea din subconștient, fostul iubit și actualul soț, iar Leyla își dă seama că trebuie s-o ia de la capăt după ce soțul ei ajunge prizonierul propriilor decizii neasumate.

Dacă îți plac filmele spirituale, dar și dacă nu, Un alt sine te va cuceri oricum, deoarece povestea fiecărui personaj ne călăuzește pe drumuri necunoscute și extrem de palpitante!

Va învinge Sevgi boala pentru totdeauna? Reușește Ada să descopere ce stă la baza caracterului ei? Va putea Leyla înfrunta necunoscutul care o așteaptă? Află vizionând acest serial recomandat de Murmur!

SHARE

Gabriela Pușcașiu

Redactor, reporter – Femzone.ro

Publicitate

Citește și alte articole

Totul se termină cu noi – recenzie film – Femzone.ro

Totul se termină cu noi – recenzie film

Totul se termină cu noi, o dramă bazată pe romanul autoarei Colleen Hoover ne transpune în două lumi: prezentul și trecutul lui Lily Bloom, care retrăiește abuzurile trăite ca fiica unui tată agresiv și ca soție a unui bărbat abuziv. O poveste captivantă, care ne poartă prin viața lui Lily, care odată ce dă naștere unei fetițe, hotărăște să pună capăt tiparului familiei din care provine.

CITEȘTE MAI MULT
Crăciun la New York

Crăciun la New York – povești și rețete

Vino cu noi în minunata lume a Crăciunului, în New York, unde totul pare mult mai spectaculos, mai mare și mai frumos, căci albumul de față prezintă mai mult decât imagini, aduce povești și rețete gustoase pentru toată familia cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

CITEȘTE MAI MULT
femei creative adrienn puskas

Interviu cu Adrienn Puskas – Femei creative, care mișcă lumea spre mai bine

Adrienn Puskas este o tânără mămică a două fete, inginer de profesie și totuși găsește acele momente din zi, în care toată atenția ei se focusează pe o activitate creativă: realizează diverse cadouri creative, unice și deosebite și face împletituri, activități care o ajută să devină implicit mai bună în cariera ei, dar și în viața de familie, oferindu-i echilibrul de care are nevoie.

CITEȘTE MAI MULT
Rețeaua Alice – Kate Quinn

Recenzie: Rețeaua Alice – Kate Quinn

În cartea Rețeaua Alice – Kate Quinn autoarea a ales să pună în evidență curajul și implicarea unor femei în cele două războaie mondiale, elemente mult prea des uitate când vorbim despre „fapte de vitejie”. Solidaritatea feminină și modul în care se susțineau, se ajutau, se suportau uneori unele pe altele sunt emoționante în contextul atrocităților celor două războaie.

CITEȘTE MAI MULT
Persepolis

Recenzie carte: Persepolis – Marjane Satrapi

Un roman grafic impresionant, realizat de o scriitoare iraniană Marjane Satrapi. Cele 4 volume din Persepolis sunt de fapt o autobiografie, povestind peripețiile personajului și, desigur, ale autoarei între vârsta de 8 ani și cea de 25 de ani, purtându-ne prin anii 70 și 80. În mare parte, acțiunea se derulează în Iran, dar și în Austria, la Viena, unde Marjane a urmat liceul francez.

CITEȘTE MAI MULT

Abonare Newsletter