Recenzie: Sex/Life – serial Netflix

Sex/Life este un serial Netflix care se bucură de un mare succes în rândul iubitorilor de filme și seriale. Povestea lui Billie, o tânără soție și mamă ce ar putea fi tiparul mamelor casnice din suburbiile americane, te va prinde destul de repede și se conturează asupra unei vieți care este perfectă doar în aparențe, însă realitatea... te lăsăm să o descoperi.
Recenzie film: Sex/Life

Ca să spun totul de la început: Sex/Life este unul dintre acele seriale la care mi-am dorit un al doilea sezon, dar după ce l-am văzut m-aș fi bucurat să rămână la un singur sezon.

Povestea serialului este centrată asupra personajului Billie Mann, o tânără soție și mamă ce ar putea fi tiparul mamelor casnice din suburbiile americane. Căsnicia ei cu Cooper pare una foarte reușită, Billie pare o femeie fericită și împlinită din toate punctele de vedere. Are o casă mare și frumoasă, un soț foarte chipeș și cu o carieră în plin avânt, doi copii frumoși.

Dar aparențele înșală…

Billie este nefericită, cel puțin din punct de vedere sexual. Vom descoperi pe parcurs că de fapt este nefericită mai ales din punct de vedere sentimental. Începe să țină un jurnal electronic în care amintirile despre fostul ei iubit Brad sunt din ce în ce mai dese și mai incendiare. Și când cei doi se reîntâlnesc, după 8 ani de la despărțire, sentimente și emoții ies la iveală rapid. Relația lor ne este prezentată prin intermediul flashback-urilor, și chiar dacă scenele erotice, multe și detaliate, ne-ar putea lăsa să credem că a fost o relație mai mult sexuală, ne dăm seama că cei doi au avut o relație sentimentală intensă. Infidelitate, teama de necunoscut, neasumare, dureroasa pierdere a unei sarcini, toate au făcut ca povestea lor de dragoste să nu aibă un happy end.

De ce Sex/Life și nu altceva?

Cooper descoperă jurnalul soției sale, este adânc rănit în orgoliul său de bărbat, ceea ce complică în mod evident relația cu Billie și o aruncă pe ea într-un vârtej din care nu știe cum să iasă: divorțând și încercând din nou o relație cu Brad, cu riscul de a-și răni familia fără garanția că tot ce nu a mers la început a fost cumva reparat, sau rămânând într-o căsnicie care-i oferă siguranță, dar nu o satisface? Aici mi s-a părut și că titlul serialului avea un sens: trebuie să alegem oare între sex și viață de familie? La sfârșitul sezonului 1, părea că a ales prima variantă și finalul a rămăs într-un suspans în care ne puteam imagina multe.

Sezonul al doilea nu a mai fost, pentru mine, la fel de palpitant ca primul. În căutarea unui happy end pe care presupun că mulți fani l-au cerut, serialul și-a pierdut intensitatea și a devenit destul de previzibil… Billie este în plin proces de divorț, se întoarce la teza sa de doctorat abandonată cu ani în urmă, Brad se căsătorește cu o femeie cu care va avea un copil, fiecare continuând să se gândească la celălalt… Mi s-a părut că totul s-a transformat într-un fel de telenovelă asezonată cu multe scene erotice, ca să nu cumva să uităm că este vorba și despre sex. Sezonul a fost salvat mai degrabă de un cuplu de personaje secundare, Sasha și Kam. Ea, femeia independentă și puternică ce-și construiește o carieră și nu vrea să renunțe la nimic pentru un bărbat, el un medic cunoscut ce cutreieră lumea în misiuni umanitare și care îi cere iubitei sale să lase totul pentru a-l însoți. Deși și acolo povestea era destul de previzibilă. Nu vă dezvălui sfârșitul niciuneia dintre relații, mai bine vă las să-mi spuneți voi ce părere ați avut.

Nu se știe încă dacă va exista un al treilea sezon, iar până vom afla, am și eu timp să mă hotărăsc dacă voi continua vizionarea.

SHARE

Larissa Luică

Redactor colaborator – Femzone.ro

Publicitate

Citește și alte articole

Totul se termină cu noi – recenzie film – Femzone.ro

Totul se termină cu noi – recenzie film

Totul se termină cu noi, o dramă bazată pe romanul autoarei Colleen Hoover ne transpune în două lumi: prezentul și trecutul lui Lily Bloom, care retrăiește abuzurile trăite ca fiica unui tată agresiv și ca soție a unui bărbat abuziv. O poveste captivantă, care ne poartă prin viața lui Lily, care odată ce dă naștere unei fetițe, hotărăște să pună capăt tiparului familiei din care provine.

CITEȘTE MAI MULT
Crăciun la New York

Crăciun la New York – povești și rețete

Vino cu noi în minunata lume a Crăciunului, în New York, unde totul pare mult mai spectaculos, mai mare și mai frumos, căci albumul de față prezintă mai mult decât imagini, aduce povești și rețete gustoase pentru toată familia cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

CITEȘTE MAI MULT
femei creative adrienn puskas

Interviu cu Adrienn Puskas – Femei creative, care mișcă lumea spre mai bine

Adrienn Puskas este o tânără mămică a două fete, inginer de profesie și totuși găsește acele momente din zi, în care toată atenția ei se focusează pe o activitate creativă: realizează diverse cadouri creative, unice și deosebite și face împletituri, activități care o ajută să devină implicit mai bună în cariera ei, dar și în viața de familie, oferindu-i echilibrul de care are nevoie.

CITEȘTE MAI MULT
Rețeaua Alice – Kate Quinn

Recenzie: Rețeaua Alice – Kate Quinn

În cartea Rețeaua Alice – Kate Quinn autoarea a ales să pună în evidență curajul și implicarea unor femei în cele două războaie mondiale, elemente mult prea des uitate când vorbim despre „fapte de vitejie”. Solidaritatea feminină și modul în care se susțineau, se ajutau, se suportau uneori unele pe altele sunt emoționante în contextul atrocităților celor două războaie.

CITEȘTE MAI MULT
Persepolis

Recenzie carte: Persepolis – Marjane Satrapi

Un roman grafic impresionant, realizat de o scriitoare iraniană Marjane Satrapi. Cele 4 volume din Persepolis sunt de fapt o autobiografie, povestind peripețiile personajului și, desigur, ale autoarei între vârsta de 8 ani și cea de 25 de ani, purtându-ne prin anii 70 și 80. În mare parte, acțiunea se derulează în Iran, dar și în Austria, la Viena, unde Marjane a urmat liceul francez.

CITEȘTE MAI MULT

Abonare Newsletter