Recenzie: Galeria inimilor frânte – film Netflix

Galeria inimilor frânte sau The Broken Hearts Gallery de pe Netflix aduce în prim plan povestea dintre Lucy și Nick, o poveste despre iubire, relații destrămate, infidelitate și amintiri. Te invităm în aventura celor doi, să descoperi că viața nu e doar alb și negru.
galeria inimilor frânte - netflix

Galeria inimilor frânte este povestea lui Lucy, asistentă la o cunoscută galerie de artă din New York, slujbă pe care și-a dorit-o și care, speră ea, o va ajuta să-și atingă visul: acela de a avea propria galerie de artă. Are o relație cu Max, colegul ei chipeș și descurcăreț, care profită de orice ocazie pentru a-și însuși meritele muncii lui Lucy. Și care, va afla ea, o înșeală cu fosta lui iubită, o doctoriță proaspăt întoarsă de la Paris. În momentul în care își dă seama de acest lucru, în seara unui vernisaj important la galerie, Lucy strică petrecerea de lansare și este concediată.

Fără slujbă și fără iubit, Lucy se urcă din greșeală în mașina lui Nick, crezând că este Uber-ul pe care-l comandase. Desigur, povestea este una destul de clasică pentru comediile romantice: un el, o ea, o prietenie ce va deveni (cum altfel?) o poveste de iubire, câteva peripeții, o fostă iubită, un fost iubit, deziluzie, despărțire temporară și un happy end indubitabil.

Și totuși, dincolo de acest schelet clasic, mi-a plăcut mult „decorul” poveștii: Lucy este și o „colecționară de amintiri”, camera ei fiind ticsită cu tot soiul de obiecte, marea majoritate fără nicio valoare materială, amintiri din fostele relații eșuate, dar care pentru ea au o însemnătate mare: servesc, așa cum spune chiar ea spre sfârșitul filmului, la a nu uita și la a nu fi uitată. Mama lui Lucy suferă de tulburări de memorie și nu-și mai amintește nici măcar de fiica sa, de unde și obsesia fetei pentru aceste lucruri strânse.

La rândul său, Nick își dorește să deschidă un hotel, însă banii s-au terminat, banca nu-i mai acordă niciun împrumut, iar lucrările la hotel sunt departe de a fi terminate. Împreună cu Lucy au ideea de a deschide în spațiul destinat hotelului un „Muzeu al relațiilor destrămate”, un loc unde oamenii să aducă obiecte pe care le păstrau din relațiile lor eșuate, lucruri care le aminteau de foștii parteneri și care, deși păreau a fi benefice, îi țineau legați de un trecut adesea dureros. Cei doi reușesc până la urmă să deschidă acest muzeu, mulți oameni venind să le aducă astfel de obiecte. Hotelul primește finanțare și iată, a very happy end, așa cum spuneam.

Recunosc că și eu sunt uneori foarte legată de lucruri pe care le asociez cu oameni, cu momente, cu  sentimente. Și-mi este greu să renunț la ele. Desigur, în general păstrez lucruri ce-mi amintesc de momente frumoase, însă înțeleg bine și dorința celor ca Lucy de a păstra o legătură cu un trecut, chiar și dureros. Finalmente, nu suntem noi cei de acum doar o sumă a diferitelor ipostaze ale noastre din trecut? Prezentul este pe cale de a se crea, viitorul încă nu există, singurul lucru cert este trecutul…

Dar nu aveam intenția de a filosofa. De data aceasta, nu vă rog să-mi spuneți dacă v-a plăcut filmul, dar mi-ar plăcea să-mi spuneți în comentarii ce obiect ați duce voi dacă o astfel de „Galerie a inimilor frânte” ar exista cu adevărat? Abia aștept să aflu! Iar dacă vreți să vedeți mai multe recomandări pentru relaxare, rămâneți alături de Murmur!

SHARE

Larissa Luică

Redactor-colaborator – Femzone.ro

Publicitate

Citește și alte articole

Totul se termină cu noi – recenzie film – Femzone.ro

Totul se termină cu noi – recenzie film

Totul se termină cu noi, o dramă bazată pe romanul autoarei Colleen Hoover ne transpune în două lumi: prezentul și trecutul lui Lily Bloom, care retrăiește abuzurile trăite ca fiica unui tată agresiv și ca soție a unui bărbat abuziv. O poveste captivantă, care ne poartă prin viața lui Lily, care odată ce dă naștere unei fetițe, hotărăște să pună capăt tiparului familiei din care provine.

CITEȘTE MAI MULT
Crăciun la New York

Crăciun la New York – povești și rețete

Vino cu noi în minunata lume a Crăciunului, în New York, unde totul pare mult mai spectaculos, mai mare și mai frumos, căci albumul de față prezintă mai mult decât imagini, aduce povești și rețete gustoase pentru toată familia cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

CITEȘTE MAI MULT
femei creative adrienn puskas

Interviu cu Adrienn Puskas – Femei creative, care mișcă lumea spre mai bine

Adrienn Puskas este o tânără mămică a două fete, inginer de profesie și totuși găsește acele momente din zi, în care toată atenția ei se focusează pe o activitate creativă: realizează diverse cadouri creative, unice și deosebite și face împletituri, activități care o ajută să devină implicit mai bună în cariera ei, dar și în viața de familie, oferindu-i echilibrul de care are nevoie.

CITEȘTE MAI MULT
Rețeaua Alice – Kate Quinn

Recenzie: Rețeaua Alice – Kate Quinn

În cartea Rețeaua Alice – Kate Quinn autoarea a ales să pună în evidență curajul și implicarea unor femei în cele două războaie mondiale, elemente mult prea des uitate când vorbim despre „fapte de vitejie”. Solidaritatea feminină și modul în care se susțineau, se ajutau, se suportau uneori unele pe altele sunt emoționante în contextul atrocităților celor două războaie.

CITEȘTE MAI MULT
Persepolis

Recenzie carte: Persepolis – Marjane Satrapi

Un roman grafic impresionant, realizat de o scriitoare iraniană Marjane Satrapi. Cele 4 volume din Persepolis sunt de fapt o autobiografie, povestind peripețiile personajului și, desigur, ale autoarei între vârsta de 8 ani și cea de 25 de ani, purtându-ne prin anii 70 și 80. În mare parte, acțiunea se derulează în Iran, dar și în Austria, la Viena, unde Marjane a urmat liceul francez.

CITEȘTE MAI MULT

Abonare Newsletter