Dacă încă nu ai văzut filmul La tine acasă sau la mine?, e timpul acum! De ce? Într-o sâmbătă seara, nefiind într-o dispoziție prea grozavă pentru lucruri serioase (știți voi starea aceea când nu ai chef de mai nimic), am zis că o comedie romantică m-ar putea face măcar să nu mai simt timpul trecând cu încetinitorul. Iar Netflix îmi propunea de câteva zile deja La tine acasă sau la mine?, de parcă mi-ar fi ghicit starea.
Reese Whiterspoon o interpretează pe Debbie, o mamă singură din Los Angeles, extrem de protectoare cu fiul său preadolescent, Jack. Ashton Kutcher este Peter, prietenul de foarte mulți ani al lui Debbie, care locuiește la New York. Prietenia celor doi a început de fapt cu vreo 20 de ani mai devreme cu o aventură de-o noapte. Când Debbie trebuie să meargă la New York pentru un examen ce ar ajuta-o profesional, iar prietena ei nu mai poate avea grijă de Jack în lipsa sa, Peter se oferă să vină să stea el cu copilul, în timp ce Debbie merge să stea în apartamentul său mare și elegant din Manhattan. Practic, fiecare va sta în casa celuilalt.
Această experiență îi face pe amândoi să descopere lucruri pe care nu le știau atât despre celălalt, cât și despre ei înșiși.
La tine acasă sau la mine, ori la amândoi?
Peter se simte mai confortabil decât credea în rolul de figură masculină în viața lui Jack, deși își dă seama și de dificultatea sarcinii de a avea în grijă un preadolescent cu problemele specifice vârstei. Adevăratele sale sentimente pentru Debbie ies încet la iveală când devine gelos pe vecinul-grădinar al prietenei sale, iar gelozia sa atinge apogeul când află întâmplător că Debbie are o aventură de o noapte la New York.
Debbie se împrietenește cu Minka, una dintre fostele iubite ale lui Peter și află de la ea că acesta scrisese un roman. Curioasă din fire și cu veleități de editoare ce-și ratase vocația, Debbie citește romanul scris de prietenul său și descoperă astfel o altă fațetă a lui, necunoscută până atunci. Îl cunoaște pe Theo, un foarte cunoscut editor new-yorkez căruia îi dă romanul lui Peter. Parțial pentru că îi place cartea și parțial pentru că vrea să o cucerească pe Debbie, Theo sfârșește prin a-i propune acesteia să accepte un job la New York și să încerce să aibă o relație cu el. În acest moment, Debbie află că Jack avusese un accident sub supravegherea lui Peter și se întoarce supărată la Los Angeles. Nu cred că mai e nevoie să vă spun că „totul e bine când se termină cu bine”, doar vorbim despre o comedie romantică.
Debbie cea control-freak învață că nu poate mereu să aibă totul sub observație și sub control, Peter cel ușuratic află că asumarea unor răspunderi nu înseamnă neapărat ceva rău, iar amândoi își dau seama că tot ce ascunseseră unul de altul fuseseră de fapt sentimente reprimate.
Mi-a plăcut povestea ușoară, evident previzibilă, dar amuzantă și relaxantă. Morala a fost: nu lăsa 20 ani să treacă dacă iubești pe cineva.
În plus, Reese Whiterspoon la 47 de ani pare mult mai frumoasă decât atunci când era „Blonda de la Drept”. Iar dacă toți bărbații ar arăta ca Ashton Kutcher la 45 de ani, lumea ar fi mai… interesantă.
Îți plac recenziile Larissei? Citește mai multe la rubrica Murmur! Filmul poate fi vizionat pe Netflix!