Top 3 uleiuri esențiale pentru orice începător

Avem 3 uleiuri esențiale pentru cele care sunt la început de drum în a descoperi uleiurile esențiale, precum și câteva rețete folosind aceste uleiuri. Le-ai încercat? Împărtășește cu noi ideile tale, experiențele tale și mai ales întrebările dacă ai.
3 uleiuri esențiale pentru începători

Dacă nu ai utilizat până acum uleiuri esențiale, nu le-ai simțit sau testat pe propria piele și nu ai avut nici măcar o experiență olfactivă cu un ulei esențial pur, aromaterapeutul nostru Kiss Kinga-Roberta îți sugerează 3 uleiuri esențiale cu care să-ți începi călătoria pe acest drum al aromelor vindecătoare. Am mai vorbit noi despre 3 uleiuri esențiale pentru vară, articol ce poate fi citit aici.

Specialistul în aromaterapie recomandă 3 uleiuri esențiale ce pot fi utile în viața oricărei persoane: lavanda, arborele de ceai (cunoscut și sub numele de teatree) și menta piperată (sau peppermint).

Poate ai mai auzit de acestea în multe descrieri sau ca și compoziție sau principii active în anumite produse cosmetice sau chiar farmaceutice, ori e bine de știut că cele 3 pot constitui o trusă de prim ajutor la casa omului, excelând prin versatilitate și fiind considerate uleiuri de „uz zilnic”.”, ne spune aromaterapeutul.

Rețete cu top 3 uleiuri esențiale

Somn liniștit: 1 picătură diluată aplicată seara, înainte de somn, pe ceafă, tâmple, piept, încheieturi.

Piele fără răni, cicatrici, roșeață: Prepară un rollon de 10 ml, cu câte 15 picături de lavandă și tea tree, completează cu ulei vegetal de cocos fracționat și aplică la nevoie pe porțiunea de piele afectată.

Fără urmă de arsură: Aplică lavandă nediluată pe arsurile minore, imediat după incidentul neplăcut. Continuă reaplicarea din 10 în 10 minute, în primele 2 ore.

Febră: Aplică câte 2 pic lavandă și peppermint , diluate cu puțin ulei vegetal , pe coloană, ceafă, axile, tălpi, la 2 ore.

Digestie sănătoasă: La 1 picătură de peppermint pe miere în caz de disconfort digestiv, diaree, constipație sau orice provocare stomacală sau intestinală.

Pastă de dinți cu ulei din arbore de ceai pentru sănătate orală: Amestecă 1 pic teatree cu ulei de nucă de cocos și bicarbonat de sodiu pentru a obține o pastă de dinți naturală.

Apă de gură naturală: Adaugă 2-2 pic teatree+peppermint la 100 ml apă, amestecă bine și folosește-o pe post de apă de gură. Aceasta va menține gingiile sănătoase și va respecta ph-ul și flora benefică a mucoasei bucale, având, totdată, un efect de purificare.

Deodorant pe bază de Arbore de ceai/teatree O altă utilizare a uleiul din arbore de ceai, constă în eliminarea mirosului corporal. Uleiul din arbore de ceai are proprietăți anti-microbiene, care distrug bacteriile de pe piele ce provoacă mirosul corporal. Poți face chiar tu un deodorant homemade cu ulei esențial de teatree pe care îl amesteci cu ulei de nucă de cocos și bicarbonat de sodiu. De asemenea, dacă îți place să faci sport, adăugă 1- 2 picături de ulei din arbore de ceai și ulei esențial de lămâie în pantofii și echipamentul de sport pentru a le menține proaspăt mirositoare!

Ciuperca unghiei și piciorul atletului: Aplică teatree diluat pe zonele afectate, de 2 x/zi, până la ameliorare.

Păr și piele impecabile: Adaugă 1 pic teatree la șamponare pentru un păr și scalp fără mătreață. Poți pregăti un rollon de 10 ml cu cate 20 pic de lavandă + teatree, completat cu ulei de jojoba, și aplică pe ten dimineața și seara pentru un ten fără imperfecțiuni.

Susține respirația sănătoasă cu peppermint: Inhalează din palme 1 picătură, aplică diluat pe coloană sau utilizează-l sub forma de inhalații cu aburi pentru a decongestiona căile respiratorii.

Dacă ți-a plăcut acest articol și vrei să descoperi mai multe despre lumea aromaterapiei și uleiurilor esențiale pure, o poți contacta pe Kiss Kinga-Roberta pentru un wellness consult.

SHARE

Gabriela Pușcașiu

Redactor-reporter – Femzone.ro

Publicitate

Citește și alte articole

uleiurile esențiale

Uleiurile esențiale în concediu sau ce conține Kitul de Aroma Travel?

Printre multiplele beneficii, uleiurile esențiale ne îmbunătățesc starea de spirit, reduc stresul și au proprietăți antibacteriene. Sunt foarte ușor de folosit zilnic, și de ce nu, chiar și atunci când plecăm în vacanță! Profită de ele și vezi aici ce fel de uleiuri esențiale nu trebuie să-ți lipsească din bagaj – acel Aroma Travel Kit special pentru tine!

CITEȘTE MAI MULT
pofta de dulce

Pofta de dulce și foamea emoțională

Simți adesea poftă de dulce pe care nu ți-o prea poți explica? Ai auzit de termenul de foame emoțională dar nu prea știi cum să o identifici? Evelin Papp răspunde multor întrebări privind aceste două teme și ne ajută să ne dăm seama când are nevoie de mâncare corpul și când poftește de fapt creierul.

CITEȘTE MAI MULT
viața holistică

Cum trăiești o viață holistică?

Un stil de viață holistic ar putea însemna lucruri diferite pentru persoane diferite. Nu există un singur mod „corect” de a trăi un stil de viață holistic. Dar, în esența sa, stilul de viață holistic înseamnă să ai grijă de întregul tău sine: minte, corp, emoții și suflet. Înseamnă să fii conștientă de modul în care diferitele părți ale vieții tale interacționează ca un întreg. De asemenea, înseamnă să fii intenționată în ceea ce privește alegerile pe care le faci în fiecare zi.

CITEȘTE MAI MULT

Abonare Newsletter