Recenzie: Dragoste la primul sărut – film Netflix

Dacă și tu ești fană a comediilor romantice, Netflix oferă o sumedenie de experiențe de acest gen cinefililor. Dragoste la primul sărut aduce o poveste inedită de dragoste, care desigur că trece prin niște peripeții, însă tipic comediilor romantice, te vei amuza, te vei emoționa și, la final, te vei bucura de un happy end pe măsură.
dragoste la primul sărut

Dragoste la primul sărut” este o comedie romantică pe care v-o recomand pentru zilele în care nu vreți nimic prea serios, prea greu, prea plin de semnificații. Eu am destul de multe momente în care am nevoie să mă uit la ceva despre care intuiesc că va fi cu happy end. Este o producție spaniolă apărută anul acesta.

Povestea este una destul de originală pentru genul acesta de filme: îl avem în prim plan pe Javier, personajul principal, un tânăr ce nu pare a avea nimic ieșit din comun, până când aflăm că, de fapt, are. El are un dar destul de neobișnuit: poate vedea în viitor, însă această clarviziune a sa nu este una obișnuită. Javier poate vedea, în momentul în care sărută pentru prima dată o fată, felul în care se va desfășura relația lor. Își descoperise puterea încă din adolescență, de la primul său sărut, și-i tot testase valabilitatea de-a lungul tuturor relațiilor pe care le avusese. Și niciodată nu dăduse greș.

De aceea, toate relațiile lui fuseseră mai scurte decât s-ar fi întâmplat în mod normal, căci Javier se despărțea de orice femeie înainte de a se îndrăgosti cu adevărat, nevrând să sufere mai târziu.

Prietenul său cel mai bun, Roberto, împreună cu iubita lui, Lucia, își propun să-l cupleze pe Javier cu Esther, colega Luciei. Stratagema nu funcționează, însă la un moment dat, într-un moment de beție, Javier o sărută chiar pe Lucia. În acea clipă, el vede viitorul luminos, fericit și liniștit pe care îl așteptase de atât de multă vreme. Desigur, Javier are mustrări de conștiință, nu vrea să-l facă să sufere pe Roberto. Cum însă nici relația Luciei cu Roberto nu este tocmai în cel mai bun moment, cei doi se despart și Lucia începe o relație cu Javier.

Pe de altă parte, Javier o cunoaște pe Ariana, o fată pe care am putea-o defini ca un spririt liber, inteligentă, amuzantă și o bună prietenă pentru Javier pe care-l sfătuiește bine în situația cu Lucia. Dintr-o joacă, cei doi ajung să se sărute, dar surpriză: Javier nu vede absolut nimic, de parcă viitorul lor împreună nu ar putea exista.

Am putea spune că este ceea ce era menit să se întâmple, nu? Javier și Lucia trebuie să-și construiască împreună acea familie fericită și frumoasă din viitorul splendid văzut de Javier. Lucrurile nu sunt însă chiar atât de simple. Nu vă voi spune mai multe, mi-ar plăcea să vă las să vedeți filmul și să-mi spuneți cum vi s-a părut.

Între timp, v-aș întreba dacă v-ați gândit vreodată cum ar fi să vă puteți vedea viitorul. În special într-o relație, ați continua-o dacă ați ști care-i va fi cursul? Mi se pare un exercițiu pe care ar merita să-l facem fiecare din când în când: ne-ar plăcea oare să știm ce se va întâmpla cu viața noastră?

Îți place rubrica Murmur? Citește și alte recenzii!

SHARE

Larissa Luică

Redactor-colaborator, Femzone.ro

Publicitate

Citește și alte articole

Totul se termină cu noi – recenzie film – Femzone.ro

Totul se termină cu noi – recenzie film

Totul se termină cu noi, o dramă bazată pe romanul autoarei Colleen Hoover ne transpune în două lumi: prezentul și trecutul lui Lily Bloom, care retrăiește abuzurile trăite ca fiica unui tată agresiv și ca soție a unui bărbat abuziv. O poveste captivantă, care ne poartă prin viața lui Lily, care odată ce dă naștere unei fetițe, hotărăște să pună capăt tiparului familiei din care provine.

CITEȘTE MAI MULT
Crăciun la New York

Crăciun la New York – povești și rețete

Vino cu noi în minunata lume a Crăciunului, în New York, unde totul pare mult mai spectaculos, mai mare și mai frumos, căci albumul de față prezintă mai mult decât imagini, aduce povești și rețete gustoase pentru toată familia cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

CITEȘTE MAI MULT
femei creative adrienn puskas

Interviu cu Adrienn Puskas – Femei creative, care mișcă lumea spre mai bine

Adrienn Puskas este o tânără mămică a două fete, inginer de profesie și totuși găsește acele momente din zi, în care toată atenția ei se focusează pe o activitate creativă: realizează diverse cadouri creative, unice și deosebite și face împletituri, activități care o ajută să devină implicit mai bună în cariera ei, dar și în viața de familie, oferindu-i echilibrul de care are nevoie.

CITEȘTE MAI MULT
Rețeaua Alice – Kate Quinn

Recenzie: Rețeaua Alice – Kate Quinn

În cartea Rețeaua Alice – Kate Quinn autoarea a ales să pună în evidență curajul și implicarea unor femei în cele două războaie mondiale, elemente mult prea des uitate când vorbim despre „fapte de vitejie”. Solidaritatea feminină și modul în care se susțineau, se ajutau, se suportau uneori unele pe altele sunt emoționante în contextul atrocităților celor două războaie.

CITEȘTE MAI MULT
Persepolis

Recenzie carte: Persepolis – Marjane Satrapi

Un roman grafic impresionant, realizat de o scriitoare iraniană Marjane Satrapi. Cele 4 volume din Persepolis sunt de fapt o autobiografie, povestind peripețiile personajului și, desigur, ale autoarei între vârsta de 8 ani și cea de 25 de ani, purtându-ne prin anii 70 și 80. În mare parte, acțiunea se derulează în Iran, dar și în Austria, la Viena, unde Marjane a urmat liceul francez.

CITEȘTE MAI MULT

Abonare Newsletter