Recenzie carte: Cafeneaua de la capătul lumii

Rătăcit în drumul său și grăbit, John ajunge la o cafenea micuță și izolată. Aici el va învăța multe lucruri importante exact în momentul unor răscruci emoționale de care nici nu era conștient. O carte emoționantă, revelatoare, profundă și parte dintr-o minunată trilogie, Cafeneaua de la capătul lumii este o lectură ce o recomandăm cu căldură într-o zi relaxantă de vară și concediu.
Cafeneaua de la capătul lumii – Femzone.ro

Nu știu de voi, dar pe mine această carte m-a cucerit direct din titlu. Chiar și acum în timp ce scriu despre ea, m-am pregătit cum se cuvine, cu o cafea sfârâind pe foc. Dar iubirea mea pentru cafea este altă poveste, iar Cafeneaua de la capătul lumii scrisă de John P. Strelecky este total altceva.

De ce ești aici? Îți este teamă de moarte? Ești un om împlinit? Acestea sunt întrebările la care John este „obligat” să răspundă într-o seară, când, rătăcit din drumul său, ajunge la o cafenea micuță și atât de izolată încât pare să se afle la capătul lumii. Deși inițial popasul trebuia să fie scurt, suficient cât să facă rost de benzină, să mănânce ceva și să ceară indicații, John pare nevoit să rămână mai mult la Cafenea deoarece, spre surprinderea lui, lucrurile nu sunt ceea ce par la început. Odată ce intri în acțiunea cărții, mai multe personaje încep să se perinde prin peisaj, chelnerița, bucătarul și diverși clienți ai localului, toți cu povestea și scopul lor particular.

În primul rând, trebuie să menționez că această carte este foarte ușor de citit, dar și mai ușor de imaginat. Știți cafenelele acelea clasice din filmele americane, cu tabureți înalți la tejghea și separee cu canapele din piele? Și oameni puțini, clienți fideli „de-ai casei”, ca o mică familie unde toată lumea se cunoaște între ei? Eu așa mi-am imaginat localul și m-am simțit exact ca acasă.

Apoi, trebuie să știți că această carte este o minunată fabulă care în mod sigur vă va surprinde. Iar pe măsură ce parcurgeți cu John întrebările de mai sus, vă dați seama că este o fabulă despre oportunitățile ivite la momentul unor răscruci emoționale, care ne spune ceva foarte important și profund despre viață. Dar știți care e partea cea mai faină la o fabulă? Este că fiecare din noi o percepem într-un alt fel, în funcție de momentul vieții în care ne aflăm! Și asta este ceva minunat, în special la o carte care, deși conține aceeași poveste și aceleași cuvinte, ajunge să însemne total altceva pentru fiecare.

Nu cred ca mai are rost să scriu multe despre Cafeneaua de la capătul lumii, ci doar că o recomand din suflet. În mod sigur va fi ceea ce e nevoie pe moment, pentru fiecare cititor. Este emoționantă, profundă, motivantă… și partea cea mai bună este că e parte dintr-o trilogie! Întoarcere la Cafeneaua de la capătul lumii și A treia vizită la Cafeneaua de la capătul lumii sunt continuările acestei lecturi minunate, must-read în această vară, numai bună de dus în concedii!

Alte recenzii găsiți aici.

SHARE

Mira Pop

Redactor, reporter – Femzone.ro

Publicitate

Citește și alte articole

Totul se termină cu noi – recenzie film – Femzone.ro

Totul se termină cu noi – recenzie film

Totul se termină cu noi, o dramă bazată pe romanul autoarei Colleen Hoover ne transpune în două lumi: prezentul și trecutul lui Lily Bloom, care retrăiește abuzurile trăite ca fiica unui tată agresiv și ca soție a unui bărbat abuziv. O poveste captivantă, care ne poartă prin viața lui Lily, care odată ce dă naștere unei fetițe, hotărăște să pună capăt tiparului familiei din care provine.

CITEȘTE MAI MULT
Crăciun la New York

Crăciun la New York – povești și rețete

Vino cu noi în minunata lume a Crăciunului, în New York, unde totul pare mult mai spectaculos, mai mare și mai frumos, căci albumul de față prezintă mai mult decât imagini, aduce povești și rețete gustoase pentru toată familia cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

CITEȘTE MAI MULT
femei creative adrienn puskas

Interviu cu Adrienn Puskas – Femei creative, care mișcă lumea spre mai bine

Adrienn Puskas este o tânără mămică a două fete, inginer de profesie și totuși găsește acele momente din zi, în care toată atenția ei se focusează pe o activitate creativă: realizează diverse cadouri creative, unice și deosebite și face împletituri, activități care o ajută să devină implicit mai bună în cariera ei, dar și în viața de familie, oferindu-i echilibrul de care are nevoie.

CITEȘTE MAI MULT
Rețeaua Alice – Kate Quinn

Recenzie: Rețeaua Alice – Kate Quinn

În cartea Rețeaua Alice – Kate Quinn autoarea a ales să pună în evidență curajul și implicarea unor femei în cele două războaie mondiale, elemente mult prea des uitate când vorbim despre „fapte de vitejie”. Solidaritatea feminină și modul în care se susțineau, se ajutau, se suportau uneori unele pe altele sunt emoționante în contextul atrocităților celor două războaie.

CITEȘTE MAI MULT
Persepolis

Recenzie carte: Persepolis – Marjane Satrapi

Un roman grafic impresionant, realizat de o scriitoare iraniană Marjane Satrapi. Cele 4 volume din Persepolis sunt de fapt o autobiografie, povestind peripețiile personajului și, desigur, ale autoarei între vârsta de 8 ani și cea de 25 de ani, purtându-ne prin anii 70 și 80. În mare parte, acțiunea se derulează în Iran, dar și în Austria, la Viena, unde Marjane a urmat liceul francez.

CITEȘTE MAI MULT

Abonare Newsletter