Mic dejun sănătos: Banana bread

Rețeta de azi vine pe testate, un mic dejun sănătos, complex și extrem de iubit. Face pereche ideală cu latte-ul de dimineață, dar e și un desert numa’ bun dacă ești la dietă sau nu ai voie dulciuri. Și copiii îl adoră!
Banana bread – mic dejun sănătos

Dacă și tu, asemeni mie, te regăsești adesea în situația că te prinde dimineața fără să ai idee ce să mănânci la micul dejun lângă cafeaua ta preferată, am testat o rețetă de excepție și venim spre tine cu o recomandare pe bune: banana bread.

Ai putea crede că e vorba despre un desert, căci hey, conține banane, fructe și ciocolată, dar adevărul e că, pentru ca micul dejun să fie complet și sănătos, trebuie să-l prepari cât mai variat și colorat.

Așadar, noi preferăm să combinăm cât mai multe ingrediente, câte puțin din tot ce ne place, astfel s-a născut această rețetă, care își are bazele undeva, printr-o carte de bucate de pe raft…

De ce avem nevoie pentru banana bread?

  • 4 banane mici (sau 3 mari), coapte bine
  • 2 ouă
  • 3 linguri de unt de arahide sau unt simplu de 82% grăsime
  • 260 gr făină integrală (sau fulgi de ovăz)
  • 10 gr (1 pliculeț) praf de copt
  • 1 pumn de miez de nucă
  • 3 linguri de ciocolată amăruie mărunțită
  • 3 linguri de miere / xylitol / sirop de curmale /sirop de arțar / zahăr

PS: Poți înlocui nuca și ciocolata cu alte ingrediente sau poți adăuga extra: fructe uscate, stafide, fulgi de cocos etc. Practic tot ce-ți place.

Dai bananele și ouăle pe blender sau shaker, ori le pisezi cu furculița până devin lichide. Adaugi untul de arahide sau untul simplu, apoi adaugi și îndulcitorul ales (ultimul punct de pe listă) și le mai amesteci până se omogenizează. Amesteci făina cu praful de copt, apoi peste compoziția uscată torni amestecul lichid și cu spatula le amesteci bine.

Pornești cuptorul electric la 160 grade, iar până se încălzește, adaugi în compoziția finală miezul de nucă zdrobit, ciocolata mărunțită, eventual fructele uscate, stafidele, fulgii de cocos și tot ce îți place să ai la micul dejun.

Într-o tavă de copt pui hârtie de copt, fără ulei, unt și alte cele, apoi torni compoziția. Deasupra poți adăuga elemente decorative după plac, fructe naturale sau fructe congelate mici. Eu de data asta am ales căpșunii proaspeți. Un plus de vitamină nu strică, știi?

PS: Să nu adaugi fructe congelate în compoziție niciodată, căci banana bread nu va mai fi fluffy la final, ci apoasă, ca și cum nu ar fi coaptă pe dinăuntru.

SHARE

Gabriela Pușcașiu

Redactor, reporter – Femzone.ro

Publicitate

Citește și alte articole

uleiurile esențiale

Uleiurile esențiale în concediu sau ce conține Kitul de Aroma Travel?

Printre multiplele beneficii, uleiurile esențiale ne îmbunătățesc starea de spirit, reduc stresul și au proprietăți antibacteriene. Sunt foarte ușor de folosit zilnic, și de ce nu, chiar și atunci când plecăm în vacanță! Profită de ele și vezi aici ce fel de uleiuri esențiale nu trebuie să-ți lipsească din bagaj – acel Aroma Travel Kit special pentru tine!

CITEȘTE MAI MULT
pofta de dulce

Pofta de dulce și foamea emoțională

Simți adesea poftă de dulce pe care nu ți-o prea poți explica? Ai auzit de termenul de foame emoțională dar nu prea știi cum să o identifici? Evelin Papp răspunde multor întrebări privind aceste două teme și ne ajută să ne dăm seama când are nevoie de mâncare corpul și când poftește de fapt creierul.

CITEȘTE MAI MULT
viața holistică

Cum trăiești o viață holistică?

Un stil de viață holistic ar putea însemna lucruri diferite pentru persoane diferite. Nu există un singur mod „corect” de a trăi un stil de viață holistic. Dar, în esența sa, stilul de viață holistic înseamnă să ai grijă de întregul tău sine: minte, corp, emoții și suflet. Înseamnă să fii conștientă de modul în care diferitele părți ale vieții tale interacționează ca un întreg. De asemenea, înseamnă să fii intenționată în ceea ce privește alegerile pe care le faci în fiecare zi.

CITEȘTE MAI MULT

Abonare Newsletter