Dansul, beneficii pentru sănătate

Dansul ca formă de terapie este perfect atât pe plan fizic, cât și emoțional, având o multitudine de efecte benefice. Ne ajută în durerile de spate, în gestionarea greutății corporale și ne eliberează de stres, pentru că endorfina care o eliberăm în timp ce facem mișcare ne dă un imbold.

Știai că dansul, indiferent de care o fi el, este și el un sport? Da, chiar este! Și nimic nu confirmă mai mult acest lucru decât simplul fapt că este atât de popular în rândul oamenilor ca formă de mișcare practicată pentru menținerea sănătății.

Experiența mea cu dansul – cum l-am descoperit?

Practic dansul sportiv de mai bine de 5 ani, ba chiar în curând se vor face 6 și pot să vorbesc sincer despre efectele dansului pentru sănătatea mea, deoarece de-a lungul timpului chiar au fost…

Deși inițial am început să-l practic pentru sănătatea mea emoțională, pe vremea respectivă având un loc de muncă care îmi consuma foarte mult din energie și mulți neuroni, în timp mi-am dat seama și de efectele benefice ale dansului pe plan fizic: menținerea unui tonus bun, întărirea mușchilor din corp, menținerea greutății și chiar pierderea în greutate dacă l-am asociat cu o alimentație optimă. Și cea mai mare bucurie a fost că am scăpat de durerile de spate de zi cu zi, cauzate de stat mult pe scaun.

Dincolo de efectele asupra sănătății

Despre beneficiile dansului v-aș putea vorbi ore în șir și tot ar mai fi câte ceva de adăugat, însă hai să vorbim puțin și despre stilul de viață pe care dansul îl poate schimba dacă-i faci loc în viața ta.

De atâția ani pe ring, am ajuns să trăiesc diverse experiențe într-ale dansului, cea mai recentă fiind chiar un curs de începători la Passion4Salsa – o școală de dans născută în urmă cu mulți ani, literalmente din pasiune. Nu este o școală ca oricare alta, unde copiii și adulții merg să facă dans sportiv ca să participe la competiții de dans, ci este un loc unde cursanții merg pur și simplu să se simtă bine, să facă terapia socializării și distracției, învățând dansuri latino precum salsa, bachata, ori dansuri cu influențe afro, cum ar fi kizomba, dar și alte variațiuni ale acestora.

Monica a fost inițiatoarea mișcării, adunând în jurul ei de-a lungul anilor oameni pasionați și iubitori de dansuri. Oriunde i-am întâlnit, veselia a predominat grupul și petrecerile pe care le-au organizat, sau la care au participat, au fost întotdeauna memorabile.

Ce poți învăța la Passion4Salsa?

Așa cum spuneam, școala nu e tocmai după modelul celorlalte școli din oraș. Pasiunea i-a adunat pe acești oameni laolaltă, o pasiune transpusă prin mișcări latino senzuale care te prind mai ceva ca un virus.

Comunitatea Passion4Salsa este vie, colorată, fascinantă și electrizantă – cel puțin asta spun despre ei, iar din experiența mea recentă cu ei, chiar așa și este. Veselia e la ea acasă, iar încă de la primul curs de dans kizomba pe care l-am încercat, am rămas cu multe, deși e un stil de dans cu totul diferit față de ce făceam până acum.

Într-adevăr, e bine să mai dăm șanse și altor stiluri, să mai experimentăm locuri, oameni și mișcări noi ca să ne ținem antrenați.

Iar dacă e să vorbim despre beneficiile dansului pe termen lung, alături de cele menționate încă de la începutul acestui articol, nu putem omite cel mai mare beneficiu: un stil de viață pozitiv, într-o comunitate unde putem fi liberi și relaxați, fără nevoia constantă de a părea altceva decât suntem!

Voi ați încercat vreodată un curs de dans? Așteptăm să vă împărtășiți experiențele cu noi, iar dacă sunteți în Satu Mare, puteți încerca clasele celor de la Passion4Salsa, pe care îi găsiți în Shopping Plaza, etaj 3, sala Passion4Salsa. Telefonic puteți obține informații la nr. 0744 299 975, sau pe pagina lor de Facebook Passion4Salsa. (P)

Acest articol a fost realizat pentru Femzone în cadrul unui parteneriat cu Școala de dans Passion 4 Salsa Satu Mare.

SHARE

Gabriela Pușcașiu

Redactor, reporter – Femzone.ro

Publicitate

Citește și alte articole

uleiurile esențiale

Uleiurile esențiale în concediu sau ce conține Kitul de Aroma Travel?

Printre multiplele beneficii, uleiurile esențiale ne îmbunătățesc starea de spirit, reduc stresul și au proprietăți antibacteriene. Sunt foarte ușor de folosit zilnic, și de ce nu, chiar și atunci când plecăm în vacanță! Profită de ele și vezi aici ce fel de uleiuri esențiale nu trebuie să-ți lipsească din bagaj – acel Aroma Travel Kit special pentru tine!

CITEȘTE MAI MULT
pofta de dulce

Pofta de dulce și foamea emoțională

Simți adesea poftă de dulce pe care nu ți-o prea poți explica? Ai auzit de termenul de foame emoțională dar nu prea știi cum să o identifici? Evelin Papp răspunde multor întrebări privind aceste două teme și ne ajută să ne dăm seama când are nevoie de mâncare corpul și când poftește de fapt creierul.

CITEȘTE MAI MULT
viața holistică

Cum trăiești o viață holistică?

Un stil de viață holistic ar putea însemna lucruri diferite pentru persoane diferite. Nu există un singur mod „corect” de a trăi un stil de viață holistic. Dar, în esența sa, stilul de viață holistic înseamnă să ai grijă de întregul tău sine: minte, corp, emoții și suflet. Înseamnă să fii conștientă de modul în care diferitele părți ale vieții tale interacționează ca un întreg. De asemenea, înseamnă să fii intenționată în ceea ce privește alegerile pe care le faci în fiecare zi.

CITEȘTE MAI MULT

Abonare Newsletter